kiedyś miałem podobny problem z biletami i niestety ta druga osoba nie mogła jechać na tym bilecie bo były moje dane troche to nie normalne bo zawsze można poświadczyć konduktorowi o tym że odstąpiłem bilet np bratu który jedzie ze mną tym samym pociągiem
Kupiłem dwa bilety za 0,49 zł na Matejke do Warszawy - czy jeśli jadę z kimś a to są dwa oddzielne bilety i na obu są moje dane - to ta druga osoba nie moze jechac na tym bilecie bo jest na moje dane? Wie ktos?
Korzystanie ze zniżki Pułtuś w tej sytuacji jest nieco zabawne, ale ok...Grosz do grosza .
Trzeba było wpisać dane tej drugiej osoby w momencie zakupu. To bilet imienny, nie może z niego skorzystać inna osoba niż ta oznaczona na bilecie. Konduktor ma obowiązek zweryfikować Twoje dane. Tryb bardzo słuszny, chroni przed handlowaniem biletami.
Potwierdzam, brzmi śmiesznie ale wybrałem opcje ze zniżką z przyzwyczajenia.
No to szkoda, zablokowałem w takim razie możliwość kupna SuperBiletu za złotówkę komuś innemu - jak zrezygnuje z biletu w systemie i-pr to niestety nie wróci on do systemu.
Dla wszystkich kupujących te bilety - to nie jest tak że na Matejke bilet trzeba kupic o 1 w nocy - ja na luzie kupiłem około 12-tej
Mam pytanie, zakupiłam bilet koleżance (SuperBilet) ze zniżką szkolną i z dowodem tożsamości dowód osobisty, niestety dowód musi zostawić w ważnych sprawach czy, jako dowód tożsamości zamiast dowodu może okazać legitymację szkolną?
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 17-03-2014, 23:59
Oficjalnie powinien zostać okazany ten dokument, który został wpisany.
[quote="Pułtuś"
No to szkoda, zablokowałem w takim razie możliwość kupna SuperBiletu za złotówkę komuś innemu - jak zrezygnuje z biletu w systemie i-pr to niestety nie wróci on do systemu. [/quote]
Zwrócony bilet wróci do systemu - sprawdzałem. Czyli możesz go zwrócić, a za chwilę zakupić ponownie i wpisać prawidłowe dane. Tracisz tylko 15% za zwrot.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 18-03-2014, 22:27
Faktycznie, zwrócony bilet natychmiast wrócił do systemu.
To ja z autopsji dodam, że bilety promocyjne zakupione przez internet na pociągi PIC-u nie wracają do systemu po ich anulowaniu/zwrocie. Zapewne stąd te wątpliwości.
A jakie Ty masz bilety promocyjne w IC???
Ostatnio tylko świąteczny za 39 zł i 69 zł a tak to nic przecież nie ma. A "Bilety Relacyjne" są w ilości nieograniczonej także nie wiem gdzie to jest mowa o promocjach. IC tylko bardzo dużo gada, ale PR ze swoim "Super Biletem" wyprzedziły ich bardzo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum