Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ
Tablety


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Gry, symulatory kolejowe
Autor Wiadomość

siwiutki91 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 11 Sty 2009

PostWysłany: 18-06-2010, 11:52    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
wiele ciekawych misji od krótkich 0,5 godziny do najdłuższej 4,5 godziny


jaka to misja ma 4.5godziny:o no chyba że manewrowo3

_________________
w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ibonek Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 27 Maj 2008
Skąd: Rudnik

PostWysłany: 18-06-2010, 13:51    Odpowiedz z cytatem

snajper, podzielam zdanie pendolino, O ile z maszyną nie mam problemów by jeździć, o tyle MSTS (legal) stwarza dużo kłopotów, i nie każdy dodatek chce chodzić.
Jeżeli chodzi o możliwości graficzne, to akurat dla mnie ma mniejsze znaczenie. Ważniejsze jest to, że mogę w miarę realnie "poprowadzić" swoje ulubione SU45.
A najlepiej mi się "siedzi na budzie", grając w "Kolejarza". Wtedy jestem panem i władcą na każdej stacji Śmiech Śmiech Śmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Mirios Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 13 Lis 2009

PostWysłany: 18-06-2010, 13:58    Odpowiedz z cytatem

eeee tam grafika to pikus oby nie zepsuli grafiki pociągu i oby sie dobrze gralo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

lukasz92 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 24 Cze 2007
Skąd: z Krakowa do Krynicy

PostWysłany: 18-06-2010, 16:04    Odpowiedz z cytatem

Cytat:

jaka to misja ma 4.5godziny:o no chyba że manewrowo3

Misja 53-brutto-posp trwa 4,5 godziny w czasie których przejeżdżamy około 200km. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
10410300

snajper Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 29 Lis 2009

PostWysłany: 18-06-2010, 16:37    Odpowiedz z cytatem

@ibonek - Jak byś poczyał dokładnie dział FAQ na nowym forum MSTS ( http://msts.fora.pl ), to nie miałbyś problemów z zainstalowaniem dodatków. Zawsze w rzie kłopodów można też zadać pytnie w dziale pomoc, pomagamy ludziom. Kwestia jest tylko taka by zainstalować patch Microsoft a potem czeski patch bin i jeszcze plik default.wag (kolejność ważna), a potem można instalować dodatki, tylko do lokomotyw trzeba też mieć odpowiednie kabinę i dźwięki. Wszystko jest wyjaśnione w dziale FAQ. ja mam ponad 20 GB taboru i tras z różnych krajów i wszystko śmiga.

No cóż ja wymagam grafiki w Maszynie jest niewystarczająca, jak dla mnie. A może w Maszynie jest bardziej realistyczne prowadzenie elektrowozu jednak w MSTS jest na przykład bardzo rozbudowane prowadzenie parowozu (jak się wyłączy opcję auto-palacza, to naprawdę jest to skomplikowane, może nam woda wyparować, kocioł wybuchnąć itd, jak źle coś zrobimy), a w maszynie w ogóle nie ma parowozów, a ja bardzo lubię parowozy.



Do MSTS misje na kilka godzin to nie jest nic specjalnego, jest Czeska Trat 321, która rozrosła się już od Pragi aż na Słowację za Poprad. W Polsce powstaje Warszawa - Kraków przez CMK (narazie jest beta, ale już po wakacjach wersja z full otoczeniem aż z Warszawy do Kozłowa).

To Maszyna wysiada na pierwszej stacji. Już Trainza wolę od Maszyny jeśli coś innego niż MSTS miałbym grać.

