Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
    
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ
Tablety


Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
W Katowicach powstaną nowe przystanki kolejowe
Autor Wiadomość

hanys Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Cze 2013
Skąd: Katowice

PostWysłany: 11-01-2017, 08:34   W Katowicach powstaną nowe przystanki kolejowe Odpowiedz z cytatem

Już wkrótce Katowice wzbogacą sie o nowe przystanki osobowe, które przedstawiam poniżej:

- Katowice Bugla (pomiędzy stacjami Katowice i Katowice Brynów)
- Katowice Euro-Centrum (pomiędzy stacjami Katowice Brynów i Katowice Ligota)
- Katowice Zadole (pomiędzy stacjami Katowice Ligota i Katowice Piotrowice)
- Katowice Zarzecze (pomiędzy stacjami Katowice Piotrowice i Katowice Podlesie)
- Katowice Damrota (pomiędzy stacjami Katowice i Katowice Zawodzie)
- Katowice Morawa (pomiędzy stacjami Katowice Szopienice i Sosnowiec Główny)
- Katowice Kleofas (pomiędzy stacjami Katowice Załęże i Chorzów Batory)
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pawel78 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 12 Wrz 2015

PostWysłany: 11-01-2017, 11:27    Odpowiedz z cytatem

Chyba mylą pociąg z tramwajem. I zapewne cenę biletu zwiększą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

LoloPendolo Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 16 Sty 2015
Skąd: Galicja

PostWysłany: 11-01-2017, 11:35    Odpowiedz z cytatem

Źródło proszę. O większości przystanków pierwszy raz słyszę.

_________________
2014 - 9040 km
2015 - 79 057 km
2016 - 65 882 km w pociągu Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

adrian033 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 18 Kwi 2011

PostWysłany: 11-01-2017, 12:03    Odpowiedz z cytatem

Źrudło jest mało prawdopodobne a pochodzi ono zapewne z budowy SKMki która przez wiele lat jeszcze nie będzie miała racji bytu na śląsku czytałem ten artykuł i tam były wymienione dodatkowe przystanki większości wyspowe

_________________
http://www.youtube.com/user/mkadrianwojcik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

hanys Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Cze 2013
Skąd: Katowice

PostWysłany: 11-01-2017, 12:44    Odpowiedz z cytatem

@pawel78, a niby czemu mają podnieść cene biletu? Nie rozumiem też twojej wypowiedzi odnośnie pomylenia pociągu z tramwajem. Chociaz nie ma w tym nic dziwnego bo większość twoich tekstów na tym forum nie ma sensu.

Źródło jest bardzo prawdopodobne bo pochodzi z samego PLK Very Happy w necie też bez problemu znajdziecie sporo notek na ten temat.

Powiem szczerze, że troche dziwi mnie wasz 'szok', przecież plan SKR od samego początku zakładał budowe sporej ilości nowych stacji pomiędzy Sosnowcem/Katowicami a Tychami Lodowiskiem (wtedy jeszcze Miastem). Tychy już zrealizowały budowe swojego odcinka SKR.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pawel78 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 12 Wrz 2015

PostWysłany: 11-01-2017, 14:09    Odpowiedz z cytatem

I co z tego, że SKR? Jak połączysz Damrota z dworcem głównym? SKR powinno działać na obecnych przystankach. A zamiast (potencjalnego) nowego przewoźnika i/lub nowych stacji niech te pieniądze dadzą KŚ na połączenia przyśpieszone.

