wycofywany pociąg 77533 Kępno - Ostrów Wlkp. jeździ tylko w soboty na co dzień masz pociąg 67221 Kluczbork - Poznań Gł. więc żadnego szkolnego nie odwołają
wycofywany pociąg 77533 Kępno - Ostrów Wlkp. jeździ tylko w soboty na co dzień masz pociąg 67221 Kluczbork - Poznań Gł. więc żadnego szkolnego nie odwołają
No to się pospieszyłem... Rzeczywiście, popełniłem błąd. Komunikat wyglądał groźnie, a nie sprawdziłem szczegółowego rozkładu. Oby pasażerowie nie odnieśli takiego samego wrażenia, jak ja. Pozostaje mi przeprosić.
Jak już korzystam z ich usług, to za każdym razem odnoszę wrażenie, że nawet ich pracownicy są nieszczęśliwi z powodu firmy dla której pracują.
Coś w tym jest, a i przeszkolenie u młodych którzy nie przeszli z PRów trochę słabe jest. Ostatnio młodziutki konduktor pokazywał mi opóźnienia na terminalu na "tajnym programie PKP", który okazał się Sitkolem;]
Brawo dla Jerzego K. Likwiduje szkolny do Ostrowa! A może cały odcinek "graniczny" z Ostrowa do Kluczborka już jest przewidziany do zaorania?
Nie sądzę, już naprawili 1 tor między Kępnem a Kluczborkiem.
Myślę że w przyszłości linia ta będzie łączyć Śląsk z portami zamiast "Odrzanki" i "Węglówki" które na większych odcinkach zostaną zlikwidowane po zużyciu technicznym.
Od korekty 1 czerwca znika po cichu kilka pociągów w Wielkopolsce.
Na linii Leszno-Poznań zabraknie pociągów wyjeżdżających z Poznania: o 14:10 do Kościana, o 17:10 do Leszna. Nie będzie też powrotnych przyjazd do Poznania: 17:32 z Kościana i 22:45 z Leszna.
Na innych liniach też cięcia?
No to teraz Gniezno przestaje być stacją węzłową, a swoją rangą stacza się do bycia przystankiem osobowym:D z Wrześnią tak samo, a z Jarocinem to kwestia czasu myślę.
I pomyśleć, że kiedyś tylu ludzi korzystało z kolei z kierunku na południe (Jarocin, Ostrów) i północ (Nakło, Chojnice). Coś po drodze się zepsuło....
Przepraszam, że wylewam tutaj swoje żale, ale mi, jako lokalnemu patriocie ciężko pogodzić się z faktem, że niegdyś jedno z największych węzłów w województwie, zamienia się teraz w zwykłą podrzędną stacyjkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum