Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Z Kolejami Śląskimi do Czech
Autor Wiadomość

dddbb Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 15 Sty 2010
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 08-12-2015, 06:45   Z Kolejami Śląskimi do Czech Odpowiedz z cytatem

Mamy więcej informacji odnośnie podróży z KŚ do Czech. Przyznam, że fajnie to zrobili:
http://kolejeslaskie.com/pl/pages/130/koleje-slaskie-w-czechach
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Marcel Štancl Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Sty 2006
Skąd: Praha

PostWysłany: 19-12-2015, 19:16    Odpowiedz z cytatem

Co na tym fajniego? Krakow - Praga niema w dniu bez przesadki. Wroclaw - Praga to zly sen.

Fajne jest Szklarska Poreba Liberec. To PKP nieznaje ine przejscie graniczne nez Bohumín, Wsytke pociagi Czechy/Polska powiny byc tylko przes Bohumín?

_________________
http://pralinka.venku.cz/stancl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
5227302

pawel78 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 12 Wrz 2015

PostWysłany: 20-12-2015, 10:21    Odpowiedz z cytatem

dddbb, Z Wodzisławia do Bohumina ZKA Śmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Rozkładowiec
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 20-12-2015, 10:36   

Tak się zastanawiam, dlaczego KŚ zdecydowały się na ZKA, a nie puściły tych pociągów objazdem przez Racibórz do czasu otwarcia szlaku przez Wodzisław.
Powrót do góry

Marcel Štancl Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Sty 2006
Skąd: Praha

PostWysłany: 20-12-2015, 12:26    Odpowiedz z cytatem

Po co niema besprostredny pociag Chalupki - Wroclaw lub Rybník -Wroclaw?

_________________
http://pralinka.venku.cz/stancl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
5227302

bert Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 23 Kwi 2008
Skąd: chybie

PostWysłany: 20-12-2015, 13:43    Odpowiedz z cytatem

jest pociąg bezpośredni z Rybnika lub Raciborza do Wrocławia

_________________
bert
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Marcel Štancl Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Sty 2006
Skąd: Praha

PostWysłany: 20-12-2015, 20:37    Odpowiedz z cytatem

bert napisał/a:
jest pociąg bezpośredni z Rybnika lub Raciborza do Wrocławia


Potym bylo by mogliwe srobic przesadke z relacje Praha - Chalupki - Rybnik do Wroclaw.

_________________
http://pralinka.venku.cz/stancl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
5227302

Rozkładowiec
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 20-12-2015, 22:24   

bert napisał/a:
jest pociąg bezpośredni z Rybnika lub Raciborza do Wrocławia

Z Rybnika są tylko dwie bezpośrednie pary pociągów TLK jadące z Bielska, Regio już nie ma. Jedynie Racibórz posiada cztery bezpośrednie Regio do stolicy Dolnego Śląska.
Powrót do góry

Torczes Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 07 Lut 2012

PostWysłany: 21-12-2015, 08:58    Odpowiedz z cytatem

Podróż z Pragi przez Chałupki do Wrocławia jest bezsensowna bo całkiem naokoło.Powinnien powstać jakiś bezpośredni pociąg Praga -Wrocław.A nawet jeśli nie to jest kilka lepszych i szybszych tras z przesiadkami w relacji Praga-Wrocław choćby:
Praga-Pardubice i Pardubice-Wrocław
lub:
Praga-Liberec i do wyboru :
Liberec-Szklarska Poręba,Szklarska Poręba-Wrocław
Liberec-Zittau,Zittau-Goerlitz,Goerlitz-Wrocław
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Marcel Štancl Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Sty 2006
Skąd: Praha

PostWysłany: 21-12-2015, 21:55    Odpowiedz z cytatem

Wroclaw - Pardubice - Praha to jasne tylko o tym stale gadame i jade tylko osobowka.
Liberec - Harrachov - Szklarska Poreba - Wroclaw to nowoczesnosc i zobaczeme jezeli bede duzo podroznych. Liberec-Zittau,Zittau-Goerlitz,Goerlitz-Wrocław jest tez mogliwe, w tej chwili sa klopoty s ruchiem Goerlitz - Zgorzelec. o ty\m juz pisali sme kilka razy tu na foru w inej sekcji.

_________________
http://pralinka.venku.cz/stancl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
5227302

krzysw Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 04 Paź 2008

PostWysłany: 21-12-2015, 23:10    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
w tej chwili sa klopoty s ruchiem Goerlitz - Zgorzelec. o ty\m juz pisali sme kilka razy tu na foru w inej sekcji.


W nowym rozkladzie oferta Goerlitz-Zgorzelec jest dosc dobra. 10 par pociagow dziennie 3x Drezno-Wroclaw, 3x Goerlitz-Jelenia Gora, 4x Goerlitz-Wegliniec.

Ale i tak te dywagacje o roznych trasach sa raczej akademickie. Jedyne sensowne polaczenia sa przez Przelecz Miedzyleska, nawet jesli sa to osobowki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Marcel Štancl Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Sty 2006
Skąd: Praha

PostWysłany: 28-12-2015, 17:24    Odpowiedz z cytatem

Wystarczilo by tez uruchomienie ruchu osobowego Mikulowa - Zawidow - Černousy. jest tu wielki ruch towarowy. 13 km busem szynowym i byl by koniec klopot.

_________________
http://pralinka.venku.cz/stancl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
5227302

tomcio Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 28 Sie 2010
Skąd: tomcio

PostWysłany: 27-03-2018, 13:47    Odpowiedz z cytatem

Witam.Chciałbym się upewnić w sprawie przejazdu pociągiem w tygodniu z GŁUCHOŁAZ do CIESZYNA przez Krnov- Ostrava- Czeski Cieszyn.
Odnośnie tego moje pytanie;
Czy mogę kupić wcześniej bilet dobowy KŚ ZA 34zł, który upoważnia do podróży po całym regionie MORAWSKO-ŚLĄSKIEGO w Czechach, i co najważniejsze, czy Głuchołazy są objęte tym biletem KŚ, bo wg.mapki pobranej ze strony KŚ ostatnią stacją obowiązywania tego biletu są Mikulovice. I jeszcze jedna sprawa czy np kasa biletowa w Nysie może mi taki bilet KŚ sprzedać. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

dddbb Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 15 Sty 2010
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 27-03-2018, 23:48    Odpowiedz z cytatem

Mikulovice są na zachód od Głuchołaz, zatem wspomniany przez Ciebie odcinek możesz spokojnie przejechać na tym bilecie. Z tym, że Przewozy Regionalne (a taka, jak rozumiem, jest kasa w Nysie) biletów na Koleje Śląskie chyba nie sprzedają.
Ale chyba nie ma co kombinować, bo jeśli jedziesz tylko w jednym kierunku, możesz kupić bilet za 208 CZK, a jeśli np wracasz w tym samym dniu, bilet całodniowy na region śląskomorawski (Celodenní jízdenka region Moravskoslezský), który kosztuje całą koronę więcej. Bilety te zakupisz w pociągu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

bert Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 23 Kwi 2008
Skąd: chybie

PostWysłany: 28-03-2018, 11:53    Odpowiedz z cytatem

PR dokonują sprzedaży biletów KS, z tym ze kasjerzy w Nysie mogą nie znać ofert KS jak np. bilet dobowy

_________________
bert
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2018 infokolej.pl