Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Licencja maszynisty
Autor Wiadomość

Wojtek92 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 10 Lip 2011

PostWysłany: 10-07-2011, 22:38    Odpowiedz z cytatem

Wiem, wiem. Jednak czy bez zdanego egzaminu można się w ogóle starać o to stanowisko.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

en57-2000 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 18 Mar 2011

PostWysłany: 15-09-2011, 19:04    Odpowiedz z cytatem

Czy te przepisy dotyczące licencji maszynisty działają już w praktyce? Czy na szkolenie na maszynistę ma szanse osoba która jest po liceum? I gdzie należy się zgłosić? w KM powiedzieli, żebym spadał na drzewo jak nie mam technika elektryka, a niby w nowych przepisach wykształcenie nie ma znaczenia
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Szymek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 07 Gru 2007
Skąd: IC: Zakład Zachodni

PostWysłany: 15-09-2011, 19:53    Odpowiedz z cytatem

en57-2000, z tego co wiem to niekoniecznie "elektryk" spec. Trakcja Elektryczna, ostatnio rozmawiałem z jednym chłopakiem z IC Poznań, co szkoli się na mechanika i miał Technik Elektronik spec. sieci komputerowe.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
3371599

klimeu44 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Gru 2009

PostWysłany: 15-09-2011, 20:46    Odpowiedz z cytatem

Z nowego rozporządzenia na licencję wychodzi, że każdy może zrobić sobie taki "plastik". Nie ma żadnych ograniczeń i wymagań w wykształceniu. Musisz tylko mieć kasę na kurs - obecnie ok. 8000 zł.
W " starym" rozporządzeniu z 2004 roku musiałeś mieć technika, najlepiej elektryk, mechanik, etc.

_________________
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

en57-2000 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 18 Mar 2011

PostWysłany: 16-09-2011, 10:20    Odpowiedz z cytatem

To znaczy, że za kurs trzeba płacić z własnej kieszeni? Nie ma możliwości zrobienia kursu na koszt przyszłego pracodawcy?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Bardi78 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 03 Paź 2010
Skąd: Oświęcim

PostWysłany: 16-09-2011, 17:50    Odpowiedz z cytatem

klimeu44 napisał/a:
Z nowego rozporządzenia na licencję wychodzi, że każdy może zrobić sobie taki "plastik". Nie ma żadnych ograniczeń i wymagań w wykształceniu. Musisz tylko mieć kasę na kurs - obecnie ok. 8000 zł.
W " starym" rozporządzeniu z 2004 roku musiałeś mieć technika, najlepiej elektryk, mechanik, etc.


eeeee.jakie 8 tysięcy???
3 tysiące Intechkop Katowice+340 zł badania z psychotestami.
Możesz dogadać się z przyszłym pracodawcą żeby to sfinansował ale na pewno pracodawca będzie wymagał lojalki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Przego Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 27 Lis 2010

PostWysłany: 16-09-2011, 19:46    Odpowiedz z cytatem

W CS-ie - oddział Kraków i Wrocław mają ruszyc we wrześniu szkolenia na licencję w cenie 7 910,00 PLN - info ze strony internetowej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Bardi78 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 03 Paź 2010
Skąd: Oświęcim

PostWysłany: 16-09-2011, 20:07    Odpowiedz z cytatem

Te ceny to chyba z księżyca sobie biorą choć jak byłem na kursie w Katowicach to był gość co dojeżdżał gdzieś spod Torunia bo podobno w jego okolicach właśnie około 7tys...(
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

klimeu44 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Gru 2009

PostWysłany: 17-09-2011, 01:39    Odpowiedz z cytatem

Co to za firma Intechkop? I czy ma certyfikat do robienia kursów na licencję maszynisty?

_________________
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Bardi78 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 03 Paź 2010
Skąd: Oświęcim

PostWysłany: 17-09-2011, 21:24    Odpowiedz z cytatem

No ba oczywiście że ma, sam rozmawiając z mechanikami w województwie śląskim i mówiąc że robie kurs na pomocnika odpowiadają że pewnie w Intechkopie...więc znana jest na tutejszym obszarze.

[ Dodano: 17-09-2011, 21:26 ]
http://www.intechkop.com.pl/oferta.html

[ Dodano: 17-09-2011, 21:28 ]
Dodam że zaproponowano rozratowanie wpłaty na 3 miesięczne raty.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pospieszny Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Wrz 2008

PostWysłany: 18-09-2011, 13:38    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
robie kurs na pomocnika

No widzisz Bardi78, a wypowiadasz się na temat kosztów kursu na Licencję Maszynisty który obecnie wynosi tak podano powyżej. Spokojnie Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Bardi78 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 03 Paź 2010
Skąd: Oświęcim

PostWysłany: 18-09-2011, 22:47    Odpowiedz z cytatem

pospieszny napisał/a:
Cytat:
robie kurs na pomocnika

No widzisz Bardi78, a wypowiadasz się na temat kosztów kursu na Licencję Maszynisty który obecnie wynosi tak podano powyżej. Spokojnie Very Happy

...a to nie tak że jako pomocnik jeździsz odpowiednią ilość godzin lub km i aplikujesz na EGZAMIN na maszyniste???No chyba że wiesz lepiej...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

FranzMaurer Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 14 Sie 2011

PostWysłany: 21-09-2011, 17:09    Odpowiedz z cytatem

żadna firma typu Intechkop czy inna nie zrobi z Ciebie maszynisty.. jak nie masz smykałki do tego i cierpliwości lepiej się nie pchać.. jedynie firma o której piszę na początku chce kasę wyłudzić.. 7900 zł za kurs? gdzieś widziałem już temat na tej stronce i ktoś inny pisał że kurs kosztuje 3000 zł.. Szybciej zdobyć uprawnienia w którejś ze spółek.. czy to grupy pkp lub w wojewódzkich (np. KM)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Bardi78 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 03 Paź 2010
Skąd: Oświęcim

PostWysłany: 21-09-2011, 17:56    Odpowiedz z cytatem

danek88 aś wybłysnął inteligentną wypowiedzią-no jasne że nikt nie zrobi z ciebie maszynisty jak nie masz smykałki ale ludzie tutaj pytają o to jak spełnić wymogi formalne i proceduralne-nie wiem jak w innych firmach ale u mnie na kursie 3 miesiące praktyki+dalsze praktyki przed egzaminami+wymaganie doświadczenie mechaniczne lub elektryczne(szkoła lub praca).Nie wiem czy wiesz ale dużo firm kolejowych(nie wszystkie) wysyłają swoich kandydatów właśnie to takich firm na szkolenia teoretyczne i proceduralne wymagane polskimi przepisami...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

FranzMaurer Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 14 Sie 2011

PostWysłany: 21-09-2011, 19:42    Odpowiedz z cytatem

Bardi78 napisał/a:
Nie wiem czy wiesz ale dużo firm kolejowych(nie wszystkie) wysyłają swoich kandydatów właśnie to takich firm na szkolenia teoretyczne i proceduralne wymagane polskimi przepisami...


Wiem, że ICki wysyłały jakieś 2-3 lata temu na takowe szkolenia.. a teraz ? trudno powiedzieć

[ Dodano: 21-09-2011, 19:48 ]
Bardi78 napisał/a:

...a to nie tak że jako pomocnik jeździsz odpowiednią ilość godzin lub km i aplikujesz na EGZAMIN na maszyniste???No chyba że wiesz lepiej...


z km masz rację.. aplikować na egzamin? nie tak od razu Smile ..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 3 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2018 infokolej.pl