Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 99, 100, 101 ... 153, 154, 155  Następny
Wadowice - czy można uratować tę stację?
Autor Wiadomość

absolutus1 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 28-01-2012, 00:09    Odpowiedz z cytatem

Ja jeżdżę często do Nowego Targu troszkę czas jazdy mnie wkurza 2h 40 minut- 100 km ale wygodnie ciepło wysypiam się zawsze często idzie znaleźć wolny przedział dość fajne wagony kursują . W sezonie dobra frekwencja mam nadzieje że zostanie na dłużej ten pociąg u nas:D
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

qwerty188 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 28-01-2012, 19:54    Odpowiedz z cytatem

Ja może wyruszę w któryś piątek lutego w stronę Poznania.
absolutus1, wolny przedział? To chyba frekwencja ostatnio się pogorszyła, bo czasami obłożenie po 80% widziałem Smile
Powrót do góry

Martin890724 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 29-01-2012, 11:27    Odpowiedz z cytatem

Rover napisał/a:
Bardzo dziękujemy Wam Martin890724 qwerty188 za cenne informacje tylko kto się tym przejmuje kierowcy BUSÓW starają się pracować zgodnie z przepisami po wielokrotnych nagonkach .

No jeśli tak wygląda pracowanie i jazda zgodna z przepisami to dziękuje bardzo:

http://www.youtube.com/watch?v=5EpxQ6-q68A&feature=youtu.be

Film nagrany przy obwodnicy Bielska w kierunku Krakowa. Widać tu jak kierowca zajmuje pas do skrętu w lewo a po zapaleniu zielonego światła nagle przyspiesza i zmienia pas na prawy...

sunday1 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 29-01-2012, 13:08    Odpowiedz z cytatem

A ja dziś wracam "studenciakiem" z pracy:)
Powrót do góry

absolutus1 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 29-01-2012, 20:38    Odpowiedz z cytatem

i jak frekwencja ? ja widziałem z daleka i wydaje mi sie że było tylko kilkanascie osób ;/ i kibelek w wersji full grafiti:D
Powrót do góry

Rover Płeć:Kobieta
Użytkownik

PostWysłany: 30-01-2012, 08:46    Odpowiedz z cytatem

Jednak na nic Wasze Martin890724 qwerty188 obserwacje pracy konkurencji i tak podróżni wybierają busy, obecnie pociągi jeżdżą prawie puste co My mieszkańcy Andrychowa możemy zobaczyć .
Powrót do góry

sunday1 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 30-01-2012, 23:41    Odpowiedz z cytatem

Zgadza się, kibel full plastic, trochę mniej osób niż przed tygodniem, ale nie było najgorzej.
Powrót do góry

Użytkownik

PostWysłany: 31-01-2012, 10:44    Odpowiedz z cytatem

Od 24-11-2008, 23:56 Ratujemy Stacje Wadowice i linie 117 i co co dzień to bliżej do zamknięcia
Może nowa spółka Koleje Małopolskie rozwiąże ten problem .
Powrót do góry

Użytkownik

PostWysłany: 22-02-2012, 15:17    Odpowiedz z cytatem

Historia na dziś:

Bus pewnej firmy dzień w dzień odjeżdża z Kęt o 8:50. O tej samej godzinie przyjeżdża na ten sam dworzec bus innej firmy relacji na Cieszyn. A dziś taka miła niespodzianka: Cieszyn jechał o 15minut wcześniej i bus na Bielsko też odjechał o te 15minut wcześniej. Przez takie zagrywki dziewczyna nie zdążyła na wykład bo następny jechał po 40minutach

Kondzio Płeć:Mężczyzna
Sponsor

PostWysłany: 22-02-2012, 15:53    Odpowiedz z cytatem

Busiarstwo rozkład jazdy już nie obowiązuje?!
Powrót do góry

Użytkownik

PostWysłany: 22-02-2012, 16:56    Odpowiedz z cytatem

Dwie firmy jeżdżą zgodnie z rozkładem na trasie Kraków - Cieszyn. Jednak jest taka firma która ma trasę Andrychów - BB która rozkład ma ale taki bardzo przybliżony i który mieści się w jednym zdaniu: zabrać ludzi przed konkurencją jadącą zaraz za Tobą

