Wysłany: 24-09-2009, 12:54 Rozkład jazdy na linii Wrocław - Trzebnica od 13 XII
Szanowni Państwo!
W imieniu Marszałka Województwa Dolnośląskiego, pana Marka Łapińskiego, prezentuję w załączeniu dwa przygotowane przez pracowników UMWD, KD SA i PKP PLK warianty rozkładu jazdy pociągów jadących do Trzebnicy. Większość kursów jest już przyjętych przez PLK, jednak w chwili obecnej rozważane jest dodanie kolejnej, 9. pary pociągów, i zmiana sposobu przesyłania składu do bazy w Legnicy.
Proszę o udział w głosowaniu i wyrażenie swej opinii.
Jeżeli uważają Państwo rozkład za niemożliwy do zaakceptowania, proszę o kierowanie uwag drogą mailową na adres: wks@dolnyslask.pl, w temacie wpisując: "SONDA - LINIA TRZEBNICKA". Jednocześnie zastrzegam, że z powodu trwających robót (modernizacja linii E-30, prace na estakadzie we Wrocławiu, remont mostu nad Widawą między st. Wrocław Sołtysowice i Wrocław Psie Pole) elastyczność kształtowania oferty jest mała, stąd też wynika brak cyklu w rozkładzie jazdy.
Sonda zostanie zakończona w czwartek, 1 października, o 13:00.
Nie no - najpierw upublicznienie projektu RJ, teraz te konsultacje.... normalnie UMWD ma u mnie dużego plusa. Tak powinno być i tak trzymać. W kwestii wyboru RJ to zdecydowanie wariant drugi.
ja bym mieszkańcom Trzebnicy powrzucał do skrzynek tzw. ulotki o jakich porach by chcieli mieć pociąg do Wrocławia i spowrotem. I na stacji w Trzebnicy umieścic skrzyneczkę gdzie by można było taka karteczkę wrzucić
Nie no - najpierw upublicznienie projektu RJ, teraz te konsultacje.... normalnie UMWD ma u mnie dużego plusa. Tak powinno być i tak trzymać.
To nie UMWD opublikował projekt RJ tylko ja. Nie mam nic wspólnego z UMWD.
Urzędnicy nic sami z siebie by nie zrobili (Dział Transportu Szynowego UMWD za obecnej władzy zawsze stawał okoniem!), tylko jest coś takiego jak ustawa o dostępie do informacji publicznej. Taki "bat" na nich...
Mam nadzieję, że UMWD nie będzie chuchać i dmuchać tylko na linię trzebnicką (z Trzebnicy jest marszałek Łapiński!), ale doczekamy się rozkładowych konsultacji także dla innych dolnośląskich linii.
Dolnoślązak, Pan Marszałek pewnie niebawem osobiście wpadnie na forum. Aktywność Pana Marszałka i jego współpracowników będzie wzrastała wprost proporcjonalnie do daty zbliżających się wyborów samorządowych.
A co do samego projektu: wariant nr. 2 jakoś zdecydowanie bardziej by mi odpowiadał.
Zdecydowanie II wariant. Mam tylko wątpliwości czy nocowanie AS w Trzebnicy to dobry pomysł. Bez ochroniarza, który kosztuje, miejscowe menelstwo i grafficiarstwo wykorzysta okazję.
A ja poza tym , że też sądze, iż 2 wariant jest lepszy dodam jeszcze od siebie propozycję poniższej tabelki.
Dlaczego? bo wziąłem pod uwagę uczniów i Studentów
a) Dojazd na 5:30 do Wr. N/0 czyli na 6 do pracy w większym "promieniu od N/0
b) Dojazd na 7:00 do Wr. N/0 oznacza, że (przy czasie jazdy tramwajem nr.1 =12min Wr N/O -Grunwaldzki), studenci zdąża na zajęcia 7:30 na Politechnice (A tam wszystkie wydziały pierwsze zajęcia zaczynają właśnie o 7:30)
c) Dojazd na 7:45 do Trzebnicy - czyli Dzieci z okolicznych miejscowości (jak się będzie szynobus zatrzymywał -zdążą na 8 do Szkoły)
d) Dojazd na 8:30 do Wr. N/0 pozwoli zdążyć na zajęcia na Grunwaldzkim na wszystkie 3 uczelnie (zajęcia zaczynają się o 9:00/9:15 na Am/ UP/ PWr)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum