Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ
LOT


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Prąd w pociągu?
Autor Wiadomość

meyde9 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 19 Lut 2012

PostWysłany: 19-02-2012, 21:59    Odpowiedz z cytatem

Gniazdka może i są w wielu pociągach, ale co z tego jak nie działają.

Ale jak tak w sumie sobie przypominam jedynym pociągiem w jakim udało mi się podładować komórkę był Regio Gdynia - Hel, spalinowy szynobus.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Diken Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 04 Lut 2012
Skąd: Szczecin/Pionki

PostWysłany: 19-02-2012, 23:18    Odpowiedz z cytatem

Ja nie jestem tego pewien na sto procent, czy w tym roku miały być gniazdka w pociągach (TLK) ale tak słyszałem i możliwe, że nie są to prawdziwe informację...Jak nie dawno jechałem (TLK) do Szczecina i z powrotem i jakoś nie było w tym pociągu gniazdek? Przynajmniej ja ich nie zauważyłem. Ale rzeczywiście, ktoś musiał źle mnie poinformować w tej sprawie...?

[ Dodano: 19-02-2012, 23:25 ]
A z tymi niedziałającymi gniazdkami w pociągach to rzeczywiśćie jest problem? Podróznym całkiem pada bateria w telefonach i nie mają możliwośći wykonywać żadnych połączeń. Ale tak to jest, gdy w trasę wyruszają stare wagony pociągów, w których nawet prądu brak...

_________________
Liczę na dobre rozwijanie polskiej kolei, jako sympatyk kolei w Polsce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
 
Numer Gadu-Gadu
42495596

pagolik Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 18 Cze 2009

PostWysłany: 02-05-2012, 14:56    Odpowiedz z cytatem

Od lat nic sie w tym temacie nie zmienilo. W pociagach kategorii EIC czy EX w wiekszosci na gniazdka dzialajace w przedzialach liczyc mozna. Wagony po modernizacji (biale malowania IC glownie) - tutaj rozne bywa, kilka razy trafilem na dzialajace gniazdka i to w przedzialach, kilka razy nawet ich na korytarzu nie bylo, tylko ewentualnie w WC i nie zawsze dzialajace. Co do wagonow w starych zielonych malowaniach - jeszcze nie zdarzylo mi sie trafic na dzialajace gniazdko ani na korytarzu, ani w wc. Jezeli juz, to telefon wyswietlal, ze sie laduje, ale siedzial pod tym gniazdkiem poltorej godziny i nie naladowal sie ani jednej kreski. Dzialac dzialal, ale sie nie ladowal, heh.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

marek19 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 05 Sty 2013

PostWysłany: 05-01-2013, 18:25    Odpowiedz z cytatem

jak rozmawiałem z konduktorem POMORZANINA to zarzekał się że w pierwszej klasie zawsze jest Razz zobaczymy będę jechał niedługo tym samym pociągiem tylko teraz pierwszą klasą...

_________________
niepłodność
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

GPSGrzegorz Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 03 Lip 2014

PostWysłany: 26-07-2015, 10:19    Odpowiedz z cytatem

Przede mną długa podróż nad morze. Bilety już kupione, zastanawiam się tylko, jaki wagon sypialny będzie tym razem podstawiony w składzie Kraków ---> Kołobrzeg. Zrobiłem mały research w zestawieniach pociągów i wydaje mi się, że powinien jechać zmodernizowany w 2008 r. przez PESĘ Gorlitz 81. Powiedzcie, czy w tym wagonie można bez strachu podłączyć do gniazdka komputer i inne urządzenia?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

BryTomWi Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 10 Gru 2012
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 26-07-2015, 22:53    Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, w każdym sypialnym można.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

oskar777 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 01 Lip 2015

PostWysłany: 04-08-2015, 09:55    Odpowiedz z cytatem

Chyba nie w każdym bo jak jechałem z Gdyni do Zakopanego to w sypialce miałem tylko to gniazdko w szafce i sam konduktor mówił, żeby sprzętu nie podłączać. W drodze powrotnej w innym wagonie było dodatkowe gniazdko nad leżanką nawet oznaczone symbolem komputera i tam problemu nie było.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