W tamten poniedziałek miał miejsce wypadek busa na granicy Bujakowa z Kozami. Kierowca busa zaczął wyprzedzać samochód osobowy a skręcił w lewo w jakąś drogę. Z relacji wiem że kierowca samochodu osobowego szukał jakiegoś adresu i jak go znalazł puścił kierunek i skręcił w lewo. Kierowca busa pewnie tego nie zauważył lub miał mało czasu na reakcje. No ale swoją drogą to pewnie osobówka jechała za wolno i trzeba było go wyprzedzić bo czas to pieniądz.

Użytkownik

PostWysłany: 23-02-2012, 19:26    Odpowiedz z cytatem

Drodzy Panowie chyba coś tu nie tak ,forum zajmuje się innym tematem Wadowice - czy można uratować tę stację? . Rozkład jazdy busów miał ostatnio drobną korektę jak co roku w czasie ferii zimowych ,są ulotki do pobrania u kierowców.
Powrót do góry

qwerty188 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 23-02-2012, 21:01    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Drodzy Panowie chyba coś tu nie tak ,forum zajmuje się innym tematem Wadowice - czy można uratować tę stację?

Odezwał się ten, który w co drugim poście nie pisze o busach Laughing
Ja byłem świadkiem podobnego wyścigu busów od Wadowic do Krakowa - dwie firmy obsługujące Kraków-Cieszyn, jadą jeden za drugim, ludzie czekają na przystanku i nie zatrzymał się żaden. Ludzie oburzeni wymachują rękami. I co ten wyścig miał na celu, skoro żaden bus się nie zatrzymał?
Cytat:
Jednak jest taka firma która ma trasę Andrychów - BB która rozkład ma ale taki bardzo przybliżony i który mieści się w jednym zdaniu: zabrać ludzi przed konkurencją jadącą zaraz za Tobą

I tej firmie życzę szybkiego upadku z przyczyn znanych nam tu wszystkim.

Cytat:
Bus pewnej firmy dzień w dzień odjeżdża z Kęt o 8:50. O tej samej godzinie przyjeżdża na ten sam dworzec bus innej firmy relacji na Cieszyn.

Bus Andrychów-BB startuje z dworca PKS, więc widząc nadjeżdżającą konkurencje, rusza od razu w trasę...
Powrót do góry

ecavon Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 23-02-2012, 21:09    Odpowiedz z cytatem

Czy możecie przestać pierniczyć o tym zdechłym środku komunikacji? Czym ktoś może wie jaki ma obieg katowickiej jednostki na linii 117? Jednostka jest z obiegu Rybnika o 14 19 ma przyjazd i jedzie do Wadowic o 14 44. A o której wraca do Bielska. Nie mam niestety możliwości zaobserwowania obiegu.

emele Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 24-02-2012, 07:55    Odpowiedz z cytatem

ecavon napisał/a:
Czy możecie przestać pierniczyć o tym zdechłym środku komunikacji? Czym ktoś może wie jaki ma obieg katowickiej jednostki na linii 117? Jednostka jest z obiegu Rybnika o 14 19 ma przyjazd i jedzie do Wadowic o 14 44. A o której wraca do Bielska. Nie mam niestety możliwości zaobserwowania obiegu.

Planowo 34435 (w związku z uwaleniem poc. BB - Rybnik to nie wiem co będzie z tym obiegiem po 1.03).
Co wczoraj (23.02) wieczorem się stało że "Podhalanin" złapał 135 min. opóźnienia między Wadowicami a Andrychowem?
Powrót do góry
Strona 100 z 155 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 99, 100, 101 ... 153, 154, 155  Następny
Odpowiedz do tematu