rewa, chyba nie ma niestety dla ciebie żadnej promocji, musisz kupić zwykły bilet, w twoim przypadku dojdzie jeszcze miejscówka w kuszecie lub sypialnym. Czyli tak jak piałeś za bilet 69 PLN + za kuszetę 61PLN lub za sypialkę 81 PLN. Chyba że weźmiesz Tanią Kuszetkę to wtedy 25,50 PLN
A cos takiego jak szary bilet itp ... ze 20% rabat na podroz powrotna istnieje ???
Z tych kolorowych biletów TLK to nic nie wyszło, pozostał jedynie rewelacyjny (d. fioletowy) a innych nie kojarzę, żeby w ogóle wprowadzili. Chyba tylko były jeszcze jakieś okazjonalne (zielone?) na koncerty itp. ale też słabo. W starym PKP była zniżka na T/P i tzw. bilety wycieczkowe, też tańsze ale wszystko się pozmieniało.
Odnośnie tych biletów kolorowych jest tak jak pisze sabatnik. Nigdy poza tym fioletowym, teraz zwanym rewelacyjnym, żadne inne nie zostały wprowadzone. Było tylko wielkie halo, jak z prawie każdą sprawą w IC i na wielkim szumie się skończyło. Teraz nikt już o tym nawet nie mówi, na stronie IC też żadnej informacji znaleźć nie można, więc zapewne możemy o tym zapomnieć.
norbert -Usunięty- Gość
Wysłany: 30-01-2012, 01:07
Mam pytanie. Czy wie ktoś ile mniej więcej może kosztować bilet z Warszawy do Joschkar-Oli (Rosja) z przesiadką w Moskwie? Dokładnie wygląda to tak:
Warszawa Zachodnia 15.15 - Moskva Belorusskaja 12:45 Polonez
Moskva Kasanskaja 16:40 - Joschkar-Ola 07:14
Oczywiście w przedziale sypialnym jednoosobowym.
Mam pytanie odnośnie pociągu TLK Rozewie relacji Gdynia Główna - Szklarska Poręba. Jakiej frekwencji (klasa 1 i 2) mogę się spodziewać w nocy z niedzieli na poniedziałek na odcinku Poznań Główny - Szklarska Poręba? Wyjazd trafia mi na 20 lutego czyli dokładnie połowa ferii w Wielkopolsce... z jednej strony nie chcę stać w korytarzu a z drugiej jakby jechać 1 klasą to nie chciałbym być w nocy sam na pół wagonu....
Akurat kuszetka to nie dla mnie ogólnie najchętniej wybieram normalnie 2 klasę ale w tym przypadku nie wiem, perspektywa ewentualnych 9 godzin stania (a wiem że tak w Rozewiu bywało) mnie jakoś od 2 klasy odstrasza.
2 godziny przed wyjazdem pociągu ze stacji początkowej. Jak chcesz kupić bilet na miejsce w wagonie sypialnym po tym czasie, w kasie dostaniesz poświadczenie i w miarę możliwości dopłatę możesz zrobić u kuszetkowego.
Cytat:
kiedy dobiega konca sprzedaz przez e-IC na pociagi z rezerwacjami miejsc
Nie licząc kuszetek i sypialnych - 15 minut przed odjazdem pociągu z danej stacji. Kiedyś też były to 2 godziny przed odjazdem ze stacji początkowej, jednak mniej więcej 2 lata temu czas ten został skrócony.
Cytat:
Przeciez zawsze mozesz zrobic doplate do 1kl skoro kuszetki to nie twoja liga ....
Tak, ale w przypadku 100% frekwencji również w jedynce, kolega dopłaty już nie zrobi.
3.02 jadę z ponad 30-osobową grupą pociągami TLK z Warszawy Wschodniej do Szklarskiej Poręby z przesiadką w Jeleniej Górze. Na przesiadkę zgodnie z rozkładem jazdy mamy 10 minut. A co, jeśli pociąg się opóźni, co nie jest specjalną nowością?
Jakie mamy prawa? I nie chodzi mi tylko o zwrot pieniędzy (bo stawka za przejazd do Szklarskiej jest taka sama jak do Jeleniej). Kiepsko będzie organizować na gwałt przejazd dla całej grupy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum