Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 168, 169, 170 ... 395, 396, 397  Następny
Rekrutacja na stanowisko maszynisty w PKP IC
Autor Wiadomość

em_mal Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 28-12-2013, 12:23    Odpowiedz z cytatem

Nom ok Pani do was zadzwoniła i co konkretnie dalej?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

buballo Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 28-12-2013, 12:41    Odpowiedz z cytatem

W tegorocznym naborze zadzwonili, zapytali czy nadal jesteśmy zainteresowani tą pracą, jeśli tak - to polecili kontaktować się ze wskazaną Kolejową Medycyną Pracy i umawiać się na badania wstępne na licencję maszynisty.

Tak więc Panowie, należy się skontaktować ze wskazanym ośrodkiem, ustalić termin badań, zapytać o numer konta do przelewu za badania i przelewamy kwotę 750 zł na to konto (tyle było w tym roku). Dalej wykonujemy wydruk przelewu z systemu bankowego (lub potwierdzenie wpłaty na poczcie jeśli ktoś tam płacił) i lecimy do apteki po dwa pojemniki na mocz. Wydruk przelewu i DO zabieramy ze sobą. Rano mocz oddajemy na czczo tylko do jednego pojemnika (o tym powiedzą gdy będziecie się umawiać), drugi zbieramy ze sobą i oddajemy drugi mocz w dniu badań rano, także na czczo ale w przychodni (ten drugi razem z krwią idzie na narkotesty).
Trzeba zabrać ze sobą jakieś kanapki, aby po oddaniu moczu i krwi do badań coś przekąsić bo inaczej ciężko będzie Laughing Swoją drogą na psychotesty najlepiej iść po posiłku, tak nam mówili Wink
Kasa za badania jak je pomyślnie przejdziecie zostanie wam zwrócona najprawdopodobniej przy drugiej wypłacie, na pierwszą pewnie się nie uda.
Powodzenia ! Trzymam kciuki !
Powrót do góry

14D40 ST44 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 28-12-2013, 12:59    Odpowiedz z cytatem

@buballo - gdzie robiłeś badania ? Od nas w Sopocie wymagali tylko jednego pojemnika z moczem, który należało przynieść ze sobą z domu lub ew. oddać go w przychodni.
Powrót do góry

Przyjaciel

PostWysłany: 28-12-2013, 13:05    Odpowiedz z cytatem

Wa-wa.
Przy drugich badaniach nie było narkotestów i drugi pojemnik nie był wymagany. Ale to wszystko babki z rejestracji powiedzą.
Powrót do góry

14D40 ST44 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 28-12-2013, 13:10    Odpowiedz z cytatem

Ja na drugich też narkotestow nie miałem, ale na pierwszych badaniach robili je chyba z jednego pojemnika.
Powrót do góry

Przyjaciel

PostWysłany: 28-12-2013, 13:16    Odpowiedz z cytatem

Możliwe, zależy od placówki. Mi babki powiedziały, aby zabrać drugi pojemnik pusty, który napełnię na miejscu, aby próbka była wiadygodna Very Happy Widać mój głos nie wzbudzał zaufania Śmiech
Ale już na poważnie, inni koledzy także mieli tak powiedziane.
Powrót do góry

fallowdeer Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 28-12-2013, 15:13    Odpowiedz z cytatem

Ciekawe ilu z nas przejdzie te badania, mam nadzieję, że wszyscy spotkamy się w pracy Smile
Powrót do góry

Przyjaciel

PostWysłany: 28-12-2013, 15:38    Odpowiedz z cytatem

Nie ma co się martwić na zapas: jeśli amfy nie brałeś, ziół nie paliłeś, masz dobry wzrok i nie katowałeś uszu głośną muzyką z mini-słuchawek, to przejdziesz te badania jak to się mówi "w cuglach" Smile
Wzrok i słuch z czasem ulegają pogorszeniu wraz z wiekiem i pewnie stażem pracy na kolei, jednak na badaniach wstępnych dla kandydatów ma być 100%, wymagane rozporządzeniem.
Powrót do góry

fallowdeer Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 28-12-2013, 15:50    Odpowiedz z cytatem

Niby racja, to trochę jak w markecie, nic nie wziąłeś ale boisz się bramki Very Happy Szczególnie, gdy na rozmowie mówili, że to największe sito Wink

Ostatnio zmieniony przez fallowdeer dnia 28-12-2013, 15:53, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Przyjaciel

