Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Rozkłady jazdy online
Autor Wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 04-02-2015, 20:34    Odpowiedz z cytatem

Nie ma na stronie bilkomu!!!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pacy Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 11 Lip 2011
Skąd: Gorzów

PostWysłany: 04-02-2015, 20:45    Odpowiedz z cytatem

Jest i na stronie ( chyba ,że wersja dla urządzeń mobilnych ) i w aplikacji na androida !

http://rozklad.bilkom.pl/bin/query.exe/pn?ld=mobil&seqnr=4&ident=js.02344639.1423079250&guiVCtrl_connection_detailsOut_setStatus_C1-0_allHalts=yes&OK#cis_C1-0

_________________
2014 - 13664 km, 2015 - 10331 km 2016 - 15995 km,
2017 - 12197 km, 2018 - 4202 km,
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 05-02-2015, 12:12    Odpowiedz z cytatem

@pacy: na smartfonie nie ma w bilkomie stacji posrednich i kilometrazu. a strona, ktora podales skierowala na Sitkol i pojawilo sie:
" Szanowna Klientko, Szanowny
Kliencie,
niestety wyniki wyszukiwania nie
zostały w międzyczasie
zapamiętane. Dlatego prosimy o
powtórzenie zapytania tutaj
klikając.
Dziękujemy
Kod: F1"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pacy Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 11 Lip 2011
Skąd: Gorzów

PostWysłany: 05-02-2015, 12:32    Odpowiedz z cytatem

Malenstwo , niżej cytat z wcześniejszego postu w którym ElmoVanKielmo podał jak podejrzeć stacje pośrednie w aplikacji Bilkom na Androida :
ElmoVanKielmo napisał/a:
danio napisał/a:
To opisz te błędy i napisz mi na PW. Napiszę do nich maila.

@gizmo, aplikacja Bilkom na Androida pokazuje stacje pośrednie...

Wyszukujesz połączenie.
Pokazuje Ci listę.
Klikasz na to, które Cię interesuje.
Połączenie się rozwija pokazując poszczególne pociągi wchodzące w jego skład (kategoria pociągu jest przed numerem pociągu).
Obok każdego pociągu masz po prawej stronie strzałkę w dół, więc klikasz na nią.
Rozwija się lista stacji pośrednich na interesującym Cię odcinku.

Jeśli chcesz zobaczyć wszystkie postoje na całej trasie pociągu, to klikasz na jego numer/ikonę zamiast na strzałkę. Uzyskasz wtedy również dodatkowe informacje o pociągu (przewoźnik, tylko 2 klasa itp.).


Tutaj masz jeszcze jeden link może zadziała :
http://rozklad.bilkom.pl/bin/query.exe/pn?ld=mobil&seqnr=2&ident=ca.0537739.1423135769&guiVCtrl_connection_detailsOut_setStatus_C1-0_allHalts=yes&OK#cis_C1-0

Jeżeli korzystasz z tej strony : https://m.bilkom.pl/ z komputera czy smartfona to faktycznie nie będzie stacji pośrednich .
Jeśli chcesz stacje pośrednie to : http://rozklad.bilkom.pl/bin/stboard.exe/pn lub http://rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/pn?
oba adresy korzystają z tego samego żródła czyli Sitkola

_________________
2014 - 13664 km, 2015 - 10331 km 2016 - 15995 km,
2017 - 12197 km, 2018 - 4202 km,
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

michu77 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 27 Lis 2012

PostWysłany: 05-02-2015, 17:49    Odpowiedz z cytatem

tak jak wyżej, na 150% w bilkomie są stacje pośrednie trzeba kliknąc na strzałkę.
Osobiście również polecam w trakcie podróży polską koleją przydatną aplikacją jest Infopasażer, link - android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adrian5632.infopassenger

Screenshot_2015-02-05-17-47-09.png
Plik ściągnięto 9 raz(y) 120.52 KB

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 05-02-2015, 19:37    Odpowiedz z cytatem

@michu77: ktorego slowa nie rozumiesz?
W bilkomie mam;
- punkt początkowy
- punkt docelowy
- połączenie
- Przegląd
- powrót do wyszukiwania

Gdy dam na: Polaczenie to dostaje:
" Szanowna Klientko, Szanowny
Kliencie,
żądane połączenie z serwerem nie
mogło niestety zostać zrealizowane.
Możliwe, że serwer jest chwilowo
przeciążony.
Prosimy o powtórzenie zapytania za
kilka minut.
Dziękujemy
Kod: S5'
A "Przeglad" wraca do listy polaczen
Nie zamierzam sciagac syfu, bo admini sa kretynami
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ElmoVanKielmo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 30 Paź 2012

PostWysłany: 05-02-2015, 20:12    Odpowiedz z cytatem

@Malenstwo, i uważasz, że użytkownicy tego forum są winni, że strona nie działa?
bahn.pl - tak, strona niemieckich kolei w polskiej wersji pokaże Ci połączenia w Polsce.
To forum nie jest miejscem do wylewania swoich frustracji, więc słowa typu "kretyn" zachowaj na inne okazje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Hapek Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 18 Gru 2013

PostWysłany: 05-02-2015, 20:38    Odpowiedz z cytatem

Malenstwo, a moze po prostu niektórzy użytkownicy korzystający z dobrodziejstw, jakei dają nam programiści, to kretyni? Pierdzielisz i obrażasz bezpodstawnie. Zniknij, przepadnij.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 05-02-2015, 21:32    Odpowiedz z cytatem

@Hapek: nie po to sa strony aby sciagac apki. uzytkownicy innych OSow zyja bez duetu: soft, strona.
Poza tym zasranym obowiazkiem webmasterow jest dostosowac dany serwis do wymagan uzytkownikow.
Porownaj mobilny bilkom na urzadzeniach mobilnych a http://old.rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ElmoVanKielmo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 30 Paź 2012

PostWysłany: 05-02-2015, 21:52    Odpowiedz z cytatem

Obowiązkiem webmasterów jest zrobić to, co im szef każe.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

michu77 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 27 Lis 2012

PostWysłany: 05-02-2015, 21:54    Odpowiedz z cytatem

@Malenstwo: jakie urządzenie i o/s ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 05-02-2015, 22:18    Odpowiedz z cytatem

@mychu: nie bede ulatwiac. wystarczy np.prosty skrypt aby admin/webmaster wiedzial czym uzytkownicy dysponuja (os, przegladarka, itp.).
a jesli ktos siedzi w tym to wie.
@hapek: lepiej stworzyc apke tylko pod 1 system niz strone dla wszystkich uzytkownikow?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ElmoVanKielmo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 30 Paź 2012

PostWysłany: 06-02-2015, 17:54    Odpowiedz z cytatem

@Malenstwo:
1. Odwiedziłeś stronę Kolei Niemieckich, jak radziłem? Co Ci się w niej nie podoba?
2. Admina akurat nie obchodzi, jak wygląda strona na urządzeniu użytkownika.
3. Webmaster ma obowiązek przygotować stronę zgodnie z wymaganiami zamawiającego, a nie jakichś tam użytkowników, którzy mu nie płacą. W takich wymaganiach zawsze jest lista obsługiwanych przeglądarek.
4. Można wejść na stronę choćby używając gołego Telnetu i przedstawić się jako dowolna przeglądarka i dowolny system operacyjny. Pierwsza zasada programisty aplikacji internetowych - nie wierz temu, co przeglądarka przesyła do serwera w nagłówkach. Sobie napisz swój "prosty skrypt". Tego się nie robi "prostym skryptem" od 10 lat przynajmniej.
5. Czy lepiej stworzyć apkę, czy stronę? Zależy, co zostało zamówione. Jak nic nie zostało zamówione, to robi się to, na co się ma ochotę lub co się lepiej potrafi.
6. Widzę, że wiesz dokładnie, jaką chciałbyś mieć stronę z rozkładem jazdy. Dobrze trafiłeś. Akurat jestem programistą aplikacji internetowych w znanej niemieckiej firmie. Mam wolny czas wieczorami. Standardowa stawka za moją pracę wynosi 65 EUR/h. Chętnie przyjmę od Ciebie zlecenie. Zainteresowany?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 06-02-2015, 18:32    Odpowiedz z cytatem

@ElmoVanKielmo
1) strona DB jest za szeroka.
2) zasranym obowiazkiem firmy i webmasterajest dostosowac strone do roznych systemow/przegladarek.
w przeciwnym wypadku firma moze stracic klientow
3) czy twoim zdaniem idealna strona to: biala strona?
4) moze przekonaj wszystkich aby zamiast stron uzywac i tworzyc wylacznie apek?
5) czy jesli producent importuje/exportuje auta to nie musi dostosowac sie do przepisow dotyczacych w danym kraju/kontynencie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ElmoVanKielmo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 30 Paź 2012

PostWysłany: 06-02-2015, 19:59    Odpowiedz z cytatem

@Malenstwo
1) No to masz problem. Kup sobie coś z większym ekranem.
2) Obowiązkiem firmy jest zarabiać pieniądze.
3) Idealna strona nie istnieje. Białe tło może być ładne w zależności od kontekstu.
4) To Ty tu jesteś specjalistą od przekonywania innych, jak powinno być.
5) A czy Malenstwo jest krajem? Nie. Krajem jest np. Malezja, a nie Malenstwo. Nikt nie musi słuchać Twojego płaczu.
Zrozum wreszcie, że wszyscy pozostali użytkownicy Internetu na tej planecie potrafią sobie wyszukać informacje o połączeniu. Dostałeś namiary na kilka portali i aplikacji. Nie umiesz korzystać z żadnej? Trudno.

Z języka Twoich wypowiedzi, roszczeniowego podejścia do wszystkiego, przekonania o ważności swojej osoby, posiadanych przez Ciebie informacji na temat tego, co powinny robić firmy oraz z Twojego przekonania, że istnieją "przepisy obowiązujące na kontynencie", mogę wnioskować, że masz maksymalnie 16 lat.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2018 infokolej.pl