Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Jaki kupić monitor, komputer?
Autor Wiadomość

Lady Makbet Płeć:Kobieta
Przyjaciel


Dołączyła: 12 Lis 2005
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 09-07-2011, 10:51    Odpowiedz z cytatem

Co myślicie o tym monitorze:

http://www.x-kom.pl/p/66643-monitor-lcd-22-philips-221te2lb-00-tv-czarny.html

_________________
Lady Makbet to typ kobiety, którą nieokiełznana ambicja prowadzi do zbrodni, a potem do wyrzutów sumienia.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

mateuszpiszcz Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 17 Gru 2007

PostWysłany: 09-07-2011, 11:56    Odpowiedz z cytatem

Wg mnie bardzo dobry, ma wszystkie nie zbędne na dzień dzisiejszy parametry a i wygląd zacny Smile Tak z ciekawości tu jest znacznie taniej ten sam model :
http://allegro.pl/monitor-philips-221te2lb-led-tv-tuner-pilot-fv-i1688868148.html

_________________
Mniej pracuj, więcej odpoczywaj!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Lady Makbet Płeć:Kobieta
Przyjaciel


Dołączyła: 12 Lis 2005
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 09-07-2011, 12:14    Odpowiedz z cytatem

mateuszpiszcz, tak wiem. Zawsze porównuję ceny, a przed zakupem w internecie chodzę po sklepach, żeby interesujący mnie model zobaczyć "na żywo".

_________________
Lady Makbet to typ kobiety, którą nieokiełznana ambicja prowadzi do zbrodni, a potem do wyrzutów sumienia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Beatrycze Płeć:Kobieta
Redaktor


Dołączyła: 11 Lis 2005
Skąd: Legnica

PostWysłany: 09-07-2011, 21:37    Odpowiedz z cytatem

Podłączę się do tematu, bo mam podobny dylemat. Mianowicie chcę kupić nowy komputer stacjonarny. Na ten cel mogę przeznaczyć około 3 tys. zł. Szukam w internecie ciekawych ofert i na przykład jest coś takiego:

http://www.vobis.pl/oferta/komputery/komputery_stacjonarne/uniwersalne/898693_komputer_hp_pavilion_hpe-320.aspx

Z wyglądu fajny, ale nie wiem czy środek jest wart tej ceny.

Komputronik ma więcej modeli w tym przedziale cenowym:

http://www.komputronik.pl/product/108505/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_MR_300_7HP_C032_.html

http://www.komputronik.pl/product/112601/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_SR_410_K008_.html

http://www.komputronik.pl/product/127063/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_SH_450_X005_.html

http://www.komputronik.pl/product/126248/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_MH_400_F007_.html

http://www.komputronik.pl/product/123101/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_MH_400_C005_.html

http://www.komputronik.pl/product/126668/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Komputronik_Pro_DR_8_way_K010_vPro.html

http://www.komputronik.pl/product/113977/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Komputronik_Pro_DR_300_K006_.html

http://www.komputronik.pl/product/126667/Sprzet_komputerowy/Komputery_PC/Komputronik_Pro_DR_4_way_K009_vPro.html

Co panowie radzicie? Może coś innego polecicie?

_________________
"Aby dowiedzieć się kto naprawdę tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno ci krytykować" - Voltaire.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

psim Płeć:Mężczyzna
Zbanowany


Dołączył: 06 Sie 2010

PostWysłany: 10-07-2011, 00:07    Odpowiedz z cytatem

mateuszpiszcz napisał/a:
Wg mnie bardzo dobry, ma wszystkie niezbędne na dzień dzisiejszy parametry


monitor bez wejścia DVI? No nie wiem, nie wiem...
Ale też lubię PHILIPSy. Dobry, domowy standard za uczciwą cenę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Pawel_15 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 23 Lut 2010
Skąd: Pokuć

PostWysłany: 10-07-2011, 00:13    Odpowiedz z cytatem

Beatrycze, daj czas do popołudnia to postaram się coś zmontować do 3000 PLN.