PaniLady Płeć:Kobieta
Użytkownik


Dołączyła: 10 Sie 2013

PostWysłany: 04-08-2015, 10:56    Odpowiedz z cytatem

Jeśli jest nowa, zmodernizowana sypialka to można. Jeśli stara typu z ręcznie otwieranymi drzwiami to raczej nie, ze względu na zbyt ograniczoną ilość V
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pytamboniewiem Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 25 Sie 2009

PostWysłany: 17-11-2016, 14:27    Odpowiedz z cytatem

a jak wyglada sprawa w wagonach bezprzedzialowych tlk/ic.
Ma ktos moze schemat miejsc przy ktorych są dostępne gniazdka?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Atoman Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 28 Sie 2016
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 18-11-2016, 17:06    Odpowiedz z cytatem

W zmodernizowanych 111Arow (rowerowy) i 111Ainw (z miejscem dla inwalidów) oraz 159A (nowy wagon z czarną linią okien) gniazdka znajdują się pod każdym siedzeniem. Do tej pory nie spotkałem się z sytuacją, aby gniazdka pod siedzeniem nie było. W 154A, o ile wiem, nie ma. Nie wiem, jak jest w wagonach 1. klasy, ale zapewne jest podobnie, tj. w nowych są, a w 139A nie ma. Zmodernizowane wagony można spotkać na trasie Świnoujście/Szczecin/Kołobrzeg/Koszalin/Słupsk - Poznań - Jelenia Góra/Wrocław - Częstochowa/Katowice - Kraków - Rzeszów - Przemyśl/Zamość oraz na trasie Wrocław - Poznań - Gdynia. Natomiast 154A i 139A (bez gniazdek) w pociągach IC Odra i IC Ślęża na trasie Wrocław - Warszawa.

Jednak należy uważać, bo czasem niektóre gniazdka nie działają, jak powinny i nie da się włożyć do nich wtyczki. Taką sytuację miałem w przedziałowym 170A, gdzie gniazdka znajdują się z boku siedzenia.

Jeszcze co do 111Arow, to jest wiele ich wersji i gniazdko może znajdować się w nieco innym miejscu, w zależności od wersji modernizacji.

_________________
Pozdrawiam, Atoman.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

DarekP Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 07 Wrz 2010
Skąd: Rzeszów

PostWysłany: 24-11-2016, 20:21    Odpowiedz z cytatem

Z tymi gniazdami są jednak jakieś prawidłowości Wink
Genetarlnie gniazda mają wagony nowe i po modernizacji.
Nowe to wszystkie długie wagony (typ Z) z czarnym pasem okiennym, zaróno te jeżdżące zwykle jako EIC (156A-159A), ale również te w IC na trasie Wrocław-Gdynia.
Modernizowane to wcześniejsze modernizacje wagonów Z (136A, 139A, Z2A, Z2B, XB) oraz ostatnio zmodernizowane 200 szt. wagonów Y na trasę Przemysl-Szczecin.
Dlatego na przykład w pociągach EIC trafiają się wagony bez gniazd, bo po prostu jeszcze nie były modernizowane - przede wszystkim Henschele Z1A i Z1B spotykane w pociągach międzynarodowych oraz wspomiane bezprzedziałowe 152A i 154A. Te wagony miały w opcji przeglądów w ostatnim czasie dołożenie gniazd, ale Intercity się nie pochwaliło, czy z opcji skorzystało.
Poza tym nowe EZT, kursujące jako IC, mają gniazda
Także w pociągach IC gniazdo powinno być, w TLK to będzie raczej wyjątek.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

sabatnik Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 31 Paź 2010
Skąd: krakowskie

PostWysłany: 27-11-2016, 11:40    Odpowiedz z cytatem

W tym roku jadąc IC zawsze miałem "pod ręką" działające gniazdko. W TLK jak dotąd nigdy nie trafiłem niestety. Nawet jeśli gdzieś znalazłem, to nie było prądu, o czym nawet czasem informował konduktor Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 7 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2017 infokolej.pl