Może i szkoda ale nie zapominajmy, że IR to produkt komercyjny i musi na siebie zarobić, żeby jeździł. Business is business i nikt nie prowadzi tu działalności charytatywnej A jak jakiś region chce IR to przecież może go finansować i będzie jeździł (np Gorzów w poprzednim roku)
_________________ LOT- jesteś pod dobrymi skrzydłami
Może i szkoda ale nie zapominajmy, że IR to produkt komercyjny i musi na siebie zarobić
To jest ciągle powtarzana oczywistość, ale zawsze można mieć wątpliwości czy faktycznie taki a nie inny rozkład jazdy służy faktycznie robieniu biznesu i jest najlepszą możliwą wersją.
Zwłaszcza, że zmiany w terminach IR wprowadzono w ostatniej chwili. Ktos sie opamietał, że będzie to strata pieniędzy czy też były inne powody? Warto pamiętać, że np. IR Szyndzielnia był niemiłą niespodzianką nawet dla samorządów które, uzgadniając rozkład połączeń Regio, były przekonane, że pojedzie codziennie. Zrobiono im brzydkiego psikusa, podróżnym tym sposobem też.
W piątek na Mickiewiczu do Poznania jechał skajowy EN57-846, w Katowicach ok 25%.
Było o tym wiele razy na forum, zmiany terminów kursowania IR kilka dni przed wprowadzeniem rozkładu 2010/11 to wynik nacisków UTK, które miały miejsce z przyczyn nieznanych. Zmiana w MI i dziwnym trafem wraca codziennie Szyndzielnia, Galicja też codziennie i Podkarpacie.
Trochę już "przestarzałe" ale widzę że nikt nie podawał to jeszcze wpiszę
30.01.11 stacja Katowice
IR 72110 WIELKOPOLANIN Poznań Gł.-Stalowa Wola Rozwadów ET22-757+Bdhpumn+B+B
IR 41120 SKRZYCZNE Bielsko Biała Gł.-Warszawa Wsch.(Łuków) EN57-1242+EN57-967
REGIOchłopak prawdę mówiąc pierwszy raz w życiu ten pociąg widziałem, ale z tego co zauważyłem z sąsiedniego peronu przez okna, to w tych dwóch jednostkach frekfencja była przyzwoita. Myślę że ok. 70-80% ale mogę sie mylic.
30.01.11r.
InterRegio San Stalowa Wola - Gliwice
EN57-1258
Frekwencja:
Rzeszów-Tarnów ok.90%
Tarnów-Kraków ok.120%
Kraków-Katowice- ok.70%
Ładna jednostka, duża wymiana podróżnych w Krakowie Gł. Myśle że po likwidacji TLK Przemyśl-Katowice na odcinku Kraków-Katowice ten IR mógłby kursować codziennie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum