Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ
Tablety


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Opóźnienia pociągów z systemu SEPE
Autor Wiadomość

pospieszny Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Wrz 2008

PostWysłany: 03-02-2012, 08:16    Odpowiedz z cytatem

Zerwana sieć trakcyjna na szlaku Łódź Kaliska - Łódź Chojny
03.02.2012

O godzinie 5.30, na szlaku Łódź Kaliska - Łódź Chojny, doszło do zerwania sieci trakcyjnej. Pociągi z Łodzi Kaliskiej do Warszawy kursują przez Łódź Chojny z pominięciem stacji Łódź Widzew. W związku ze zdarzeniem pociągi na tej trasie mogą nabywać około 15-minutowych opóźnień. Dla pasażerów oczekujących na tej stacji uruchomiono zastępcze składy, które kursują do Koluszek i Skierniewic, gdzie istnieje możliwość przesiadki na pociągi TLK spółki PKP Intercity. Szacowany czas naprawy sieci trakcyjnej wyniesie około 2 - 3 godzin.

Za utrudnienia przepraszamy.

źródło: intercity.pl
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Radek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 16 Lut 2006
Skąd: Ostróda / Kraków

PostWysłany: 04-02-2012, 12:36    Odpowiedz z cytatem

Brzechwa Warszawa-Przemyśl w Krakowie opóźniony 234 min? Ciekawe, ile będzie miał w drodze powrotnej?

_________________
Tu stacja Katowice (...), proszę zachować ostrożność przy wjeździe pociągu w peron.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pospieszny Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Wrz 2008

PostWysłany: 04-02-2012, 12:47    Odpowiedz z cytatem

Planowo, skład przejdzie od 38110 Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Pitras Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 05 Sty 2010
Skąd: Puszczykowo

PostWysłany: 19-02-2012, 16:40    Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś może powiedzieć, dlaczego dane z systemu Infopasażer nie pokrywają się z aktualną sytuacją na liniach? Dziewczyna chciała jechać pociągiem Regio z Leszna( pociąg z Wrocławia) do Poznania o 16,43. Według portalu pociąg jedzie na czas. Natomiast na dworcu są informacje, że pociąg opóźniony 30 minut. Kolejny raz spółki PKP chcą zabłysnąć, jakie to one są punktualne, a jak przychodzi co do czego, to pociągi są opóźnione, ale nie widać tego w rozkładzie. I to nie jest pierwszy przypadek na tej linii.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sasho33 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 14 Kwi 2010

PostWysłany: 19-02-2012, 17:02    Odpowiedz z cytatem

Bo infopasażer jest aktualizowany co 15 minut, sprawdź teraz!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Pitras Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 05 Sty 2010
Skąd: Puszczykowo

PostWysłany: 19-02-2012, 17:15    Odpowiedz z cytatem

Teraz już jest ok. Ale musiała być jakaś dłuższa przerwa w aktualizacji, z jakieś pół godziny, bo sprawdzałem o 16,20 16,40 i było że jedzie na czas. Dzięki za odp.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sebol71 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 07 Maj 2009
Skąd: Głogów

PostWysłany: 19-02-2012, 19:45    Odpowiedz z cytatem

Zdarzyła mi się w styczniu następująca sytuacja.
Dojeżdżając do dworca w Lesznie sprawdzałem w telefonie komórkowym opóźnienia pociągów właśnie na "Infopasażerze". Zobaczyłem, że niestety pociąg osobowy do Poznania (R-77749, odj. 15:34) już pojechał (zgodnie z rozkładem jazdy zresztą). Zdziwiłem się jednak, kiedy za ok. 2 minuty dojechałem na dworzec. Pociąg osobowy do Poznania cały czas stał przy drugim peronie, ponieważ czekał na wyprzedzenie przez EIC "Panorama" (I-6101, odj. 15:21)) z Wrocławia do Warszawy. Mimo tego "Infopasażer" pokazywał, że ten pociąg osobowy już pojechał. Nie sprawdziłem niestety danych dla tego pociągu np. dla Kościana.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

witja Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 22 Lis 2008

PostWysłany: 19-02-2012, 20:17    Odpowiedz z cytatem

Po prostu dane do systemu wrzucane są po pewnym czasie, dla pasażerów ma być to informacja orientacyjna w stylu "jedzie planowo czy nie", a nie dokładne informacje o opóźnieniu co do minuty. Sam często korzystam z systemu SEPE, ale również na zasadzie sprawdzenia, czy pociąg nie ma jakiegoś sporego opóźnienia.
Czasem zdarza się, że dany pociąg przyjechał do jakiejś stacji na której ma postój handlowy na przykład 6 minut przed czasem i system jak gdyby automatycznie podaje, że odjechał również 6 minut przed planem. Dopiero później jest to korygowane i wpisywany jest odjazd planowy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pospieszny Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Wrz 2008

PostWysłany: 19-02-2012, 20:30    Odpowiedz z cytatem

Kolejarze monitorują bieżące utrudnienia na liniach. 19 lutego PKP Intercity poinformowało o 6 opóźnionych pociągach. Największe utrudnienia wystąpiły na Mazowszu po awarii systemu sterowaniach ruchem w Gąsocinie.

Sytuacja z godziny 10.30
Ruch pociągów w całej Polsce odbywa się bez poważniejszych utrudnień. Wszystkie linie kolejowe są przejezdne. Prognozy meteorologiczne nie przewidują niekorzystnych warunków pogodowych.

Na 263 pociągów zaplanowanych do obsługi rozkładu jazdy PKP Intercity o godzinie 10.30, powyżej 15 minut opóźnionych było 4 pociągów. Największe opóźnienie odnotował pociąg TLK 16509 Konopnicka relacji Warszawa - Wrocław w związku z blokadą rozjazdów w miejscowości Baby.

Sytuacja z godziny 17.30
Ruch pociągów w całej Polsce odbywa się bez poważniejszych utrudnień. Wszystkie linie kolejowe są przejezdne. Prognozy meteorologiczne nie przewidują niekorzystnych warunków pogodowych nadchodzącej nocy.

Na 263 pociągów zaplanowanych do obsługi rozkładu jazdy PKP Intercity w dniu 19 lutego, o godzinie 17.30 powyżej 15 minut opóźnionych było 6 pociągów. Największe opóźnienie notują pociągi – Ex Małopolska rel. Przemyśl - Gdynia i TLK 83108 Pobrzeże rel. Kołobrzeg – Kraków– w związku z awarią systemu sterowania ruchem w miejscowości Gąsocin na linii jednotorowej.

Awaria systemu srk w Gąsocinie utrudniła kursowanie pociągów Kolei Mazowieckich na linii Warszawa – Działdowo. Awarię usunięto o godzinie 17.07, ale pociągi są opóźnione od 30 do 50 minut.

Podobna awaria wystąpiła też na linii Warszawa Włochy - Warszawa Gołąbki i została naprawiona po godzinie. Pociągi KM mogą być opóźnione nawet o 60 minut.

Przewoźnicy przypominają, że bieżący ruch pociągów można śledzić na stronie http://infopasazer.intercity.pl/.


źródło: Kurier Kolejowy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sebek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 15 Lis 2005
Skąd: Bytom/okolice

PostWysłany: 24-03-2012, 18:27    Odpowiedz z cytatem

Czy system SEPE może mylić, pokazywać błędne informacje itp.
Albo rozkład jazdy jest do niczego i przykładowo, pociąg EC Praha, jest pokazywany - przyjazd do Warszawy Zachodniej 20 min przed czasem. Czy jest możliwe pokonanie odcinka Katowice - Warszawa w 2.20 ?
Spotkaliście sie z takimi przyjazdami przed czasem na tej trasie?

_________________
na forum od 2005 roku:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

witja Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 22 Lis 2008

PostWysłany: 24-03-2012, 19:56    Odpowiedz z cytatem

Jest możliwe, żeby się "mylił", ale bardziej na zasadzie nieodnotowania kilkuminutowego opóźnienia na szlaku.
A przyjazd 20 minut przed planem - przy obecnych rezerwach czasowych i całej "zielonej" drodze - również jest możliwy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

przewoz Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 04 Maj 2009

PostWysłany: 26-03-2012, 11:56    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Albo rozkład jazdy jest do niczego i przykładowo, pociąg EC Praha, jest pokazywany - przyjazd do Warszawy Zachodniej 20 min przed czasem.


Na jakimś posterunku Praha musiała przelecieć 20 minut przed planem. To może się zdarzyć. Z racji na remont miedzy Grodziskiem a Korytowem (jednotor), Praha zalicza tam postój techniczny. Czasem tego postoju może nie być (bo np szlak wolny, jakieś zawirowania) i poleci na przelocie dalej, do Grodziska. No i stąd może też wynikać taki a nie inny przejazd.

Cytat:
Czy jest możliwe pokonanie odcinka Katowice - Warszawa w 2.20 ?

Możliwe teoretycznie. Ale obecnie rozkładowo jest to 2:50, właśnie ze względu na remonty.

Cytat:
Spotkaliście sie z takimi przyjazdami przed czasem na tej trasie?

Aż takimi to nie. Ale 2:30 jak najbardziej, plus Sobieski/Polonia rozkładowo szybciej (miały).

Infopasażer jest mało skuteczny, jak pociąg ma podane rzeczywiste czasy przejazdu ze sporą zwłoką od większości posterunków. Do tego odświeżanie co 20 minut... za rzadko.

[ Dodano: 03-04-2012, 13:35 ]
Zdaje się, że grzebią przy Infopasażerze. Informacje są jakby bardziej aktualne.

_________________
Le FleuR
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
4350760

pospieszny Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Wrz 2008

PostWysłany: 04-04-2012, 13:55    Odpowiedz z cytatem

UWAGA, SYSTEM TESTOWY

W związku z prowadzonymi pracami mającymi na celu poprawienie jakości danych w systemie, strona jest poddawana testom.

W czasie testów dane mogą pojawiać się w systemie z opóźnieniem, za które uprzejmie przepraszamy.


źródło: intercity.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Rafał Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 02 Maj 2011
Skąd: Świdwin/Koszalin

PostWysłany: 06-03-2013, 09:26    Odpowiedz z cytatem

Coś dzisiaj Infopasażer nie działa lub działa z kilkugodzinnym opóźnieniem.

_________________
2010: 27 560 km
2011: 29 580 km
2012: 28 310 km
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sympatyk Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 14 Lip 2008

PostWysłany: 24-03-2014, 18:36    Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie:
Podobno w jedną relację miały zostać połączone pociągi Kolei Śląskich na trasie Czechowice Dziedzice - Katowice - Lubliniec. Jeśli tak się faktycznie stało to dlaczego na stronie http://infopasazer.intercity.pl/ wciąż są to oddzielne pociągi?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 5 z 6 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2017 infokolej.pl