INFO KOLEJ - forum kolejowe

Sprawy techniczne - Problemy techniczne na forum

Pirat - 20-09-2019, 22:18
Temat postu: Problemy techniczne na forum
Pojawiły się problemy z załącznikami w postach. Nie można ich dodawać ani przeglądać wcześniej dodanych.

Nie znam przyczyny. Podejrzewam zależne od providera problemy z serwerem i/lub bazą danych. Na serwerze brak dostępu do katalogu z plikami. Mam tylko nadzieję, że awaria nie rozłoży całego forum.

Przez weekend postaram się rozwiązać problem.
Pirat - 12-02-2021, 14:34
Temat postu:
Od kilku dni pojawiają się problemy z serwerem (chwilowe braki dostępu do strony). Problem zgłosiłem naszemu providerowi (spółka należąca do Cyfrowego Polsatu), więc trzeba się uzbroić w cierpliwość. Jeśli potrwa to dłużej trzeba będzie poszukać innego serwera, czego wolałbym uniknąć, bo przenosiny forum to kilka godzin pracy.
wamp - 27-05-2021, 13:11
Temat postu:
Mam pytanie.

Często w godzinach nocnych wybija mi błąd przy wchodzeniu na forum. Trzeba po kilka razy odświeżać aby strona się uruchomiła. Tak samo przy dodawaniu odpowiedzi strona ładuje się kilka min lub wyrzuca błąd, jednocześnie dodając lub dublując komentarz. Tylko ja tak mam?
Pirat - 27-05-2021, 16:29
Temat postu:
wamp, po północy tworzona jest kopia bazy danych. W tym czasie mogą być problemy z funkcjonowaniem strony, bo skrypt forum jest stary (18 lat) i już nie nadąża za najnowszymi technologiami serwerowymi.

Nie wiem jak długo pociągniemy na aktualnym skrypcie. Trzeba powoli myśleć o nowej platformie. W weekend postaram się zoptymalizować bazę danych - może to coś poprawi.
robertrush - 31-08-2021, 10:00
Temat postu:
Od wczoraj próbuję wysłać wiadomość prywatną do Victorii i za każdym razem zapisuje się ona w folderze DO WYSŁANIA ale nie zostaje wysłana. W czym problem?
Naczelnik - 31-08-2021, 10:09
Temat postu:
robertrush, prywatna wiadomość znajduje się w folderze "do wysłania" dopóki odbiorca jej nie odczyta.
robertrush - 31-08-2021, 10:15
Temat postu:
Naczelnik, dziękuję za odpowiedź. W takim razie wysłałem tą samą wiadomość kilka razy. Przy okazji przepraszam Victorię za zawaloną skrzynkę.
Diken - 03-09-2021, 14:30
Temat postu:
Witam.

Jest jakiś problem już od jakiegoś czasu na forum. Czasami, jak klikam na ikonę tego forum, to strona forum się długo otwiera i muszę czekać.
Również sytuacja jest z wysyłaniem postów. Jak czasami wysyłałem posty, to nagle pojawił się jakiś błąd lub awaria... Ale mimo to posty były umieszczane na forum, ale dopiero po jakimś czasie coś się poprawiało i mogłem wejść na forum, po kliknięciu.

Może coś z serwerem jest nie w porządku?
Victoria - 03-09-2021, 20:11
Temat postu:
Diken, w nocy mogą być chwilowe problemy. Pirat już to wyjaśniał:

http://infokolej.pl/viewtopic.php?p=395816#395816

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group