Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ
Tablety


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Prąd w pociągu?
Autor Wiadomość

Leriss Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 24 Cze 2011
Skąd: Wejherowo

PostWysłany: 21-10-2011, 14:13    Odpowiedz z cytatem

Ostatnio wracałem EX "Neptun" z Warszawy Zachodniej do Gdyni to były bardzo ładne wagony, ale gniazdka były tylko przy siedzeniach przy oknach, więc reszta nie miała za bardzo jak skorzystać. ;/
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
3963916

alf1923 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 10 Sie 2008

PostWysłany: 21-10-2011, 14:18    Odpowiedz z cytatem

gniazdka czy nawet wifi to bardzo dobre udogodnienie, w podróży.
W maju podróżowaliśmy przez Niemcy do Francji, i nie mogłem podłączyć się do gniazdka, ani w
TVG , ani w ICE. Wagony ICE były nowe(uprzedzam pytanie), ale takiego udogodnienia nie miałem.Gniazdek nie było!
O Wifi w tych pociągach też mogłem zapomnieć.
Więc albo, w Polsce doszli do wniosku, że uszczęśliwić Polaka to dać darmowy internet(jakby w domu nie mieli,
gdzie dziś nawet na wsi , kto zechce ten ma internet,w telefonach również), i kawałek gniazda( po prostu mamy szroty laptopy,
w których bateria nie wytrzymuje nawet marnych 3ha !!! )
Albo kolejowe spółki zmieniają wizerunek od dupy strony. Zamiast zmieniać wagony, toalety,prędkości, tory, stacje, przystanki, to zadowalają nas gniazdami. Jesteśmy strasznie małostkowym narodem.
Najlepsze i tak jest to kiedy na przykład gniazdka nie działają, a cały priorytet życiowy, w tym momencie pasażera,polega na podłączeniu do prądu. Ile wtedy "jobów" potrafi wykrzyczeć, jakich słów wyimaginowanych wtedy wyszukuje, żeby ocenić to jaka to Polska Kolej jest be Śmiech
A konduktor z kierownikiem, biega po wagonach, szukając działających gniazdek i miejsca, żeby pasażer mógł w spokoju po pracować na laptopie. Paranoja Śmiech Staliśmy się "mało sprawni". Bo przecież po pytaniu o prąd, możemy sami przejść po wagonach i go poszukać. A nie oczekiwać, że jeszcze panowie w czarnych garniturach będą nas przepraszać, za to, że gniazdka są zepsute, lub prądu w tym wagonie nie ma. Bo słowo przepraszam, w naszej pracy, na prawdę jest tak oklepane, że znaczy prawie tyle co "pocałuj mnie w dupę".
I o co mi chodzi? Tak racją jest, że prąd w pociągu to fajna sprawa.Ale, kiedy ktoś zachowuję się jak zachowuje w pociągu, kiedy go nie ma,to nawet przyprawia o mdłości.
Od razu uprzedzam, najczęściej ludzie z klasą , "krawaciarze", lecz nie tylko , po wysłuchaniu informacji, że prądu nie będzie, przyjmują to do wiadomości. Tak jakby wiedzieli, że priorytetem w ich życiu nie jest, podłączenie się do gniazdka na 3 godziny podróży. Piszą wtedy skargi,zapytania ,do IC. I tylko, w ten sposób komfort naszej podróży może się zmieniać. Poprzez skargi.
ps. kiedyś królował w pociągu pasjans ,a dziś podpatrzeć można, króluje Facebook Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

przewoz Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 04 Maj 2009

PostWysłany: 21-10-2011, 15:58    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Ostatnio wracałem EX "Neptun" z Warszawy Zachodniej do Gdyni to były bardzo ładne wagony, ale gniazdka były tylko przy siedzeniach przy oknach



Jakim wagonem jechałeś? Bo w przedziałowych jest kilka gniazdek na przedział (jak są), a w beprzedziałowych czasem po 1 gniazdku na parę siedzeń (nie ma wyróżnienia, czy przy oknie, czy przy korytarzu - po środku).

_________________
Le FleuR
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
4350760

Leriss Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 24 Cze 2011
Skąd: Wejherowo

PostWysłany: 22-10-2011, 09:44    Odpowiedz z cytatem

przewoz napisał/a:
Cytat:
Ostatnio wracałem EX "Neptun" z Warszawy Zachodniej do Gdyni to były bardzo ładne wagony, ale gniazdka były tylko przy siedzeniach przy oknach



Jakim wagonem jechałeś? Bo w przedziałowych jest kilka gniazdek na przedział (jak są), a w beprzedziałowych czasem po 1 gniazdku na parę siedzeń (nie ma wyróżnienia, czy przy oknie, czy przy korytarzu - po środku).

2 klasa, chyba Z2B ale nie jestem pewny. Wagon Nr 6, przedziałowy.
Była klima i wszystko, no ale właśnie gniazdka w przedziale były dwa - jeden po każdej stronie w miejscach przy oknie.
Tak bylo w moim wagonie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
3963916

pasażer84 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 05 Lip 2011

PostWysłany: 23-10-2011, 21:11    Odpowiedz z cytatem

Jeszcze parę lat temu to była loteria ale teraz myślę, że sytuacja wygląda zdecydowanie lepiej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

kraina_solvati Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 13 Gru 2010
Skąd: Kraków

PostWysłany: 24-10-2011, 21:46    Odpowiedz z cytatem

Ostatnio się pytałem konduktora o działające gniazdko. Odpowiedź: "Zdarzają się". W moim wypadku się nie zdarzyły Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

krzysztoff Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 14 Mar 2008
Skąd: Chojnów/Legnica

PostWysłany: 24-10-2011, 21:52    Odpowiedz z cytatem

W pociągu EN Jan Kiepura z Warszawy do Amsterdamu na 100% jest prąd w wagonie nr 176 typu Sliperetka. Jechałem nim tam i z powrotem i ludzie podłączali laptopy czy telefony do gniazdek. Problem jest jedynie taki, że niekiedy o podłączenie/odłączenie wtyczki trzeba poprosić sąsiada z siedzenia z tyłu lub przed nami, bo nie obok każdego rzędu są.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Hawkenson Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 20 Sty 2011
Skąd: Frankfurt n/O.

PostWysłany: 25-10-2011, 19:22    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
W maju podróżowaliśmy przez Niemcy do Francji, i nie mogłem podłączyć się do gniazdka, ani w
TVG , ani w ICE. Wagony ICE były nowe(uprzedzam pytanie), ale takiego udogodnienia nie miałem.Gniazdek nie było!

W ICE 3 i zdaje się też ICE T, gniazdko(w klasie 2 jedno na dwa miejsca) jest mniej więcej na środku, pod siedzeniami. W ICE 2 są na pewno przy stoliku. W ICE 1 i dawnych skladach Metropolitan nie mam pojęcia, ale też muszą być.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

susan Płeć:Kobieta
Użytkownik


Dołączyła: 04 Lip 2011

PostWysłany: 29-11-2011, 20:07    Odpowiedz z cytatem

pasażer84 napisał/a:
Jeszcze parę lat temu to była loteria ale teraz myślę, że sytuacja wygląda zdecydowanie lepiej.


O internecie to się w ogóle nie marzyło. A teraz? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

tobiask2906 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 20 Lut 2011
Skąd: Frankfurt n/M /Puck

PostWysłany: 29-11-2011, 20:26    Odpowiedz z cytatem

Hawkenson
W ICE 1 jest przy kazdym stolu/przedzialu gniazdko, a w dawnych Metropolitanach jest przy kazdym siedzeniu (wszystkie wagony byly 1.klasa).

_________________
Zapraszam na kolejowy kanal YT:
http://www.youtube.com/user/TKolejarz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pasażer84 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 05 Lip 2011

PostWysłany: 29-11-2011, 20:28    Odpowiedz z cytatem

A więc wiadomo, że nic nie powinno nas zaskoczyć. Wszystko jest na miejscu i działa należycie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Henryk Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 13 Lis 2010
Skąd: Żyrardów

PostWysłany: 29-11-2011, 21:45    Odpowiedz z cytatem

W TLK też powinny być gniazdka.

_________________
Szukam pracy w strukturach PKP w Warszawie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

karol22 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 24 Sie 2011
Skąd: ...

PostWysłany: 01-12-2011, 15:17    Odpowiedz z cytatem

W TLK są gniazdka. Widziałem osobiście w TdP i działało. 2 klasa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Henryk Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 13 Lis 2010
Skąd: Żyrardów

PostWysłany: 02-12-2011, 15:00    Odpowiedz z cytatem

Ale nie we wszystkich, a mamy już XXI wiek.

_________________
Szukam pracy w strukturach PKP w Warszawie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pospieszny Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Wrz 2008

PostWysłany: 02-12-2011, 15:55    Odpowiedz z cytatem

Oj w wszystkich , tylko nie we wszystkich (gniazdkach) jest napięcie Mr. Green
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 5 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2017 infokolej.pl