_________________
...


Ostatnio zmieniony przez snajper dnia 18-06-2010, 16:49, w całości zmieniany 5 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pendolino Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 11 Kwi 2009
Skąd: Lublin

PostWysłany: 18-06-2010, 16:43    Odpowiedz z cytatem

lukasz92 napisał/a:
Cytat:

jaka to misja ma 4.5godziny:o no chyba że manewrowo3

Misja 53-brutto-posp trwa 4,5 godziny w czasie których przejeżdżamy około 200km. Smile

Dokładnie to 191,5 km ostatnio przejechanie tej misji zajęło mi 4 godziny 32 minuty OK

_________________
2012 - 16464 km
2013 - 25289 km
2014 - 03715 km
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
7584608

lukasz92 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 24 Cze 2007
Skąd: z Krakowa do Krynicy

PostWysłany: 18-06-2010, 23:00    Odpowiedz z cytatem

Miłośnikom jazdy parowozem poleciłbym gry z serii Trainz, realizm wykonania samych modeli jak i ich fizyka jest na bardzo dobrym poziomie:
http://www.youtube.com/watch?v=GwsEEb0pDRg
http://www.youtube.com/watch?v=DmKKvIIJrSo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
 
Numer Gadu-Gadu
10410300

siwiutki91 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 11 Sty 2009

PostWysłany: 19-06-2010, 10:23    Odpowiedz z cytatem

Pendolino to ta misja nie kończy się na przejechaniu do Sandomierza? Ja myslalem że tylko tyle; Embarassed

_________________
w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Kyosti Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 31 Lip 2010
Skąd: Rudziniec Gliwicki

PostWysłany: 31-07-2010, 12:24    Odpowiedz z cytatem

Hej jestem tu nowy Wink ( co pewnie widac Razz)

Mam pytanie odnośnie gry "MASZYNA". Przeczytałem ten cały poradnik jak ruszyć pociągiem co mi sie raz przez przypadek udało ale tylko raz i nie wiem jak. Mógłby mi ktoś pomóc to obsługiwać bo gra naprawdę fajna i chciałbym się oklepać troche w tym temacie. Pozdrawiam i czekam na pomoc. Smile

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
33044591

siwiutki91 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 11 Sty 2009

PostWysłany: 31-07-2010, 13:04    Odpowiedz z cytatem

np, jedziesz EU07,

shift + O i P pantografy do góry,
po chwili:
shift + M - silnik
shift + X
shift + C
shift YUI światła do jazdy zapalone
.del (klawiatura numeryczna) -luzowanie składu
czekasz aż się wyluzuje dostaje semafor i w drogę.
hamujesz 2 -powoli 5-średnio 8-szybko i wsio.

_________________
w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Kyosti Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 31 Lip 2010
Skąd: Rudziniec Gliwicki

PostWysłany: 31-07-2010, 15:52    Odpowiedz z cytatem

Wielkie dzięki mam nadzieję, że to opanuje ! Very Happy

_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
 
Numer Gadu-Gadu
33044591

mk1992
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 31-07-2010, 16:45   

Gdybyś dokładnie przeczytał poradnik na stronie forum to nie miałbyś żadnych problemów z uruchomieniem jakiegokolwiek pojazdu w tym symulatorze. Wielkiej filozofii w tym nie ma...
Powrót do góry

Mirios Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 13 Lis 2009

PostWysłany: 31-07-2010, 16:58    Odpowiedz z cytatem

Kyosti, ja polecam Obsługa EU07 Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

amadeoen57. Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 21 Lut 2010

PostWysłany: 31-07-2010, 17:08    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
shift + M - silnik

Nie silnik a obwód główny
Cytat:
shift + X

Przetwornica
Cytat:
shift + C

Sprężarka
a Hamulec to najlepiej kranem operować 9 i 3 i pomocniczy 7 i 1
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

mk1992
-Usunięty-
Gość

PostWysłany: 31-07-2010, 17:10   

amadeoen57. napisał/a:
a Hamulec to najlepiej kranem operować 9 i 3 i pomocniczy 7 i 1


Chyba logiczne, że kranem, a nie pantografem...
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 4 z 7 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  



HomeRegulaminRejestracjaAdministracjaUżytkownicyStatystykiAlbum
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2018 infokolej.pl