Powiedz jeszcze czy 3000 PLN to cena łączna z monitorem itd czy sama jednostka centralna (pudło)

_________________
Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

mateuszpiszcz Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 17 Gru 2007

PostWysłany: 10-07-2011, 09:17    Odpowiedz z cytatem

Beatrycze zgadzam się z Pawel_15, złóż sobie sama komputer, za 3000 zł będziesz miała wtedy sprzęt za który w sklepie w całości złożony zapłacisz sporo więcej. Mój przyjaciel jest kierownikiem jednego ze sklepów Komputronik, nawet nie chcesz wiedzieć jakie oni sobie marże narzucają za złożenie komputera Shocked

_________________
Mniej pracuj, więcej odpoczywaj!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Worms
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 10-07-2011, 11:50   

Ja również polecam złożyć kompa z zakupionych części choćby dlatego że gwarancja jest na każdy podzespół a nie na całe pudło.Chcąc zrobić cokolwiek np.wymiana lub dołożenie ramu trzeba potem latać do sklepu w którym się kupiło bo wszystko jest poplombowane.mateuszpiszcz, bez obrazy ale tylko nie kupuj w komputroniku-z autopsji wiem.Polecam hurtownie typu proline.pl-tanio i co ważne nie świrują jeśli chodzi o gwarancję.Mi swojego czasu padła płyta asusa i ku mojemu zdziwieniu wymienili mi sztuka za sztukę mało tego na nowszym chipsecie ponieważ tamte były już niedostępne.Kolejna rada-nie składaj na Intelu.Chore ceny a wydajność 5% większa i to tylko jeśli chodzi o aplikacje potrzebujące dużej mocy obliczeniowej.AMD sprawdza się wyśmienicie we wszystkim.Jedyny minus to chłodzenie dodawane przez fabrykę.Ja zmieniłem na
Kod:
http://allegro.pl/silentiumpc-spartan-he923-775-1155-1366-am2-am3-oc-i1708442439.html
i jest cisza jak makiem zasiał.Komp ma służyć również do poważniejszych gier?
Powrót do góry

Beatrycze Płeć:Kobieta
Redaktor


Dołączyła: 11 Lis 2005
Skąd: Legnica

PostWysłany: 10-07-2011, 12:55    Odpowiedz z cytatem

A więc tak, komputer będzie do użytku domowego. Wypasionych gier raczej nie będzie. Ale powinna być w miarę dobra grafika (CorelDRAW, Photoshop, obróbka filmów itp).

3000 zł liczę razem z nowym systemem Windows 7, więc na sam komputer wychodzi ok. 2500 zł. Tyle muszę wydać, bo to są pieniądze z dotacji unijnej. Mogę wydać więcej, ale resztę dokładam ze swojej kieszeni.

Od października idę na studia informatyczne, ale póki co na razie jestem jeszcze zielona w sprawach stricte technicznych, jeśli chodzi o montaż komputerów. Dopiero czytam na ten temat.

Upatrzyłam już sobie coś takiego:

1. Płyta główna: Asus M4A89GTD PRO/USB3
http://www.agito.pl/plyty-glowne/asus-m4a89gtd-prousb3.0.383344.html?attr=4266-433148,938-464046,939-297570,946-69601

2. Procesor: AMD Phenom II x4 840
http://www.agito.pl/procesory/amd-phenom-ii-x4-840-am3-box.0.431749.html?attr=1-2229,297-413859,5538-464954

3. Chłodzenie: SilentiumPC Fortis HE1225
http://www.agito.pl/obudowy/silentiumpc-fortis-he1225.0.392408.html?attr=1-466315

4. Pamięć: Kingston DDR3 2x4096MB 1333MHz
http://www.agito.pl/pamieci/kingston-ddr3-2x4096mb-1333mhz-cl9-box.0.416194.html?cid=707&attr=366-300060,361-85843,363-300064

5. Dysk: OCZ Vertex2 OCZSSD3-2VTX240G (3,5", 240GB, SATA/300)
http://www.agito.pl/dyski-twarde/ocz-vertex2-oczssd3-2vtx240g-35-240gb-sata300.0.404377.html?attr=4268-433193,1-350960,175-466639

6. Zasilacz: Tagan TG500-BZ 500W
http://www.agito.pl/zasilacze/tagan-tg500-bz-500w-modularny.0.406541.html?attr=1-211507

7. Napęd: NEC AD-5260S
http://www.agito.pl/zasilacze/tagan-tg500-bz-500w-modularny.0.406541.html?attr=1-211507

8. Obudowa:
http://www.agito.pl/obudowy/cooler-master-elite-360-czarna.0.399977.html?attr=2239-395136

Czy o czymś zapomniałam?

_________________
"Aby dowiedzieć się kto naprawdę tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno ci krytykować" - Voltaire.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Worms
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 10-07-2011, 14:03   

Beatrycze, bardziej polecam:

Płyta główna : http://www.proline.pl/?p=ASUS+M4A88TD-V+EVO%2FU 365zł

Procek : http://www.proline.pl/?p=AMD+X4+II+965+AM3+B 439zł

Ram : http://www.proline.pl/?p=OCZ3P1600C6LV4GK 319zł

Zasilacz : http://www.proline.pl/?p=OCZ+OCZ600MXSP-EU 339zł

Zestaw klawiatura bezprzewodowa+mysz : http://allegro.pl/nowa-klawiatura-bezprzewodowa-i-mysz-logitech-wave-i1705519097.html klawiatura 179zł

Grafika : http://www.proline.pl/?p=GIGA+GTX460+768+OC 579zł

Dysk : http://www.proline.pl/?p=SEAGATE+ST2000DL003 269zł

Napęd : http://www.proline.pl/?p=LG+GH-22NS70+B+O 70zł

Za całość wychodzi 2728zł a zestaw to na prawdę killer.

Ram nie kupuj z kingstona bo ma opóźnienia wysokie.Jeśli chcesz monitor to polecam ten
http://www.proline.pl/?p=LG+24+W2443T-PF

Sam go mam i jest świetny.
Powrót do góry

Arek Płeć:Mężczyzna
Junior Admin


Dołączył: 05 Mar 2007
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 10-07-2011, 14:14    Odpowiedz z cytatem

Beatrycze, złóż sobie sama komputer. Kupowanie gotowych zestawów mija się z celem. Za 2500 zł możesz mieć naprawdę wypasiony sprzęt.

W internecie jest mnóstwo poradników na temat składania komputerów. Poradzisz sobie!

_________________
Żelazna kadra też z czasem rdzewieje.
A beton kruszeje...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Worms
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 10-07-2011, 14:18   

Zapomniałem dodać obudowy ale to rzecz gustu.Jak dla mnie to może być choćby ta

http://www.proline.pl/?p=TRA+AQUARIUS+TRO-181

Jest z "zasilaczem" którego możesz wyciągnąć i sprzedać za jakieś 50 dych a Alledrogo.Także będziesz jeszcze 50 pln do przodu.

[ Dodano: 10-07-2011, 14:33 ]
Areczek, złożenie kompa to nie taka prosta sprawa.Technologia poszła tak do przodu że masakra.Trzeba się liczyć z tym że po złożeniu trzeba będzie w biosie poustawiać napięcia osobno dla ramu,procka.Druga rzecz to proponowany przeze mnie zestaw jest przystosowany do dużego kręcenia.W zasadzie to jest najważniejsze przy składaniu kompa.Przykładowo ja mam kartę radeon hd4850 która fabrycznie osiąga 12100pkt w 3d marku.Poprawiłem trochę fabrykę kosztem kręcenia ramu,procka,grafiki i teraz osiąga 15870 pkt czyli o 1/3 jest szybsza.Procesory AMD kupuję się tylko w wersji Black Edition.Swojego czasu wychodziły AMD 555 BE dwurdzeniowe które dało się odblokować na 4 rdzenie.Kumpel mi takiego jednego przytrzymał i mam teraz 4 rdzeniowca w cenie 2 pracującego stabilnie 4x3900 mhz.Rzecz jasna chłodzenie trzeba było zmienić od razu.
Powrót do góry

Hakun Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 05 Sie 2007
Skąd: Poznań

PostWysłany: 10-07-2011, 17:42    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
monitor bez wejścia DVI? No nie wiem, nie wiem...

W zupełności wystarczy HDMI, ewentualnie przejściówka DVI-HDMI.

_________________
PKP - Przedsiębiorstwo Kolesi Polskich
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Damian Łódź Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 11 Lut 2009
Skąd: Łódź

PostWysłany: 11-07-2011, 01:43    Odpowiedz z cytatem

Lepiej kupic laptopa, wszędzie go weźmiesz itp., dobry sprzęt tego typu jest za mniej niż 3tys. zł.

_________________
Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Minerva Płeć:Kobieta
Przyjaciel


Dołączyła: 11 Lut 2006
Skąd: Żary

PostWysłany: 11-07-2011, 01:51    Odpowiedz z cytatem

Damian Łódź, laptopa raczej nie rozbudujesz, nie ulepszysz, a komputer stacjonarny stwarza nieograniczone możliwości.

_________________
Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy
Ważnych jest kilka tych chwil na które czekamy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2020 infokolej.pl