REGIO 32032 Rzeszów Główny - Tarnobrzeg 11:13 do dnia 2012-01-06 Pociąg odwołany na odcinku Kolbuszowa - Tarnobrzeg. Wprowadzono komunikację zastępczą.
REGIO 23035 Tarnobrzeg - Rzeszów Główny przyjazd
14:30 do dnia 2012-01-06 Pociąg odwołany. Wprowadzono komunikację zastępczą.
Komunikacja zastępcza nie sprawdza się na tym odcinku bo sa notoryczne opóźnienia. Poza tym skoro szynobusy się psują to niech pojedzie lok z wagonami. Do tej pory te pociągi były oblegane, takie podejście do pasażerów (po raz kolejny na tej trasie) nie zachęca do korzystania z pkp.
sebg85, Może jakby PR miały jakieś loki i wagony to by poszły. Poza tym koszty: za szynobus PR płacą dużo mniejszą kasę PLK niż za skład lok + wagon czy dwa. No i jeszcze paliwo do tegoż. Lok jednak spali więcej...
PR mają i jedno i drugie a idąc dalej tokiem Twojego wywodu to może winno się skierować na trasę Busy jako stałą KKA.
Nieudolności i braku organizacji nie można niczym jednak wytłumaczyć
PR mają i jedno i drugie a idąc dalej tokiem Twojego wywodu to może winno się skierować
na trasę Busy jako stałą KKA.
Całkiem możliwe, że tak zrobią wzorem Małopolskiego. Wcale nie jestem zwolennikiem KKA czy jak ten potworek się zwie. Po prostu taniej ich wychodzi zorganizowanie gumiaka niż puszczenie składu z lokiem. O ile te loki są sprawne i mają do nich wagony. Życie niestety jest brutalne.
pospieszny napisał/a:
Nieudolności i braku organizacji nie można niczym jednak wytłumaczyć
Można: brakiem taboru albo brakiem kasy I takie zapewne będzie tłumaczenie: nie mamy szynobusów, wagony są zarezerwowane na IRy albo rewizja im wyszła, loki też ledwo zipią. Panie Marszałku więcej kasy to będziemy jeździć!
No i przewoźnik jest już duuuuuuuuuuuugo zaskoczony. Gdzieś od połowy grudnia. Na pytanie co się stało z SA134 usłyszałem, że padł. Jakieś problemy z kołami.
W przedświąteczny wtorek (22 grudnia) o mały włos a zostałbym na peronie stacji Lublin, właśnie przez pojedyncze SA135. Kilka osób zrezygnowało z jazdy i tylko dzięki temu udało mi się wcisnąć. Następne dwa dni pod strachem i jazda wcześniejszymi, gdzie też nie było za wesoło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum