Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ
Tablety


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Przebudowa dworca głównego w Katowicach
Autor Wiadomość

dddbb Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 15 Sty 2010
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 21-12-2012, 12:15    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Rozumiem, że każda dziedzina robi postępy, ale akurat zastosowanie syntezatorów mowy w Katowicach mogli darować

Albo przynajmniej porządnie się do tego przyłożyć, bo - przykładowo - zamiast "Dąbrowa Górnicza Ząbkowice" automat czyta "Dąbrowa Górnicza Ząbk" i to bardzo niewyraźnie. "Atramentu" zabrakło? Na plus trzeba przyznać, że głos syntezatora jest bardzo przyjemny i - powiedziałbym - radosny:)
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

rozdrabniacz Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 21 Sty 2008

PostWysłany: 21-12-2012, 17:33    Odpowiedz z cytatem

Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

dddbb Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 15 Sty 2010
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 07-01-2013, 15:56    Odpowiedz z cytatem

Czy "automat zapowiadający" na dworcu w Katowicach został zwolniony czy się zepsuł? Byłem 30.12, byłem dziś i "żywa kobieta" zapowiadała. Dodatkowo na niektórych peronach nie działaly wyświetlacze. Tzn działały i wyświetlały coś w stylu "proszę słuchać zapowiedzi"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Leniwiec Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 10 Lip 2012

PostWysłany: 07-01-2013, 16:54    Odpowiedz z cytatem

To już jest wiadome od 2 tygodni, syntezator się nie sprawdził i pociągi zapowiada megafonistka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

jackii Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 19 Sie 2012

PostWysłany: 07-01-2013, 22:26    Odpowiedz z cytatem

Przynajmniej teraz wiadomo, z którego peronu i o której. Dopóki był automat, to często ucinał polskie zapowiedzi, by podać je po angielsku.

_________________
Pozdrawiam
Jacek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

martines Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 16 Sie 2011
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 25-01-2013, 22:18    Odpowiedz z cytatem

i bardzo dobrze, że automatu już nie ma.. był beznadziejny!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
2134398

mkfilmykolejowe Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 12 Mar 2010

PostWysłany: 03-02-2013, 22:16    Odpowiedz z cytatem

Nie ma, zrezygnowano i bardzo dobrze. Peron 4 stoi w miejscu nie wiem, ale zupełnie nic a nic nie robią, peron 2 i 3 był robiony hurtem, ale 4 to tak jak by na "odczep się".
W hali nowego dworca zrobione jest już przejście do dworca autobusowego.

_________________
fb: podróże koleją. Zdjęcia, ciekawostki z podróży Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

irek34 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 17 Sty 2012
Skąd: Katowice

PostWysłany: 05-02-2013, 19:56    Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o peron czwarty , to dzisiaj to obserwowałem praca idzie na całego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pawcio1978 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 20 Wrz 2012

PostWysłany: 21-04-2013, 16:54    Odpowiedz z cytatem

Tunele i schody mogli zrobic lepiej. Wnetrze dworca przypomina mi dworzec wroclawski.
Dworzec autobusowy spieprzyli na maxa i odjezdza mniej autobusow niz przed remontem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

dddbb Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 15 Sty 2010
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 21-04-2013, 17:53    Odpowiedz z cytatem

Rozwiązanie z ilością autobusów jest tymczasowe - były o tym artykuły po otwarciu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pawcio1978 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 20 Wrz 2012

PostWysłany: 21-04-2013, 17:57    Odpowiedz z cytatem

Ale chyba maja za malo stanowisk/miejsca.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

dddbb Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 15 Sty 2010
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 21-04-2013, 18:06    Odpowiedz z cytatem

Nie powiem Ci zbyt wiele na ten temat, bo nie korzystałem. Zszedłem raz zobaczyć jak to wyglada i wiało pustką, więc myślę, że układ pozwala na dużo więcej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sabatnik Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 31 Paź 2010
Skąd: krakowskie

PostWysłany: 30-09-2013, 14:47    Odpowiedz z cytatem

Kolejny raz nie mogę się nadziwić, jak teraz wygląda dworzec w Katowicach, pamiętając dobrze jego poprzedni stan. Martwię się tylko, na ile dobrze będą o niego dbali, bo od tego wiele zależy. Niemniej teraz korzystanie jest o wiele przyjemniejsze. Czy jednak PRy nie mogły sobie chociaż jednej kasy zostawić? Tylko KŚ i IC, a przecież pociągów PR też sporo i nie tylko IR. Niektórych ofert nie da się kupić u innego przewoźnika. Zaskoczyło mnie też pozytywnie COP PKP IC. Chociaż większość ludzi stoi w kolejce do kas.
Ciekawostka ze wczoraj. Na tablicy odjazdów IR do Krakowa jechał przez: Mysłowice, Jaworzno Szczakowa, Jaworzno. I moje podwójne zdziwienie, pierwsze że Jaworzno i kolejne gdy sprawdziłem, że pewnie chodzi o Ciężkowice, na których ma postój. Aż taka popularna stacja?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

danio Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 03 Lip 2007

PostWysłany: 30-09-2013, 15:54    Odpowiedz z cytatem

W kasie IC kupisz wszystkie bilety PR
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sebek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 15 Lis 2005
Skąd: Bytom/okolice

PostWysłany: 02-10-2013, 17:47    Odpowiedz z cytatem

Co do centrum obsługi pasażera PKP IC na dworcu w Katowicach, to też mam o nich pozytywne zdanie, bo kilka spraw załatwiałem i spotkałem się z profesjonalną obsługą, ale czasem, są tam ogromne kolejki i szkoda, że zamiast wszystkich stanowisk, są czynne 1 lub 2. Wydaje mi się, że taki punkt powinien być obsługiwany przez większą ilość pracowników i czasem, szybciej kupisz bilet w zwykłej kasie na hali niż w COP IC.
W COP sporo pasażerów załatwia reklamacje, pyta o rozkład jazdy, przejazdy grupowe, wycieczki itp, co powoduje kolejki a spotkałem się wielokrotnie z czynnym 1 stanowiskiem.

_________________
na forum od 2005 roku:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 9 z 10 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2018 infokolej.pl