Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Rozkłady jazdy online
Autor Wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 07-02-2015, 11:29    Odpowiedz z cytatem

@ ElmoVanKielmo
1) To kup mi wiekszy smartfon.
2) Wlasnie. Strona ma zarabiac. Wiec powinna byc dostosowana pod: symbian, android, windows, maemo, ios, opere, firefox, chrome, internet explorer, itp.,itd.
3) Faktycznie. Calkiem biala strona, bez tekstu/obrazkow wyglada zajebiscie. Tylko szkoda, ze pasazer odejdzie od takiej firmy widzac biala strone bez zadnych informacji, bo jakiemus debilowi trudno bylo sprawdzic.
4) Na przyklad producent samochodu musi: dostosowac sie do przepisow danego kraju/kontynentu, brac pod uwage rozne wymagania klienta - zarowno bogatego jak i biedniejszego.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Wiedenka Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 08 Sie 2013
Skąd: Łódzkie Łączy

PostWysłany: 07-02-2015, 12:04    Odpowiedz z cytatem

Można też wejść na m.rozklad.pkp.pl - mobilną wersję bilkomu.

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 07-02-2015, 15:28    Odpowiedz z cytatem

Wiedenka napisał/a:
Można też wejść na m.rozklad.pkp.pl - mobilną wersję bilkomu.

" Nie można odnaleźć
serwera
Próbujesz odwiedzić
adres http://
m.rozklad.pkp.pl/ , który jest w tej chwili niedostępny. Upewnij
się, czy adres został wpisany poprawnie, a następnie spróbuj
ponownie wczytać stronę.
Upewnij się, czy połączenie internetowe jest aktywne i sprawdź, czy inne aplikacje wymagające tego połączenia działają prawidłowo. "
Jeszcze jakies zlote rady?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ElmoVanKielmo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 30 Paź 2012

PostWysłany: 07-02-2015, 16:06    Odpowiedz z cytatem

@Malenstwo
1) Sam sobie kup, albo poproś mamę
2) A płacisz coś za obsługę Twojej przeglądarki? Zapomniałeś o wsparciu dla Netscape Navigator i Internet Explorer 4.0
3) Jak to reklama wybielacza, to wszyscy będą zachwyceni. Nie masz pojęcia o testowaniu oprogramowania. Nie robią tego "debile" tylko testy automatyczne.
4) Nie ma do diabła przepisów kontynentalnych - kontynent to struktura geograficzna a nie polityczna. Producenta nie obchodzi klient, którego nie stać na produkt. Zejdź na Ziemię.

Cytat:
Jeszcze jakies zlote rady?

Skosztuj Neospazminy i uskutecznij relaks na kanapie.
Kup samochód, jak nie radzisz sobie ze znalezieniem połączeń kolejowych.
Przestań bluzgać na innych, bo robisz z siebie pośmiewisko.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

michu77 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 27 Lis 2012

PostWysłany: 07-02-2015, 16:28    Odpowiedz z cytatem

@Maleństwo:
Jak ci strona: m.bahn.de jest za szeroka to ja już wysiadam.
Pierdoła z ciebie, która nie da sama sobie pomóc a żale ma do wszystkich....
czeskie:
m.cd.cz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 07-02-2015, 18:47    Odpowiedz z cytatem

@michu77
Pisalem o bahn.de a nie o m.bahn.de:-p Poza tym nie mozna bylo dodac skryptu przelaczajacego na wersje mobilna:-)A czy moja wina jest tylko biale tlo kolei slaskich?
Fakt. Po co sciagac miesiecznie po 500-600mb, lepiej sciagac po kilka GB danych, bo webmaster ma w d#pie userow

[ Dodano: 07-02-2015, 18:54 ]
@ElmoVanKielmo: nie ma?
kontynentalna Europa i UK/IRL:-p
Zle mnie zrozumiales.
Bez wzgledu czy kupujesz nowe auto za 30000 czy za 1000000 zl to producent musi sprzedac ci auto jesli zazyczysz sobie dodatkowo zainstalowany: hak, ABS, radiem, nawi, itp itd
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ElmoVanKielmo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 30 Paź 2012

PostWysłany: 07-02-2015, 23:47    Odpowiedz z cytatem

@Malenstwo
Chyba pomyliłeś Unię Europejską z Europą. Całkiem sporo państw geograficznie leżących w Europie nie jest częścią UE. Szwajcaria, Norwegia, Białoruś, Rosja (Moskwa leży w Europie) itp.
Żadne prawo nie mówi, że każda aplikacja czy strona internetowa ma działać na każdej przeglądarce i OS.

Twoje wyobrażenie o obowiązkach webmasterów jest dziwne. Załóżmy, że produkujesz śrubki i zlecono Ci wykonanie śrubek przystosowanych do współpracy z śrubokrętami krzyżakowymi, płaskimi i imbusowymi. Czy poświęcisz choćby 5 minut na wykonanie śrub wkręcanych kluczem nasadowym, za które nikt Ci nie zapłaci?

Nieważne, czy webmasterowi zajmie 5 minut, czy 5 dni przystosowanie strony do Twojej ulubionej przeglądarki. Jego pracodawca oczekuje poświęcenia tego czasu na coś innego. Praca to nie hobby ani uszczęśliwianie innych.

Jak Ci się produkt nie podoba, to nie używaj. Albo zrób lepszy. Ktoś Ci zabrania?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 08-02-2015, 10:03    Odpowiedz z cytatem

@ElmoVanKielmo
Dobrze napisalem. W Europie kontynentalnek masz ruch PRAWOstronny, w UK/IRL ruch LEWOstronny.
Firma traci na niedostosowaniu stron. A skoro tworzy sie strone dla klientow to bierze sie pod uwage rozne systemy i przegladarki.
Powiem ci wiecej. Sa strony, ktore w wersji komputerowej az milo przeglada sie na telefonie. A sa strony mobilne zj#bane. Nawet jak obydwie strony korzystaja np. z phpBB
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ElmoVanKielmo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 30 Paź 2012

PostWysłany: 10-02-2015, 17:45    Odpowiedz z cytatem

@Malenstwo
Nie ma żadnych międzynarodowych umów/przepisów mówiących o tym, że w Europie na drogach obowiązuje ruch prawostronny. To są przepisy poszczególnych krajów.
Żeby było ciekawiej, w kwestii stronności ruchu kolejowego Europa nie jest już tak jednorodna.

Poza tym nadal nie rozumiem, jakich rozmiarów ego trzeba mieć, żeby stawiać swoje oczekiwania na równi z prawem obowiązującym na terytorium państwa.

Specjalisto od zysków i strat, posłuchaj uważnie.
Jaka jest w Polsce szacunkowa ilość osób korzystających z tej przeglądarki, co Ty?
Jaki procent z nich chce korzystać z połączeń kolejowych?
Jaki procent z tych zainteresowanych podróżami koleją sprawdza rozkład używając telefonu komórkowego?
Jaki będzie zatem szacowany wzrost wartości (w PLN) konwersji po poprawieniu strony tak, aby współpracowała z tą przeglądarką?
Ile kosztuje godzina pracy webmastera?
Ile godzin potrzebuje webmaster na wykonanie poprawki?
W jakim czasie wzrost wartości konwersji pokryje koszt pracy webmastera?
Czy ten czas jest znacząco krótszy od przewidywanego czasu życia aktualnej wersji strony?

@Malenstwo, na ile z powyższych pytań potrafisz odpowiedzieć?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 12-02-2015, 12:20    Odpowiedz z cytatem

@ElmoVanKielmo
Zgoda. Ale producenci akceptuja i dostosowuja auta!!
Przyklad sprzed chwili.
Odznaczylem na Bilkomie:
- ICE
- EC/IC/EIC/Ex
- Tramwaj
- Metro
- Autobus
I co robi Bilkom? Pokazuje pociagi IC
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ElmoVanKielmo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 30 Paź 2012

PostWysłany: 12-02-2015, 12:50    Odpowiedz z cytatem

@Malenstwo
Fakt, że jest to nieścisłość. PKP IC zmienia kategorie co chwilę. Darowali by sobie to zamieszanie.
IC było kiedyś najwyższą kategorią, potem połączyli z Ex i powstało EIC.
Dziś IC to tak naprawdę TLK ze zmodernizowanymi wagonami - taryfa ta sama.
Biorąc pod uwagę, że aplikacja pokazuje też połączenia zagraniczne, to robi się jeszcze ciekawiej.

Zatem tutaj faktycznie można by coś poprawić. Wybór kategorii pociągów widziałbym mniej więcej tak:
- Premium (EIC Premium, zagraniczne KDP)
- Kwalifikowane (EIC, zagraniczne dalekobieżne z taryfą droższą od podstawowej dalekobieżnej)
- Dalekobieżne (IC/TLK/IR/RE, zagraniczne dalekobieżne w podstawowej taryfie)
- Regionalne (Regio, Os, zagraniczne regionalne)
- Aglomeracyjne (SKM, WKD, zagraniczne SKM np. S-Bahn)
Oczywiście jest problem z SKM Trójmiasto, bo nie rozgraniczają pociągów typowo aglomeracyjnych od tych jadących np. do Słupska). W tym przypadku trudno o sensowny podział.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 12-02-2015, 17:21    Odpowiedz z cytatem

@ElmoVanKielmo CZYTAJ UWAZNIEJ.
Napisalem, ze odznaczylem na Bilkomie:
- ICE
- EC/IC/EIC/Ex
- Tramwaj
- Metro
- Autobus
Czyli zostalo zaznaczone:
- TLK/IR/Posp.
- Osob.
A bilkom i tak wyszukal mi IC.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ElmoVanKielmo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 30 Paź 2012

PostWysłany: 12-02-2015, 17:35    Odpowiedz z cytatem

@Malenstwo, to Ty czytaj uważniej. Przecież przyznałem Ci rację w tym zakresie i podałem swoją propozycję - zamiast kategorii, które co chwilę przewoźnicy zmieniają, dać kategorie opisowe, które odpowiadają segmentom cenowym i jakościowym.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Malenstwo Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2015

PostWysłany: 13-04-2015, 18:56    Odpowiedz z cytatem

@elmo: co innego zaznaczylem, co innego pokazalo. Nadal nie ma ilosci kilometrow i stacji posrednich.

[ Dodano: 03-05-2015, 23:38 ]
3 rozne rozklady, 3 rozne informacje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

adamos Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 07 Paź 2006

PostWysłany: 09-02-2016, 09:21    Odpowiedz z cytatem

To koniec sitkola
na głównej stronie można przeczytać:

Cytat:
UWAGA!!!!
Strona http://rozklad.sitkol.pl będzie wkrótce zakmnięta.
Po zamknięciu witryna http://rozklad.sitkol.pl zostanie przekierowana na adres http://old.rozklad-pkp.pl

W sumie nie wiadomo po co powstała ta wyszukiwarka nigdzie nie była promowana, potem powstawały kolejne, ale szkoda jej bo była najwygodniejsza ze wszystkich obecnie dostępnych
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 3 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2018 infokolej.pl