Ja jeżdżę często do Nowego Targu troszkę czas jazdy mnie wkurza 2h 40 minut- 100 km ale wygodnie ciepło wysypiam się zawsze często idzie znaleźć wolny przedział dość fajne wagony kursują . W sezonie dobra frekwencja mam nadzieje że zostanie na dłużej ten pociąg u nas:D
Ja może wyruszę w któryś piątek lutego w stronę Poznania.
absolutus1, wolny przedział? To chyba frekwencja ostatnio się pogorszyła, bo czasami obłożenie po 80% widziałem
Bardzo dziękujemy Wam Martin890724 qwerty188 za cenne informacje tylko kto się tym przejmuje kierowcy BUSÓW starają się pracować zgodnie z przepisami po wielokrotnych nagonkach .
No jeśli tak wygląda pracowanie i jazda zgodna z przepisami to dziękuje bardzo:
Film nagrany przy obwodnicy Bielska w kierunku Krakowa. Widać tu jak kierowca zajmuje pas do skrętu w lewo a po zapaleniu zielonego światła nagle przyspiesza i zmienia pas na prawy...
Jednak na nic Wasze Martin890724 qwerty188 obserwacje pracy konkurencji i tak podróżni wybierają busy, obecnie pociągi jeżdżą prawie puste co My mieszkańcy Andrychowa możemy zobaczyć .
Od 24-11-2008, 23:56 Ratujemy Stacje Wadowice i linie 117 i co co dzień to bliżej do zamknięcia
Może nowa spółka Koleje Małopolskie rozwiąże ten problem .
Bus pewnej firmy dzień w dzień odjeżdża z Kęt o 8:50. O tej samej godzinie przyjeżdża na ten sam dworzec bus innej firmy relacji na Cieszyn. A dziś taka miła niespodzianka: Cieszyn jechał o 15minut wcześniej i bus na Bielsko też odjechał o te 15minut wcześniej. Przez takie zagrywki dziewczyna nie zdążyła na wykład bo następny jechał po 40minutach
Dwie firmy jeżdżą zgodnie z rozkładem na trasie Kraków - Cieszyn. Jednak jest taka firma która ma trasę Andrychów - BB która rozkład ma ale taki bardzo przybliżony i który mieści się w jednym zdaniu: zabrać ludzi przed konkurencją jadącą zaraz za Tobą
W tamten poniedziałek miał miejsce wypadek busa na granicy Bujakowa z Kozami. Kierowca busa zaczął wyprzedzać samochód osobowy a skręcił w lewo w jakąś drogę. Z relacji wiem że kierowca samochodu osobowego szukał jakiegoś adresu i jak go znalazł puścił kierunek i skręcił w lewo. Kierowca busa pewnie tego nie zauważył lub miał mało czasu na reakcje. No ale swoją drogą to pewnie osobówka jechała za wolno i trzeba było go wyprzedzić bo czas to pieniądz.
Drodzy Panowie chyba coś tu nie tak ,forum zajmuje się innym tematem Wadowice - czy można uratować tę stację? . Rozkład jazdy busów miał ostatnio drobną korektę jak co roku w czasie ferii zimowych ,są ulotki do pobrania u kierowców.
Drodzy Panowie chyba coś tu nie tak ,forum zajmuje się innym tematem Wadowice - czy można uratować tę stację?
Odezwał się ten, który w co drugim poście nie pisze o busach
Ja byłem świadkiem podobnego wyścigu busów od Wadowic do Krakowa - dwie firmy obsługujące Kraków-Cieszyn, jadą jeden za drugim, ludzie czekają na przystanku i nie zatrzymał się żaden. Ludzie oburzeni wymachują rękami. I co ten wyścig miał na celu, skoro żaden bus się nie zatrzymał?
Cytat:
Jednak jest taka firma która ma trasę Andrychów - BB która rozkład ma ale taki bardzo przybliżony i który mieści się w jednym zdaniu: zabrać ludzi przed konkurencją jadącą zaraz za Tobą
I tej firmie życzę szybkiego upadku z przyczyn znanych nam tu wszystkim.
Cytat:
Bus pewnej firmy dzień w dzień odjeżdża z Kęt o 8:50. O tej samej godzinie przyjeżdża na ten sam dworzec bus innej firmy relacji na Cieszyn.
Bus Andrychów-BB startuje z dworca PKS, więc widząc nadjeżdżającą konkurencje, rusza od razu w trasę...
Czy możecie przestać pierniczyć o tym zdechłym środku komunikacji? Czym ktoś może wie jaki ma obieg katowickiej jednostki na linii 117? Jednostka jest z obiegu Rybnika o 14 19 ma przyjazd i jedzie do Wadowic o 14 44. A o której wraca do Bielska. Nie mam niestety możliwości zaobserwowania obiegu.
Czy możecie przestać pierniczyć o tym zdechłym środku komunikacji? Czym ktoś może wie jaki ma obieg katowickiej jednostki na linii 117? Jednostka jest z obiegu Rybnika o 14 19 ma przyjazd i jedzie do Wadowic o 14 44. A o której wraca do Bielska. Nie mam niestety możliwości zaobserwowania obiegu.
Planowo 34435 (w związku z uwaleniem poc. BB - Rybnik to nie wiem co będzie z tym obiegiem po 1.03).
Co wczoraj (23.02) wieczorem się stało że "Podhalanin" złapał 135 min. opóźnienia między Wadowicami a Andrychowem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum