Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Opóźnienia pociągów z systemu SEPE
Autor Wiadomość

krzychu12231 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 25 Lip 2009

PostWysłany: 20-09-2014, 00:20    Odpowiedz z cytatem

A ja z trochę innej beczki. Dzisiaj TurKol organizuje pociąg specjalny Partner Poznań - Lubben. Zgodnie z Infopasażerem (i moimi przewidywaniami) pociąg na odcinku Wolsztyn - Guben, gdzie prowadzony jest parowozem, jest wpisany jako RMP. Natomiast w drodze powrotnej jedzie już lokomotywa spalinowa, więc wpisany jest MMS. Ogólnie jak TurKol jedzie gdzieś poza Wielkopolskę to diesle są jako MPS a parowozy jako RPP. Jestem ciekaw, kto i kiedy wpadł na to, żeby nie istniał skrót MPP (bo patrząc na listę wszystkich oznaczeń takiego nie ma). OK, można by pomyśleć - przecież parowozy już nie jeżdżą, zostały tylko osobowe parowe w Wielkopolsce (wtedy gdy jeszcze jeździły) - OK, to tłumaczenie miałoby sens, gdyby nie to, że oznaczenie RMP funkcjonuje. Niezły bajzel....

[ Dodano: 22-05-2015, 14:45 ]
Mam pytanie do osób zorientowanych: dlaczego od kilku dni Infopasażer pokazuje tylko pociągi w kilku najbliższych godzin, a jeśli w tym czasie nic nie jedzie to nie pokazuje żadnego pociągu? Jeszcze tydzień temu pokazywał 24h chyba że pociągów było za dużo to wtedy pokazywał 18 czy 20 najbliższych.

_________________
2012: 16 038 km, 2013: 24 989 km, 2014: 20 377 km, 2015: 22 282 km, 2016: 20 461 km, 2017: 1 489 km
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

dikik Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 01 Kwi 2009

PostWysłany: 24-05-2015, 16:38   zmiany na złe w Infopasażer Odpowiedz z cytatem

@krzychu12231

Faktycznie, masz rację, zauważyłem to we wtorek 19 maja 2015r. ok. 15 (tak mi się kojarzy), iż w INFOPASAZER jest mniej pociągów. Zniknęło kryterium ilościowe bądź 24 godzinne. Mam wrażenie, że są tylko te pociągi, które już wyjechały w trasę.

Jest to kolejne utrudnienie w korzystaniu, po tym jak zimą zmieniono interfejs. Stara wersja "chodziła" mi nawet na Nokii 5140i czy Samsungu b2710 bez większych problemów.
Obecnie idzie to z wielkimi trudnościami na samsungu, nie działają wszystkie linki i jest nieprzejrzyste. Podobne są problemy są na słabszych urządzeniach. Dodatkowo, źle działa wyszukiwarka. Aby znaleźć Środę Wielkopolską, trzeba wpisać "sroda" a nie"środa". Po wpisaniu na początku "polskiego znaku" system nie znajduje szukanej miejscowości.

Dla mnie, ten system, w poprzedniej postaci był super rozwiązaniem, mimo niedoskonałości tj. często nie było w systemie opóźnień, mimo iż pociąg był opóźniony itd. Wynikało to zapewne z faktu, iż dyżurny wpisywał do SEPE, opóźnienie, dopiero jak pociąg wyjechał ze stacji, bądź jak w przypadku Poznania, nie było powiązania PIP z SEPE. Wykorzystywałem go również jako rozkład jazdy, gdyż tam godzina odjazdu była zawsze właściwa, a rozkłady tak często się zmieniają, że czasami trudno się połapać.

Obecnie, system o zmianach wiele stracił. Może zmiany spowodowane stworzeniem przez PLK własnego narzędzia, jeszcze bardzo niedoskonałego, że znajduje tylko niektóre pociągi: http://rozklad.plk-sa.pl/Trasa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

michal26 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 04 Lis 2010
Skąd: Puszczykówko

PostWysłany: 24-05-2015, 19:21    Odpowiedz z cytatem

Również zauważyłem zmiany, wydaje się, że są w systemie pociągi, które albo już jadą, albo za chwilę mają wyjechać (są podstawione).
Zgadzam się, że stara wersja infopasażera była lepsza, ale uwaga ciągle jest dostępna pod adresem:

http://oldinfopasazer.intercity.pl/index.php

Może komuś się przyda, ja osobiście korzystam Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ecavon Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 15 Cze 2010
Skąd: Inwałd

PostWysłany: 24-05-2015, 19:41    Odpowiedz z cytatem

O właśnie szukałem tej starej wersji. Wielkie dzięki.

_________________
2010-2013 na razie 100 178km
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
2853168

dikik Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 01 Kwi 2009

PostWysłany: 24-05-2015, 20:22    Odpowiedz z cytatem

Stara wersja systemu ruszyła na starej komórce ;-)

Szkoda tylko, że na niej też są tylko pociągi "w biegu". Ciekawe czy ilość pociągów, to kwestia po stronie Intercity czy zmiany systemu SEPE w Sosnowcu.....

Zastanawiam się w jakim kierunku pójdzie ta aplikacja na stronie PLK, zwłaszcza że jest tam wersja z mapą z umieszczonymi pociągami.
W tym momencie dla st. Środa w aplikacji IC są 3 poc. a w PLK widać 5 poc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sympatyk Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 14 Lip 2008

PostWysłany: 19-07-2016, 08:12    Odpowiedz z cytatem

Od kilku dni nie działa http://infopasazer.intercity.pl/index.php Czy znacie przyczynę i jak długo będzie to jeszcze trwać? Dziękuję za odpowiedź.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

BryTomWi Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 10 Gru 2012
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 16-09-2016, 07:40    Odpowiedz z cytatem

Infopasażer znowu kaput...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Atoman Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 28 Sie 2016
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 16-09-2016, 08:37    Odpowiedz z cytatem

W razie awarii tego systemu polecam skorzystać z https://portalpasazera.pl/Trasa . Wystarczy wpisać nazwę stacji. Poważne opóźnienia są automatycznie wypisywane poniżej pól wyboru stacji.

_________________
Pozdrawiam, Atoman.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 6 z 6 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2017 infokolej.pl