Napisałem o tramwaju, bo one co chwile mają przystanki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

dddbb Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 15 Sty 2010
Skąd: Bielsko-Biała

PostWysłany: 11-01-2017, 15:49    Odpowiedz z cytatem

Jeśli te pomysły wejdą rzeczywiście w życie, to mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy zatrzymywać wszystkich pociągów z S5 na tych stacjach. Mam też nadzieję, że w niedługim czasie odpadną postoje na stacjach Brynów i Podlesie, ja to już jest na S6.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

hanys Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Cze 2013
Skąd: Katowice

PostWysłany: 11-01-2017, 16:03    Odpowiedz z cytatem

@pawel78, SKR na obecnych przystankach nie ma sensu! Połączenie Damrota-Głowny nie będzie stanowiło żadnego problemu. W dzisiejszych czasach zarówno tramwaje jak i pociągi mają co chwile przystanek. KŚ do tego nic nie mają więc po co niby dawać im jakąkolwiek kase z tej puli?

@dddbb, na nowych stacjach będą sie zatrzymywały tylko składy jeżdżące po S4
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pawel78 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 12 Wrz 2015

PostWysłany: 11-01-2017, 18:35    Odpowiedz z cytatem

hanys, Tak, tak. Dodatkowy koszt aby dojechać z SKR np. na dworzec główny czy Zawodzie. Lepiej pociągi przyspieszone lub postoje na obecnych stacjach. Zwłaszcza, że musiałaby powstać dodatkowa infrastruktura, schody, perony, wiaty/poczekalnie, itp.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

hanys Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Cze 2013
Skąd: Katowice

PostWysłany: 12-01-2017, 11:39    Odpowiedz z cytatem

Cała dodatkowa infrastrukura (perony, wiaty, schody itp.) powstanie, to chyba logiczne, prawda?!
@pawel78, mam do ciebie ogromną prośbe, czy mógłbyś przestać wypisywać tutaj bzdury?! Jaki dodatkowy koszt żeby dojechać z SKR na dworzec główny czy Zawodzie? Niby z czym ma być związany ten koszt? Czasami mi sie wydaje, że jestes zwykłym trollem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pawel78 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 12 Wrz 2015

PostWysłany: 12-01-2017, 13:57    Odpowiedz z cytatem

hanys, Więcej przystanków, częstsze stawanie, itp. Dodatkowo zapewne powołają nową spółkę do obsługi, bo "biedakami" muszą obsadzić stanowiska.
A zamiast wydawać na nową infrastrukturę (np. stacje) to niech dadzą KŚ na pociągi przyspieszone.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

hanys Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Cze 2013
Skąd: Katowice

PostWysłany: 12-01-2017, 15:36    Odpowiedz z cytatem

@pawel78, nikt nie będzie powoływać żadnej nowej spółki do obsługi SKR ponieważ zajmą sie tym KŚ, w tej sprawie decyzja zapadła już dawno, poza tym inna opcja nie wchodziła i nie wchodzi w gre.

Powiedz, czy ty umiesz czytać?! Napisałem przecież, że na nowych przystankach będą sie zatrzymywać tylko pociągi S4. Budowa nowych przystanków jest konieczna. I zrozum, że nikt nie może dać żadnej kasy dla KŚ, co to w ogóle za chory pomysł!

@pawel78, kończ waść, wstydu oszczędź!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

zefel Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 22 Wrz 2012

PostWysłany: 14-01-2017, 20:53    Odpowiedz z cytatem

Hanys
Proszę podać dokument 9a nie jakieś informacje od PLK) na podstawie którego budowa nowych przystanków byłaby przyjęta do realizacji. I w jakim terminie i z jakich srodków? [/u][/b]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

hanys Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel


Dołączył: 08 Cze 2013
Skąd: Katowice

PostWysłany: 15-01-2017, 18:31    Odpowiedz z cytatem

@zefel, poszperaj sobie w necie, jest tam bardzo dużo informacji na ten temat. Swoją drogą to jestem w szoku, że o tym nie wiedzieliście, ten projekt nie jest przecież nowy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

ciapaty Płeć:Mężczyzna
Użytkownik


Dołączył: 04 Sty 2017

PostWysłany: 15-01-2017, 21:41    Odpowiedz z cytatem

hanys napisał/a:
ten projekt nie jest przecież nowy.
Mówilo się o tym już w 2010 roku, jeśli nie wcześniej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2017 infokolej.pl