PostWysłany: 28-12-2013, 15:53    Odpowiedz z cytatem

Dobrze powiedziane Śmiech
... ale luz na badaniach to podstawa, z resztą sami zobaczycie Idea
Powrót do góry

PiotrM Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 28-12-2013, 16:03    Odpowiedz z cytatem

Ja wiem z własnego doświadczenia, gdyż będąc na pierwszych badaniach się przekonałem że wcale nietrzeba się bać narkotestów tylko psychotestów z wykreślaniem cyferek i mnóstwem obrazków a ponadto audiogrmu bo wydaje sie ze słuch ma sie rewelacyjny a tu sie okazuje ze jednak nie do końca tak może być no i książeczki z kolorowymi cyferkami mnóstwo ludzi na tym odpada a wzrok ma super. Naszczęście mi się udało a wkrótce czeka mnie okresówka do tego naboru do icc. I nikt mi niepowie na Paczkowskiej we Wrocławiu jest najtrudniej potwierdzone przez sporą liczbę maszynistów mam kolegów co specjalnie jeżdzą do poznania.
Trzymam za wszystkich kciuki!
Powrót do góry

Przyjaciel

PostWysłany: 28-12-2013, 16:18    Odpowiedz z cytatem

PiotrM napisał/a:
...no i książeczki z kolorowymi cyferkami mnóstwo ludzi na tym odpada a wzrok ma super. Naszczęście mi się udało a wkrótce czeka mnie okresówka do tego naboru do icc.

http://images22.fotosik.pl/63/a08ff1b1ccf46c9b.jpg

To prawda, Tablice Ishihary na rozpoznawanie lub nie kolorów (rozpoznajesz liczby) wielu dały się we znaki ...

... i jeszcze to:

http://www.okulistyka.com.pl/_okulistyka/07_spec_sierp_art02_rys06.gif

Tablica Pelli-Robson do sprawdzania poczucia kontrastu - zobaczyć trzeba i rozpoznać litery lub cyfry w przedostatnim o ile pamiętam rzędzie od dołu.

PiotrM napisał/a:
I nikt mi niepowie na Paczkowskiej we Wrocławiu jest najtrudniej potwierdzone przez sporą liczbę maszynistów mam kolegów co specjalnie jeżdzą do poznania.

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Czy w tej czy innej KMP warunki zdrowotne wg rozporządzenia mają być zachowane. Te placówki zdrowotne tak samo jak inne podmioty kolejowe (np. przewoźnicy) podlegają kontroli UTK Idea
Powrót do góry

PiotrM Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 28-12-2013, 16:32    Odpowiedz z cytatem

Dokładnie takie śliczne kolorowe kółeczka z cyferkami jak zaprezentowałeś, a te tablice to już wogóle hehe odjazd na maxa:d.
Masz racje zdaje sobie sprawe z tego że wymagania są określone i musi każdy z nas je spełniać aby móc w tym zawodzie pracować bez względu na placówkę ale oprócz tego ważne jest także podejście do człowieka a z tym bywa różnie i jakość sprzętu na których wykonuje się badania choćby takiej kabiny audiometrycznej.Ale to tak na marginesie. Jak ktoś ma przejść te badania napewno je przejdzie.
Powrót do góry

Preki Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 28-12-2013, 16:41    Odpowiedz z cytatem

http://www.okulistyka.com.pl/_okulistyka/07_spec_sierp_art02_rys06.gif
Szczerze mówiąc, tego cholerstwa się przeraziłem, jak mam przeczytać ostatnią linijkę, jak na powyższym obrazku niemal nic nie widać? Surprised Co oni, supermenów czy innych robokopów chcą na te stanowisko? Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Borys_q Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 28-12-2013, 16:43    Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Wzrok i słuch z czasem ulegają pogorszeniu wraz z wiekiem i pewnie stażem pracy na kolei, jednak na badaniach wstępnych dla kandydatów ma być 100%, wymagane rozporządzeniem.

Rozporządzenie dokładnie określa ostrość wzroku na badaniu wstępnym i nie jest to 100%, jak nie czytałeś rozporządzenia to się na nie nie powołuj.

PS: To jest trzeci nabór i nie zamierzam pisać 3 razy tego samego. A unoszę się bo przez takie głupie pisanie bym w 2011 prawie zrezygnował ze składania papierów.

Ostatnio zmieniony przez Borys_q dnia 28-12-2013, 16:45, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Strona 169 z 397 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 168, 169, 170 ... 395, 396, 397  Następny
Odpowiedz do tematu