Helsińska Fundacja Praw Człowieka jest głęboko zaniepokojona żądaniami sądowymi, które minister Sławomir Nowak stawia redakcji tygodnika „Wprost” za publikacje sugerujące jego korupcję.
Konferencje za 0,5 mln złotych! Waszczykowski: to była pralnia pieniędzy....
To była droga prezydencja. Choć od polskiego przewodnictwa w UE minęły 2 lata, politycy i dziennikarze przyglądają się stronie finansowej przedsięwzięcia. Tym bardziej, że chodzi o spółkę Cam Media, z którą - według tygodnika "Wprost" - powiązania towarzyskie ma Sławomir Nowak. I która to firma sporo zarobiła na kontrakcie z MSZ w trakcie prezydencji. O pieniądzach wydawanych w tamtym czasie ostro wypowiedział się Witold Waszczykowski, który stwierdził, że jest pewien, iż była to pewna pralnia pieniędzy.
zródło:
http://warcholinski.natemat.pl/61463,konferencje-za-0-5-mln-zlotych-waszczykowski-to-byla-pralnia-pieniedzy
Amnezja Nowaka. Minister zapomniał o Volvo i zegarku
Najwyraźniej w obliczu medialnej burzy wywołanej informacjami o drogich zegarkach Sławomir Nowak przypomniał sobie wreszcie, że faktycznie taki zegarek posiada i postanowił dopisać go w uzupełnieniu do oświadczenia o stanie majątkowym.
Niekompetentny zastąpi niekompetentnego ?
St. Gawłowski za S. Nowaka ?
Z życiorysu wynika, że nic innego w życiu nie robił tylko zajmował coraz wyższe stanowiska pracy. Nie pracował tylko politykował. POprawa nie nastąpi, nadzieja tylko w opozycji.
Jak nieoficjalnie dowiedział się portal NaKolei.pl, wraz z końcem maja nastąpi zmiana na stanowisku ministra transportu. Funkcję ma stracić także Tadeusz Jarmuziewicz - obecny zastępca Nowaka.
Naszą informację potwierdzają dwa niezależne źródła. Będziemy na bieżąco śledzić rozwój wydarzeń, ale wygląda na to, że dni "złotego dziecka Tuska" są już policzone.
A Wy jak typujecie? Czy Sławomir Nowak faktycznie zostanie zdymisjonowany? Jeśli tak, to kto zostanie jego następcą?
- Ze względu na trudną sytuację finansową wydawcy tygodnika "Wprost", zwróciłem się do kancelarii o wycofanie wniosku o zabezpieczenie na tytule w kwocie 30 milionów złotych - powiedział Sławomir Nowak w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej". Nie zamierza jednak rezygnować z pozwu przeciw tygodnikowi. - Udowodnienie prawdy i doczekanie się przeprosin to mój cel - stwierdził.
Sławomir Nowak: Nie ma nic złego w kontaktach polityka z biznesmenami. Byle nie przekroczyć granicy.......
- Lubi pan luksus? - Wiem, próbuje mi się taką gębę dorobić- powiedział minister Sławomir Nowak w rozmowie z dziennikarkami "Gazety Wyborczej". W wywiadzie tłumaczy się z pożyczonych zegarków, nowej limuzyny, bywania w luksusowym klubie i wyremontowanych biur.
Prokuratura wszczęła śledztwo ws. Nowaka. Grozi mu nawet do 3 lat więzienia
Prokuratura Okręgowa w Warszawie wszczęła śledztwo w sprawie oświadczenia majątkowego ministra Sławomira Nowaka. Jak udało nam się ustalić dalsze czynności na tym etapie będzie prowadzić CBA, a Nowakowi grozi nawet do 3 lat więzienia.
Śledztwo dotyczy podejrzenia złożenia fałszywego oświadczenia majątkowego, a prokuratura w jego toku ustali, czy Sławomir Nowak celowo zataił informacje o zegarku i samochodzie.
Sławomir Nowak będzie zdymisjonowany - donosi portal niezalezna.pl. Razem z ministrem transportu stanowisko ma stracić prezes PKP S.A. Jakub Karnowski.
Lizingowany samochód nie jest własnością użytkownika tylko firmy leasingowej lub banku, który udzielił kredytu tej firmie. Również mieszkanie obciążone kredytem hipotecznym. Dlatego mam wątpliwości, czy takie nieruchomości i ruchomości powinny być ujawniane jako składniki majątku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum