Też mi się wydaję ze Cargo. A do defektu doszło nie daleko semafora wjazdowego do Międzyrzecza
[ Dodano: 19-01-2012, 08:42 ]
Dzisiaj tj. 19.01.2012 o godz. 8:03 planowo powinien wyjechac ze Zbąszynka do Gorzowa szynobus. Ze zbaszynka wyjechala KKA z 20 min opoznieniem. Bylo to spowodowane awaria SA105-105 w ktorym nie chcial póścic hamulec ręczny. Znów sie zrobila tragedia na tej lini, o 5:25 wyjechal normalnie SA105-104
I tak ogólnie rzecz ujmując, długo jak na Przewozy Regionalne, kursują szynobusy. Oby jak najdłużej
Dzisiaj kurs o 8:03 do Gorzowa prowadziła SA108-006.
Szynobusy z napraw w Opolu powracały to raczej powinno być okey. Na radiu słychać, ze jeżdżą poprawnie, bo planowo robią zgłoszenia gotowości odjazdu z Gorzowa, ba nawet są zamawiane skomunikowania na Krzyż i Kostrzyn.
Pewnie SA105-105 znów uległo awarii i dlatego na naszej linii SA108-006, mam nadzieje że ten Trapez jak najdłużej będzie jeździć, bo przynajmniej można swobodnie usiąść
Czyli wszystko wrociło do normy...zdezorientowani ludzie nie beda musieli błądzić po dworcach i peronach,tylko stana sobie przed dworcem i autobusem pojada...no bo nam lubuszanom tak sie własnie kojarzy jazda koleja.
Gdy przyjeżdżają do mnie znajomi np z Gdanska,Torunia to zawsze komentuja to podobnie..."cała Polske sie przejedzie pociągiem a od Zbąszynka przez Międzyrzecz i na Sulęcin zawsze komunikacja zastepcza"... az wstyd!!!
forest79, twoje rozsiewanie propagandy i paniki przyprawia mnie aż o ból głowy. Przecież jest jak byk napisane, że KKA będzie tylko od 13 do 19 lutego, czy ty masz problemy z czytaniem? KKA nie wróci na stałe, tylko na tydzień, żeby poprawić spartaczony podczas modernizacji szlak. Mentalność większości Polaków po prostu mnie przeraża
_________________ 01.12.2008 - początek końca przewozów dalekobieżnych w Polsce - przejęcie pospiesznych przez IC.
W związku z wymianą szyn w km 21-27 (z kilometrażu wynika Międzyrzecz - Bukowiec Międzyrzecki) będą objazdy pociągów towarowych w dniach 13 - 19.02 przez Gorzów.
Jeżdżę codziennie do szkoły do Międzyrzecza ze Zbąszynka i wiem co się tutaj dzieje. Modernizacja nie będzie robiona od Lutola, tylko od Panowic. Od Zbąszynka do Panowic wprowadzona jest szlakowe 100 km/h, natomiast od Panowic do Bukowca wprowadzone zostało ograniczenie do 60 km/h a od Bukowca do Międzyrzecza 40 km/h. Więc pociag jadący tym odcinkiem gubi ok. 10 min.
Podobno prace torowe odłożono do 27.02.2012 z powodu złych warunków atmosferycznych - za zimno, zmarznięty grunt. Oczywiście PLK zapomniała rozesłać powiadomienia i PRy dzisiaj wprowadziły KKZ. Proponuję lukać jutro czy wyjadą szynobusy.
krzys22026, Faktycznie fuszera, słyszałem, że tam ten tor osiadł .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum