Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

WWW.INFOKOLEJ.PL   FORUM@INFOKOLEJ.PL

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 19, 20, 21  Następny
Kolejna rzeź pociągów w PKP IC
Autor Wiadomość

Noema Płeć:Kobieta
Moderator

DB Schenker

PostWysłany: 08-02-2010, 21:18    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
ja jako mieszkaniec Ełku jestem tym wysoce zbulwersowany.Porównując ofertę PR w 2008r oraz PICu w obecnym rozkładzie,brak mi po prostu słów.

Jako mieszkanka Zgorzelca doskonale Cię rozumiem. W grudniu 2008 r. PKP IC przejęło od PR dwa pociągi pospieszne do/ze Zgorzelca. Po niespełna roku beton PKP IC zlikwidował tu wszystko!

Przypominam sobie jak przed "reformą" beton PKP ustami swoich niedorzeczników zapewniał, że przejęcie przez PKP IC pociągów pospiesznych absolutnie nie grozi ich likwidacją. Tymczasem cięcia na oślep wprowadzono niemal natychmiast:
http://infokolej.pl/viewtopic.php?t=7708

Beton

Ten post został wysłany zgodnie z Ustawą o Świadczeniu Usług Drogą Elektroniczną
(Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z dnia 18.07.2002)

Ostatnio zmieniony przez Noema dnia 08-02-2010, 21:19, w całości zmieniany 1 raz
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail Odwiedź stronę autora

gryff Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 08-02-2010, 21:19    Odpowiedz z cytatem

To zadaje pytanie :Czy uczestnicy forum są w stanie pod względem logistycznym zmontować taką petycję/protest i podpisać się pod tym?

Gurami22 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

REKLAMA:
interREGIO

PostWysłany: 08-02-2010, 21:21    Odpowiedz z cytatem

gryff mimo, że PICowce pociągi w moich okolicach są i będą (Kraków i Katowice w pobliżu) to jako, że je bojkotuję (poza stanem wyższej konieczności) wybierając IR to bym się pod taką petycją podpisał. Tam gdzie piszesz powinien jechać ten kto ma dotację na ten cel to oczywiste, albo ktoś na komercyjnych zasadach jak uzna to za opłacalne.

Ostatnio zmieniony przez Gurami22 dnia 08-02-2010, 21:25, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8961501

siwiutki91 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

REKLAMA:
interREGIO
Ostrzeżeń:
 1/3/6

PostWysłany: 08-02-2010, 21:22    Odpowiedz z cytatem

podpisać sie napewno podpiszą ale czyktoś to napisze .

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

maras Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 08-02-2010, 21:24    Odpowiedz z cytatem

Nazwyajmy rzeczy po imieniu-dobijanie Polskiej kolei,która jest już na samym dnie.
Widać jak IC zabiegało o to,a teraz szkoda gadać.Nie wykazują żadnego zainteresowania składami w tamtym regionie najlepiej-wyrzucić pociągi z rozkładu.Pospieszne powinny wrócić do PR, jeszcze kilka lat i nie będzie żadnych TLK,tylko EIC EC.Północno i Południowo wschodnia Polska załatwiona,czekamy na następne,Gorzów i Kostrzyn? Evil or Very Mad
Chętnie powiedziałbym ostrzejsze słowa,same mi się na usta cisną!!

Ostatnio zmieniony przez maras dnia 08-02-2010, 21:26, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Noema Płeć:Kobieta
Moderator

DB Schenker

PostWysłany: 08-02-2010, 21:25    Odpowiedz z cytatem

maras, Gorzów i Kostrzyn zostanie, bo to okręg wyborczy wiceministra od kolei, Profesorka Duperelka.

Ten post został wysłany zgodnie z Ustawą o Świadczeniu Usług Drogą Elektroniczną
(Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z dnia 18.07.2002)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail Odwiedź stronę autora

Użytkownik

PostWysłany: 08-02-2010, 21:27    Odpowiedz z cytatem

A więc pozostaje czekać aż pIC odetnię kolejny region...A w wakacje chciałem jechać na Mazury...
Powrót do góry

gryff Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 08-02-2010, 21:28    Odpowiedz z cytatem

Przecież mamy tu różnych uczestników zapewne znajdzie się ktoś z takim talentem, ja tylko obawiam sie tego że ta sprawa jak wiele innych zakończy sie tylko na pyskówkach w postaci wymiany postów

Przyjaciel

REKLAMA:
interREGIO
Ostrzeżeń:
 1/3/6

PostWysłany: 08-02-2010, 21:29    Odpowiedz z cytatem

do Olsztyna dojedziesz, i do Ełku od strony Białegostoku, Ełk-Korsze będzie praktycznie wyłączony, będą potrzebne 2 SUki i wsio.

szomiz Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 08-02-2010, 21:29    Odpowiedz z cytatem

gryff, dopóki najpierw będzie namaszczany przewoźnik, a dopiero później tworzona siatka połączeń nie będzie jeździł NIKT.
Powrót do góry

Pele Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 08-02-2010, 21:30    Odpowiedz z cytatem

Horror, tym bardziej że IC przecież niedawno odkupiło od DB parę szynobusów które można by wykorzystać na liniach niezelektryfikowanych poza sezonem. Nie wyobrażam sobie uwalenia wszystkiego co jeździ do Ełku, Giżycka czy Augustowa w sezonie. Tak jak sobie nie wyobrażam sobie Hańczy w 5 wagonów w sezonie - to jakieś jaja są chyba. A Gorzów? W tym rozkładzie się dogadali, co dalej? Tak ich urobią, jak Zamość? Wakacyjny pospieszny Kołobrzeg - Lublin przez Chojnice ze zmianą loka w Bydzi, też do skrócenia...? W cholerę tych relacji się robi, jakby tak pozliczać... Jak tak nas uroczo przekonują do transportu drogowego, to życzę decydentom z Icków wyłapania czołówy w tira na naszych wygodnych, bezpiecznych i szybkich drogach...

Ciekawe też czy utrzymają Solinę, bo to nie jest pociąg międzynarodowy tak jak Hańcza tylko skład krajowy z 2 wagonami na Ukrainę i Mołdawię.

I znowu mogą robić co zechcą, bo te połączenia nie zarabiają na siebie (nie tyle ropa co stawki PLK) a PR nie weźmie tematu (suk nie ruszą z dokładnie tego samego powodu, a szynobusy są samorządowe). Zakup szynobusów dalekobieżnych? Co najwyżej MRD albo złomu z Niemiec, ale i to mało realne.

Z innych poruszonych w artykule aspektów: czy zna ktoś jakieś nowoczesne PASAŻERSKIE loki spalinowe używane w Europie? Ciekawe jak to jest w Niemczech,może nasz niemiecki kolega ACR się wypowie jak to wygląda np. na szlaku do Cottbus... Wiem że istnieje Traxx spalinowy, ale to chyba towar jest. Nie chodzi mi o składy zespolone, tylko same loki. Ciekawe ile coś takiego może kosztować i czy nie da się wydzierżawić (PR dzierżawią, ale ponoć dlatego że tylko towarowe są w ofercie firm leasingowych typu Dispolok czy Railpool)...

Ostatnio zmieniony przez Pele dnia 08-02-2010, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2031722

Użytkownik

PostWysłany: 08-02-2010, 21:31    Odpowiedz z cytatem

Ja się ciesze że IC nie wdarło się do mnie na Ostbahn i dalej do Chojnic.
A tamtemu regionowi współczuję,chociaż nigdy się w takiej sytuacji nie znalazłem,wiem co czujecie
Powrót do góry

Przyjaciel

REKLAMA:
interREGIO
Ostrzeżeń:
 1/3/6

PostWysłany: 08-02-2010, 21:33    Odpowiedz z cytatem

gryff napisał/a:
Przecież mamy tu różnych uczestników zapewne znajdzie się ktoś z takim talentem, ja tylko obawiam sie tego że ta sprawa jak wiele innych zakończy sie tylko na pyskówkach w postaci wymiany postów

Jakiś czas temu pociąg Szczecinianin był rel. Białystok/Lublin-Szczecin p.Warszawę. Chcieli go odwołać ktoś zrobił szum, obwiesili pociąg klepsydrami itd. po wielu podpisach złożeniu petycji pociąg przywrócili tylko w (6)przyjazd na Białystok i odjazd do Ełku i (7) wyjazd z Ełku do Szczecina.

pospieszny Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 08-02-2010, 21:34    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Ciekawe czy utrzymają Solinę

Najpewniej w wersji przez Radom,Skarżysko... co będzie potem można się domyśleć.
Powrót do góry

Krzysztof21 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 08-02-2010, 21:36    Odpowiedz z cytatem

Generalnie to wszystko się coraz bardziej "sramorządowi" aż dojdzie do "usramorządowienia" absolutnego. Reforma doskonała! - zakrzyknie wówczas profesor E. Wzór do naśladowania! Wraz z likwidacją ostatniego pociągu w Polsce POlitycy ogłoszą swój wielki sukces i oznajmią, że oto stał się "cud". Co prawda miała być Irlandia, wyszedł Bangladesz, ale cud. A w podręcznikach historii będą pisać kiedyś: "Jak pod rządami POlityków kolej trafiło w Polsce". Profesor E. po latach wyda pewnie zbiór wspomnień: "Jak kolej zreformowałem (usaramorządowiłem)".

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail
Strona 3 z 21 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 19, 20, 21  Następny
Odpowiedz do tematu