bileciarz,
O kurde, pierwszy raz widzę, że ktoś z żelazkiem zasuwa na ankiety;d Sprytnie, sprytnie. Czy ktoś wie jak to teraz organizacyjnie wygląda? Kiedy podpisanie umowy, ewentualnie kiedy przelewy będą?
Umowa ma niby przyjść kurierem po sprawdzeniu ankiet, zapewne gdzieś w połowie lub pod koniec września, potem tą umowę odsyłamy i mają obowiązek wypłacić do 20. następnego miesiąca, więc będzie to prawdopodobnie październik
Tak było napisane chyba w którejś części kwestionariusza, choć ja jakoś nie mogę za bardzo ogarnąć na czym to polega, pozostaje mieć nadzieję, że wypłacą tak jak było "w umowie", bo umowy to się podpisuje chyba przed wykonaniem usługi, no ale ok.
Trafil ktos z Was na jazde pzrez weekend ze zorganizowana grupa kibiców pilki noznej?
Trafił, trafił. Czekanie na policję, później zmiany obsady, w efekcie dojazd do stacji końcowej +220 minut (700 km dalej). W naszym przedziale służbowym jechało dwóch całkiem przyjemnych policjantów, jeden z tarczą i pałą, drugi z butlami gazu pieprzowego na plecach.
Był też skunks w przesyłce konduktorskiej (opisany jako kotek, ale zaczął rozgrzebywać pakunek i okazało się że łapki i pyszczek ma zupełnie nie kocie). Zwierz dostał od nas na śniadanie kajzerkę i jabłko, zaś adresat został wezwany na wcześniejszą stację w celu odbioru - śmiechu było co niemiara.
lukasz92, również spotkałem pasażera ze złotą kartą. Pani jechała sobie 1 stację w drugiej klasie TLK ;-)
Najbardziej kuriozalny bilet jaki widziałem, to bilet z 2-ma odcinkami: Warszawa-Gdynia (Ex) i Gdynia-Słupsk (TLK). Tylko że osobie wystawiającej pomyliło się, i to pierwszy odcinek był w taryfie TLK, a drugi w Ex... i do tego już prawidłowa miejscóweczka ;-)
Ciekawe jak oni chcą sprawdzać ankiety i co ich tam interesuje. Zobaczymy, pewnie koło października pieniądze już będą.
Dla GUS'u (Główny Urząd Statystyczny). Interesuje ich to, ile ludności jeździ pociągami i w jakich relacjach.. Długość, czas pobytu, gdzie ;P Ja to się śmiałem z kierpociem, że powinniśmy spisywać szacunkową ilość ludzi zgromadzonych pod szlabanem we Władku z chwilą przejazdu pociągu! Jedna wielka masakra!
Ogólnie z kasą jest tak, jak piszą. Do 20 Września będą umowy, drukowanie dwóch egzemplarzy, wysyłka ich i czekanie ~30 dni na wpłatę pieniążków na konto, może trochę szybciej, tak mi powiedziała Pani Milena. Pożyjemy, zobaczymy
_________________ Kierpoć - Kierownik Pociągu
PKP - Popamiętasz Każdą Podróż
TLK - Twój Letni Koszmar
Czy ktoś już może coś wie o listopadowych badaniach na pkp? Albo w ogóle o jakichkolwiek badaniach komunikacyjnych organizowanych przez PBS? Bo wiem, że takowe są, ale nie p. Milena akurat nic nie wiedziała a nie miałem czasu dzwonić do innych ludzi w firmie.
Pani Milenie mówiłam to samo
Z tego, co wiem, to jesienią miały być przeprowadzane badania satysfakcji podróżnych w pociągach IC, ale w biuletynie PKP IC wyczytałam coś też właśnie o powtórzonych badaniach ankietowych. Więc mam nadzieję, że po prostu jeszcze raz powtórzą te nasze
W sumie cokolwiek by było to warto jechać. Nawet ze względów finansowych, parę groszy zawsze się przyda, nie wspominając już o przyjemności i mniejszej ilości podróżnych xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum