Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ
Tablety


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Prąd w pociągu?
Autor Wiadomość

acabek Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 03 Gru 2007

PostWysłany: 20-05-2009, 20:58   Prąd w pociągu? Odpowiedz z cytatem

Z powodu dalekiego wyjazdu zamierzam zabrać ze sobą laptopa i podłączyć do prądu w pociągu. Bateria nie wytrzyma na tak długą podróż. Mam zamiar jechać w 1 klasie expresem Małopolska lub Pieniny z Warszawy do Rzeszowa. Czy wie ktoś czy w tych wagonach jest dostęp do prądu?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

kemi73 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 04 Lis 2008
Skąd: Kraków

PostWysłany: 20-05-2009, 21:07    Odpowiedz z cytatem

W Ex Małopolska możesz mieć z tym problem, za to w Pieninach nie powinno go być.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Iktorn Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Gru 2005

PostWysłany: 20-05-2009, 21:31    Odpowiedz z cytatem

Jechałem miesiąc temu 1 klasą Małopolską i w składzie były dość stare wagony, a dwójki były ośmioosobowe. Gniazdek nie było.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

EP07-135 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 14 Sty 2009

PostWysłany: 20-05-2009, 22:24    Odpowiedz z cytatem

No ale tu was zdziwię ... bo nawet jeśli w pociągu są gniazdka, to z reguły one nie działają ...

_________________
Pozdrawiam, EP07-135
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
8567901

siwiutki91 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 11 Sty 2009

PostWysłany: 20-05-2009, 23:13    Odpowiedz z cytatem

a chyba prąd można załączyć w szafie w pociągu. Na Sobieskim rok temu ze znajomym kier.poc załączaliśmy bo chciałem naładować telefon
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

loker Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 11 Lis 2005
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 21-05-2009, 07:42    Odpowiedz z cytatem

W starych wagonach jeśli są gniazdka to co najwyżej na korytarzu. Do nich lepiej laptopa nie podłączać.
Jeśli chodzi o Pieniny to prąd na 99% będzie w wagonach bezprzedziałowych 111Arow, które jadą na początku składu. Wprawdzie klasa druga, ale ie wiadomo, co dadzą na jedynki.

W którym pociągu, a nawet w którym wagonie jest prąd można poszukać w tym wątku: http://ic.rail.pl/viewtopic.php?f=1&t=7017
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Dancen__ Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 22 Maj 2009

PostWysłany: 22-05-2009, 20:50   prąd Odpowiedz z cytatem

Czy jest gniazdko/prąd w przedziale z miejscami leżącymi z pościelą (6 osób) w MONCIAK-KRUPÓWKI ?

Pozdrawiam Śmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pepe Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 13 Lis 2008
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: 22-05-2009, 20:59    Odpowiedz z cytatem

Zawsze jak nim jeżdżę to są gniazdka z dopływem prądu ale zawsze mogłem tylko naładować telefon nigdy laptopa

_________________
Niekończąca się Podróż...Ostatnie etapy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
8093161

Dave Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Mar 2008
Skąd: Dąbrowa Górnicza

PostWysłany: 23-05-2009, 18:20    Odpowiedz z cytatem

siwiutki91 napisał/a:
a chyba prąd można załączyć w szafie w pociągu. Na Sobieskim rok temu ze znajomym kier.poc załączaliśmy bo chciałem naładować telefon


Na "Sobieskim" od ponad roku jeżdżą wagony bez gniazdek w przedziałach, te są bodajże tylko w kibelkach. Wszak "Sobka" obsługują "Henshelle".

EP07=135 napisał/a:
No ale tu was zdziwię ... bo nawet jeśli w pociągu są gniazdka, to z reguły one nie działają ...


Ależ działają, działają! Jechałeś Pan pewnie starym wagonem na pośpiechu i tak mówisz. W "nowych" wagonach (tych po modernizacji), w których są gniazdka, rzadko się zdarza, żeby nie było prądu. A jeśli go nie mia, zwykle nie jest załączony w szafie, niż jest to awaria.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
 
Numer Gadu-Gadu
2779652

loker Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 11 Lis 2005
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 24-05-2009, 19:49    Odpowiedz z cytatem

W kuszetkach chyba prąd jest. Raz jak jechałem kuszetką w Świnoujście -> Kraków to sprawdzałem gniazdko w przedziale zasilaczem za 12 zł z bazarku i diodka na nim się zaświeciła

Dave, a czy są wagony z gniazdkami w Polonii / EC z Krakowa do Wiednia?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Iktorn Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Gru 2005

PostWysłany: 24-05-2009, 21:58    Odpowiedz z cytatem

EC Polonia jechałem 15 maja. Skład identyczny jak Sobieski, brak gniazdek elektrycznych w przedziałach. Są za to w umywalkach i toaletach, ładowarki do telefonów działają i ładują Smile Sam wypróbowałem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

informator001 Płeć:Mężczyzna
Nowy


Dołączył: 13 Lip 2009

PostWysłany: 13-07-2009, 11:52   Gniazdka elektryczne w Górniku i Kaszubie Odpowiedz z cytatem

Witam, mam wybrać się za niedługo w podróż Górnikiem i Kaszubem i w związku z tym mam pytanie jak wygląda obecnie sprawa z gniazdkami elektrycznymi (które bardzo by mi się przydały do notebooka)? W przedziale managerskim powinny być (ale troszkę drogo). Mam brać 1 klasę czy 2 (bo tak wynika z informacji znalezionych w sieci)?

Kazik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Dave Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Mar 2008
Skąd: Dąbrowa Górnicza

PostWysłany: 13-07-2009, 14:31    Odpowiedz z cytatem

Gniazdka do laptopów czy ładowarek do telefonów w pociągach są póki co jeszcze tylko dodatkiem aby umilić podróż i nie są one gwarantowane w umowie przewozu. Także nie ma pewności, czy i w którym pociągu/przedziale one będą. z reguły jednak w każdym pociągu kategorii InterCity jest co najmniej 1 wagon z gniazdkami. Z kolei odwrotnie jest w EuroCity - tam z reguły takowych w ogóle nie ma! W "Górniku" i "Kaszubie" (oba IC) na 95% gdzieś te gniazdka będą. Choć nie ma pewności, że akurat w wagonie, w którym będziesz miał miejsce. Ale zawsze możesz zmienić miejsce, jeśli tylko jest wolne, tam gdzie jest gniazdko! Smile

Życzę miłej podróży! ;-)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
 
Numer Gadu-Gadu
2779652

mala_mi Płeć:Kobieta
Użytkownik


Dołączyła: 08 Lip 2009
Skąd: Katowice

PostWysłany: 13-07-2009, 22:48    Odpowiedz z cytatem

A wiecie może jak z tym jest w przypadku TLK Barbakan w 1 klasie? Jesli pojadą odnowione jedynki rodem z "orginalnych" intercity mam szanse aby podpiac laptopa do pradu?Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

mk1992
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 13-07-2009, 23:30   

Masz taką szansę. Aczkolwiek pamiętaj, że te jedynki nie kursują regularnie w składzie Barbakana.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 1 z 7 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2017 infokolej.pl