Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
HAFAS - uwagi, błędy itp.
Autor Wiadomość

white_snoopy Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 01 Sty 2011

PostWysłany: 09-06-2011, 12:54    Odpowiedz z cytatem

nie wiem czy dobry temat. Ale chodzi mi o EX 5400 Klimczok. Na sitkolu widnieje, że przyjazd do WWA CEN ma o 17 16, na pkp.pl tak samo. Ale juz na rezerwacji poprzez strone intercity.pl przyjazd ma o 17 25. to jak to wreszcie jest? ile te pociąg jedzie? niby 10 minut, ale takie błędy tylko irytują....
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

witja Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 22 Lis 2008

PostWysłany: 09-06-2011, 23:46    Odpowiedz z cytatem

Skład jest rozłączany w stacji Warszawa Wschodnia. Część do Katowic (numery wagonów 21-27) odjeżdża ze Wschodniej o 17:09 i przyjeżdża do Centralnej o 17:16, zaś część krakowska (wagony od nr 3 do 15) odjeżdża później i przyjeżdżają na Centralny o 17:25.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

white_snoopy Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 01 Sty 2011

PostWysłany: 10-06-2011, 10:15    Odpowiedz z cytatem

dowiedziałem się tego na centralnym, gdy osoba po która wyszedłem dzwoni do mnie i mówi, że siedzi w Klimczoku na Wschodniej, a ja na centralnej widzę jak Klimczok odjeżdza z peronu:P szkoda, że przez intercity.pl nie da rady kupić biletu na wagony, które się zmieniają w Lajkonika od wschodniej, bo akurat ten skład złapał na wschodniej wczoraj 20 minut opóźnienia:/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

obiezykraj Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 13 Kwi 2009
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 11-06-2011, 23:55    Odpowiedz z cytatem

znalazłem taką oto nieścisłość pomiedzy hafasem a tabelami na stronie PRów...
Pociąg TLK 58200 z Lublina do Kołobrzegu ma różne godziny odjazdów z Warszawy Zachodniej, i tak w tabelach na stronie PRów jest to 20.15, a w hafasie 21.47.

Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Gaspares Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 23 Mar 2008

PostWysłany: 28-07-2011, 08:40    Odpowiedz z cytatem

Sitkol wytrwale ignoruje ruch szynobusów między Rejowcem a Bełżcem. Ktoś najwyraźniej nie wklepał danych do systemu.

_________________
W ŚWIECIE IMITACJI DOSKONAŁYCH SZTUKA RODZI SIĘ Z PRZEKŁAMAŃ W KOPIOWANIU.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Sunseed Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 05 Lip 2011
Skąd: Żagań

PostWysłany: 16-08-2011, 01:12    Odpowiedz z cytatem

Dlaczego nadal nie używają nowszego hafasa? http://hafas3.tktelekom.pl/bin/query.exe/pn

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
4072761

neospazmina Płeć:Kobieta
Użytkownik


Dołączyła: 02 Lis 2011
Skąd: Sulejówek - Miłosna

PostWysłany: 04-11-2011, 15:15   pociągi widmo nawiedzają Polskę!!!! Odpowiedz z cytatem

dlaczego w Zwardoniu na stacji widnieje inny rozkład pociągów do Cadcy i Ziliny niż pokazuje hafas i sitkol???

codziennie ze Zwardonia odjeżdżaj 5 pociągów...podczas gdy w zależności od wyszukiwarki pokazują się 2 lub 3 pociągi w rozkładzie Słowackim jak i Polskim tych pociągów nie ma

gdy zapytałam pani w Zwardoniu odpowiedziała że to "wina" Słowaków bo mają nowe składy wagonowe które wg. rozkładu mają kursować z Cadcy do Serafinova i nie mają jak "zawrócić" więc kursują do Zwardonia już od 2 miesięcy...stąd moje pytanie...czy nie można by było ich wprowadzić do rozkładu żeby kursowały skoro i tak to robią???

Słowacy przyjeżdżają tymi pociągami na zakupy mimo że nie powinni. Dlaczego w Polsce nie można ich wprowadzić? za niedługo zacznie się sezon narciarski, podróżni byliby na bank...więc zastanawiam się czy z tych 3 pociągów Zwardoń - Cadca w rozkładzie nie urodzi się ich 6 oczywiście pustych bo w rozkładzie ich nie będzie...

_________________
http://www.petycjeonline.com/eurowizja_2012polska - moi drodzy podpisujemy petycję w sprawie ESC 2012
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PKPowiec Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 01 Maj 2008
Skąd: z dyżurki

PostWysłany: 04-11-2011, 16:34    Odpowiedz z cytatem

neospazmina, bo trzeba zapłacić za postój handlowy spółce PLK. Logiki w braku postojów brak, ale cóż. Od pewnego czasu odnoszę wrażenie, że to pasażer jest dla kolei, a nie na odwrót.

Pozdr.
PKPowiec Very Happy

_________________
Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

neospazmina Płeć:Kobieta
Użytkownik


Dołączyła: 02 Lis 2011
Skąd: Sulejówek - Miłosna

PostWysłany: 04-11-2011, 16:53    Odpowiedz z cytatem

PKPowiec

ja to rozumiem, ale czy to oznacza że Słowacja się wkrada cichaczem i mają jakiś układ w Zwardoniu? nie wiem dali dyżurnemu kawę i czekoladę?

_________________
http://www.petycjeonline.com/eurowizja_2012polska - moi drodzy podpisujemy petycję w sprawie ESC 2012
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PKPowiec Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 01 Maj 2008
Skąd: z dyżurki

PostWysłany: 04-11-2011, 18:24    Odpowiedz z cytatem

Na pewno jest to uzgodnione z PLK. Tutaj to raczej brak dobrej woli, by pociągi były dostępne w komunikacji przygranicznej.

_________________
Ciekawe co jedzie na popychu, pewnie byczek.
Nie, cysterny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Tomasz Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 02 Maj 2010

PostWysłany: 14-08-2012, 00:27    Odpowiedz z cytatem

Nie ma na stronie rozklad.pkp.pl pociągu z Katowic do Krakowa Głównego co odjeżdża z Trzebini do Krakowa o 8:39, 3 minuty wcześniej przyjeżdża kibel Oświęcim-Trzebinia i kończy bieg. Tzn. jest to ukryte połączenie przesiadkowe, ale jak ktoś sugeruje się tylko tym co piszą w necie to zobaczy że nie ma połączenia w Trzebini na Kraków! Jechałem tym składem i wsiadłem w Libiążu i jedna osoba która tak jak ja kupowała bilet do Trzebini. Jak wsiadałem w składzie jechała 1 osoba nie licząc załogi. W Chrzanowie dosiadła się jedna osoba. W Śródmieściu 2 osoby wysiadły (w tym ta babka co kupiła bilet do Trzebini)i wsiadła jedna baba po 50-tce z piwem. W Trzebini wszyscy wysiedli i nikt nie poszedł na pociąg do Krakowa. Kontroli biletów również brak. Jechał EN57-1393 MZPR.

Na rozkładzie sitkolu są jakieś pierdoły, pokazuje niby ten pociąg ale z przesiadką w Trzebini i jest 50 minut czekania! I nie ma według niego pociągu o tej godzinie na odcinku Trzebinia Kraków Gł. Sprawdzałem na tablicach rozkładowych w Trzebini i pociąg jest nawet go widziałem jak podjechał na peron 2 i grzecznie odjechał. Ludzie oczywiście jechali ale nikt nie przesiadł się z pociągu z Oświęcimia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Bartek1981 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 12 Wrz 2010
Skąd: Koszalin

PostWysłany: 15-08-2012, 18:23    Odpowiedz z cytatem

Denerwuje mnie w hafasie to, że jest bałagan. Jak się wyświetli odjazdy dla danej stacji to o danej godzinie odjazdu kilka razy powtórzone jest to samo, tylko dla różnych terminów, można było by zostawić to, które obecnie obowiązuje, przykład poniżej w załaczniku np. dla TLK 53109.

hafas.doc
Pobierz Plik ściągnięto 198 raz(y) 90 KB

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

janstar Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 03 Sie 2012

PostWysłany: 05-09-2012, 00:21    Odpowiedz z cytatem

Wyszukując połączenia Gdańsk Oliwa - Częstochowa Osobowa (wybrałem datę 16.09) brak informacji w wyszukiwarce na temat możliwości wyboru nastepującego połączenia z przesiadką -jest info na tablicach rozkładowych w w/w systemie:
TLK 5102 (relacja Gdynia Gł - Warszawa Wschodnia) wyjazd z GD Oliwy 04:10 dojeżdzamy do Wawy Zachodniej o 09:44
TLK 54104 (KORMORAN) (relacja Olsztyn Główny - Bielsko Biała, wyjazd z Wawy Zachodniej 10:45, przyjazd do Czewy 13:47

Wniosek: jak sam nie zaczniesz szperać to możesz się pokisić na stacjach dodatkowe kilka godzin...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

krzysztoff Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 14 Mar 2008
Skąd: Chojnów/Legnica

PostWysłany: 05-09-2012, 03:20    Odpowiedz z cytatem

Mnie ostatnio zirytował brak wyświetlenia ceny biletu... Zawsze działało, nie zawsze jeśli chodziło o pociągi międzynarodowe czy np. Koleje Dolnośląskie albo coś, ale żeby nie wyświetlało ceny IR czy Regio...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

dikik Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 01 Kwi 2009

PostWysłany: 07-09-2012, 10:09    Odpowiedz z cytatem

Relacja Poznań Główny - Hel - system pokazuje brak połączeń (Kod: H891 ) Very Happy Przy czym rodzaj połączenia nie ma wpływu na wynik poszukiwania. (bezpośrednie - pośrednie)

Przez całe wakacje system pokazywał aż jeden pociąg z Poznania do Helu - ten bezpośredni - wakacyjny.

Wystarczy jednak wpisać nazwę stacji przed samym Helem (Jurata) i okazuje się, że jednak z Poznania na Półwysep Helski można dojechać. Very Happy

Sprawa trwa już jakiś czas. Zgłaszałem na końcu lipca w punkcie IC w Poznaniu - ale Pani Mirosława chyba dalej nie przekazała. Zresztą wierzyła ślepo w HAFASa i nie potrafiła zrozumieć, że system ma błąd. Ciekawe ilu ludziom udało się jej wcisnąć, że do Helu można dojechać tylko jednym pociągiem z Poznania. A połączeń pociągami tylko IC było kilka.....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 9 z 10 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2018 infokolej.pl