19.07.11 Regio 66231 Wrocław Głowny-Jelenia Góra odjazd z Wrocławia Gł. 13.52 peron 5 . Na starcie frekwencja 120 % wiele osób stoi z bagażami przy drzwiach , Kąty Wrocławskie 110% , Jaworzyna Śl. 100%, od Wałbrzycha Miasto 80 %, od Wałbrzycha Głównego 75% , Sędzisław 70% , W Jeleniej Górze wysiada 105 osób z czego 30osób przesiada się do Regio 60237 do Korenova m in. 10 osobowa grupa turystów z Anglii i ja , po przyjezdzie Regio 60530/31 z Wrocłąwia Gł. przez Legnicę,Węgliniec do szynobusa do Korenova wsiada 11 osób, 10 osób wsiada przychodząc z miasta. Frekwencja R60237 do Korenova na starcie z Jeleniej G. 51 osób , na każdej stacji do Piechowic mała wymiana podróżnych , w Piechowicach wysiada 5 osób + ja.
Dobrze że Portowca nie wystawia SWH bo chyba by jechał sam elektrowóz
Jakby nam chciano dorzucić kolejny skład to by musieli też dorzucić wagonów.?
Przecież swego czasu SWH wystawiało skład "Portowca" i wagony były. Razem z przeniesieniem obsługi, do Poznania przeszła też część wagonów potrzebna do zestawienia składów. Więc proszę tu nie bajdurzyć.
SWH "Portowca" zestawiało tylko chyba w pierwszym roku kursowania tegoż IR. Teraz wystawia PR Poznań z własnego ilostanu. SWH wystawia tylko Mewę i Barbakana.
Nawiasem mowiac część wagonów "Szczecińskich" pochodziło z Łodzi.
Więc nikt tu niebajdurzy (co to w ogóle za słowo-ja nie znam).
A jak KolegaKriz8, zna ilostan PR Szczecin tak dokładnie to niech powie, jaką SWH ma rezerwę wagonową, nielicząc EZT.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Więc nikt tu niebajdurzy (co to w ogóle za słowo-ja nie znam).
Opowiadać głupoty, czy zmyślać.
Tyle że ja nie widzę tu żadnego opowiadania głupot i nie wiem czemu Kriz nam to zarzuca.
Ja nie wiem czemu zarzuca właśnie.
Opi - nie wiesz czyje są te wagony rdzewiejące na Podjuchach?
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
OPi, trzeba było film zrobic z tych Podjuch:-) ,czyli rozumiem, że wagony PR to tylko na Głównym?
Aha, IR Starosta 31.07.2011 gości u mnie, jadąc objazdem
21.07.2011 Ostrów Wlkp
IR ,,Barbakan" Świnoujście - Kraków Główny
ET22+bmnopux+2+2+2IR+2
w Ostrowie wsiadło 65 osób, frekwencja bardzo dobra, piętrus pełny, w ostatniej dwójcie nieco luźniej po 2/3/4 osoby na przedział na wjeździe
IR Galicja Rzeszów - Wrocław, dziś w Katowicach z 15min opóżnieniem w zestawieniu:
ET22 - 1* - 1*- 2bn - 2bp
począwszy od loka:
1kl zdeklasowana na 2
1kl zdeklasowana na 2, malowanie wagonu Regio Ex
2kl bonanza
2kl wagon piętrowy
Kolorowy skład, wszystkie typy wagonów i duża frekwencja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum