$ledziu, i jeszcze ten klimat w nocy, uwielbiam wieczorne przejażdżki pociągiem. Miło, że KŚ pozwalają mi tanio i efektywnie się zrelaksować, chwała im za to.
To i ja dorzucę swoje 3 grosze z dzisiejszej podróży. Pociąg relacji Częstochowa - Gliwice (KS 40013) zaraz po odjechaniu ze stacji Dąbrowa Górnicza, tłok taki że "...gdyby nie pani Halinka nie byłoby gdzie palca włożyć..." (plus dla Kolei Śmiesznych za włączenie klimatyzacji).
(plus dla Kolei Śmiesznych za włączenie klimatyzacji). - a co to za plus i łaska , skoro jest to ma być włączone , niedługo będzie trzeba dziękować za przyjazd.
Najlepsze jest to, że kiedyś też tak się jeździło. Cytując mojego tatę "Jak się wychyliłeś przez okno, to już nie mogłeś wsadzić głowy do środka". Jak podstawiali bonanzy to jechało czasem się na dachu, taki był tłok. Pociągów było jednak o wiele więcej, wtedy linie były zapchane. Jestem pewien, że gdyby połączeń było o wiele więcej, to kibel czy elf starczy w zupełności.
@Leniwiec, tylko kiedyś jak to wspomina moja mama można było zegarki ustawiać wg przyjazdu pociągów, jeździły co 15 minut i długie składy, a teraz co godzina łaskawie coś przyjedzie, a jak nie zdążysz to czekasz kolejną godzinę i walczysz o miejsce stojące... Powinni zmienić nazwę na Koleje Śmieszne i już.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum