Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Opóźnienia pociągów z systemu SEPE
Autor Wiadomość

Doman Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 06 Lis 2009

PostWysłany: 16-01-2012, 15:40    Odpowiedz z cytatem

A ja nie rozumiem jednego. Czemu jak w tym systemie wybiorę podgląd danego pociągu to mogę na nim obejrzeć opóźnienia na stacjach, na które pociąg przyjedzie dopiero za 2h? To jest bardzo mylące, bo nie wiem, które dane są aktualne.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pospieszny Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Wrz 2008

PostWysłany: 16-01-2012, 15:58    Odpowiedz z cytatem

Dla stacji, na których pociąg ma planowe zatrzymanie w czasie późniejszym niż bieżąca godzina, system podaje prognozę opóźnienia, która może ulec zmianie.

Z naciskiem na ten ostatni zwrot.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

witja Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 22 Lis 2008

PostWysłany: 16-01-2012, 20:48    Odpowiedz z cytatem

Wersja infopasażer jest wersją uproszczoną, znajdują się tutaj tylko miejsca planowanego zatrzymania pociągu. W "pełnej" wersji są wszystkie posterunki na trasie i na przykład w przypadku przejazdu przez CMK można dokładniej prześledzić zmianę opóźnienia/przyspieszenia pociągu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pawelu Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 09 Lip 2008
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 16-01-2012, 21:21    Odpowiedz z cytatem

Witja: czy pod pojęciem "planowe zatrzymanie" mieszczą się również postoje techniczne? Pytam, bo takowe oprócz handlowych są również zamieszczane w tym systemie. Przykład to TLK "Kormoran" do Olsztyna, który zatrzymuje się tylko w Konopkach, gdyż przepuszcza "Ukiela" do Warszawy, a postój ten nie jest uwzględniony choćby w Sitkolu czy w hafasie. Podobnie jest uwzględniony 30 sekundowy postój "Neptuna" w Kutnie i to w obydwie strony, a pierwszy planowy postój ten pociąg ma dopiero w Bydgoszczy. Czy w takim razie ta wersja "pełna" jak nazwałeś zawiera jeszcze inne postoje oprócz handlowych i technicznych?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

witja Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 22 Lis 2008

PostWysłany: 16-01-2012, 21:42    Odpowiedz z cytatem

Tak, wersja "okrojona" zawiera również postoje techniczne. Natomiast w "pełnej" wersji dochodzą jeszcze wszystkie posterunki na trasie, przez które dany pociąg przejeżdża nie zatrzymując się.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

winograd Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 13 Maj 2011

PostWysłany: 20-01-2012, 16:17    Odpowiedz z cytatem

Na infopasażer pojawiły się pociągi PRów
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Rafał Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 02 Maj 2011
Skąd: Świdwin/Koszalin

PostWysłany: 20-01-2012, 17:10    Odpowiedz z cytatem

Świetna wiadomość. Teraz wydaje się to być pełnowartościowy system informacji pasażerskiej. Nadal jednak z głowie mam pewne pomysły, aby było jeszcze czytelniej.

_________________
2010: 27 560 km
2011: 29 580 km
2012: 28 310 km
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Paszczak Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 17 Lis 2005
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 20-01-2012, 17:18    Odpowiedz z cytatem

Przewozy Regionalne w systemie infopasażer

Na stronie PKP Intercity na początku stycznia uruchomiony został serwis informujący o godzinie odjazdu pociągów z poszczególnych stacji, z uwzględnieniem opóźnień. W serwisie uwzględnione są już pociągi Przewozów Regionalnych, których od powstania systemu tam brakowało.

Informacją o tym, że w systemie pojawiły się pociągi Przewozów Regionalnych zaskoczeni byli rzecznicy obu spółek. Ostatecznie informację potwierdziła Małgorzata Sitkowska, rzecznik PKP Intercity. Nie zmienia to faktu że do przewoźników, na temat których system posiada informacje dołączył ten największy.

- Stworzony przez PKP Intercity system informacji o opóźnieniach opiera się na danych przekazywanych przez dyżurnych ruchu, natomiast Przewozy Regionalne już ponad rok temu zaproponowały pasażerom inne narzędzie – monitorowany rozkład jazdy pociągów – tłumaczył przed dwoma tygodniami nieobecność PR w systemie Michał Stilger z biura prasowego Przewozów Regionalnych.

źródło: Rynek Kolejowy

_________________
Paszczak
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pospieszny Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Wrz 2008

PostWysłany: 20-01-2012, 18:09    Odpowiedz z cytatem

Monitorowany czy też śledzony.... Brawo dla przewoźnika za wyjście naprzeciw pasażerom potrzebującym informacji.

Choć wizerunkowo nie będzie to zawsze korzystne w odbiorze system będzie jednak dla większości korzystających pomocny i potrzebny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

rumburak Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 31 Sie 2011
Skąd: Konstancin-Jeziorna

PostWysłany: 20-01-2012, 18:25    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Teraz wydaje się to być pełnowartościowy system informacji


Z naciskiem na "wydaje się".

_________________
Dzień dobry!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

endrju Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 28 Maj 2011
Skąd: Chełm

PostWysłany: 30-01-2012, 20:05    Odpowiedz z cytatem

Czy wam też od dłuższego czasu nie działa infopasażer?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

filip39 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 03 Maj 2010
Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: 30-01-2012, 20:23    Odpowiedz z cytatem

Nie wiem, czy od dłuższego czasu, ale sprawdziłem teraz i pokazuje komunikat "Baza w trakcie aktualizacji".

_________________
2010 - 4564 km
2011 - 8993 km
2012 - 5090 km
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
12130520

qwerty188 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 20 Wrz 2010

PostWysłany: 30-01-2012, 21:01    Odpowiedz z cytatem

Pierwszy raz sprawdzałem popołudniu i nie działał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pawelu Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 09 Lip 2008
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 30-01-2012, 22:47    Odpowiedz z cytatem

Teraz już infopasażer działa normalnie, różne stacje wyszukuje i na szczęście bez problemu Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Radek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 16 Lut 2006
Skąd: Ostróda / Kraków

PostWysłany: 31-01-2012, 19:44    Odpowiedz z cytatem

Niech ktoś spróbuje znależć w systemie Kraków Business Park - podpowiem, że trzeba szukac pod Zab. jak Zabierzów Smile

_________________
Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 4 z 6 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2017 infokolej.pl