Może warto zastanowić się nad tym, że egzamin jest przygotowany na podstawie obowiązujących w tym kraju przepisów.
I może komuś się to podobać lub nie, to zawiera wszystkie elementy np. ustawy, czy rozporządzenia.
Jeżeli komuś się nie podoba dany temat, to jego sprawa, ale niestety musi go zdać, bo tak mówią przepisy.
Niektóre rzeczy z egzaminu, pewnie nigdy się maszyniście nie przydadzą w pracy, ale są wymagane. Nic na to nie poradzimy.
Sam, czasami pisząc test na okresowych zastanawiam się, po jaki c..... jest mi to potrzebne do pracy?
Ale, widocznie tak trzeba, bo tak mówi kolejne, czasami bezsensowne rozporządzenie, albo jakieś tam durnowate zalecenia utk.
Najgorsze jest jednak to, że w IC szkoleniem i egzaminowaniem zajmuje się gość, który był maszynistą i niestety zna wszystkie "numerki", które można zrobić w tej robocie.
Ok, zna wszystkie numerki, ale i zna pracę, nie jest to dla niego abstrakcyjne "siedzenie i kręcenie kołem" tylko wie jak jest. Zawsze mógł być jakiś oderwany od rzeczywistości teoretyk, i wtedy było by nieciekawie.
Panowie, a co to taka cisza po egzaminie?
Czyżby wszyscy mieli w plecy? A może tak świętują, że nikt się nie jest w stanie pochwalić?
Czy to prawda, że test miał 100 pytań?
Panowie nie zachowajcie takich pytań, bo powinniście reguły w tej firmie panujące już chyba znać. Dobra rada przed egzaminem? Uczcie się jak najwięcej. PS. Sygnalizacja, ruch, hamulec to chyba najłatwiejsze zagadnienia, powodzenia
100 pytań na teście czy do wykucia się a na teście miało być 30?
Zresztą co zakład to inne zasady, podobno 1 test najgorszy, potem już jak klimeu44 (chyba nie zrobiłem błędu) pisze co 4 lata okresowe, ale są łatwiejsze
Fakt wymogi wymogami ale 1/4 pytań zgadzam się z wami są nie potrzebne.
_________________ Ja też nie jechałem pociągiem z Warszawy do Łodzi przez Skierniewice, zawsze jechałem przez Radom.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum