Ładowanie strony... proszę czekać!



Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj
 
 
 
 
  FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   M.INFOKOLEJ.PL   FB.COM/INFOKOLEJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Klauzula informacyjna RODO
Autor Wiadomość

Victoria Płeć:Kobieta
Asystentka Admina
Asystentka Admina


Dołączyła: 17 Lis 2005
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 22-06-2018, 07:28   Klauzula informacyjna RODO Odpowiedz z cytatem

Klauzula informacyjna RODO

Ustawa RODO weszła w życie 25.05.2018 r. i wymaga od wszystkich stron internetowych, nawet od blogerów, upublicznienia informacji o zakresie przetwarzania danych osobowych.

1. Kto jest administratorem danych osobowych użytkowników forum?

Stroną infokolej.pl i danymi osobowymi użytkowników forum administruje Naczelnik (nick) – osoba fizyczna nieprowadząca działalności gospodarczej (dane osobowe i teleadresowe takich osób chroni "Ustawa o ochronie danych osobowych").

2. Jakie dane osobowe posiadamy?

Posiadamy tylko dane osobowe świadomie i dobrowolnie przekazane przez użytkowników podczas rejestracji na forum i modyfikacji danych w panelu użytkownika, świadomie podane w adresowanej do nas korespondencji e-mail, dane generowane automatycznie podczas publikacji komentarzy (adres IP, data i godzina publikacji komentarza).

3. W jakim celu i na jakiej podstawie dane użytkowników forum są przetwarzane?

Administrator forum wykorzystuje Twoje dane osobowe w zakresie korespondencji elektronicznej związanej z prowadzeniem Twojego konta na forum (np. odzyskiwanie hasła), wysyłania dotyczących Cię bezpośrednio prywatnych wiadomości (np. upomnienia dot. złamania regulaminu, odpowiedzi na twoje komentarze) i wiadomości zbiorczych związanych z naszym forum (np. komunikaty o zmianie regulaminu). Administrator archiwizuje bazę danych forum, w której znajdują się dane osobowe użytkowników, by móc przywrócić funkcjonalność forum po awariach.

4. Kto może być odbiorcą twoich danych osobowych?

Administrator forum i osoby pomagające w rozwiązywaniu problemów technicznych, podczas których mogą mieć dostęp do bazy danych forum. Uprawnione organy państwowe (np. Policja) po złożeniu przez nie zgodnych z prawem wniosków.

5. Czy twoje dane będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej?

Administrator forum nie przekazuje świadomie danych osobowych użytkowników forum do państw trzecich i organizacji międzynarodowych. Dane osobowe znajdują się w bazie CMS na serwerze providera w Polsce i w kopiach baz danych na dyskach komputera administratora forum.

6. Przez jaki okres twoje dane będą przechowywane?

Twoje dane przetrzymujemy tak długo, jak długo posiadasz konto na naszym forum. Ty decydujesz, kiedy zostaną usunięte! Twoje dane osobowe mogą znajdować się na starych kopiach baz danych forum, które są usuwane co najmniej raz w roku. Automatycznie generowane logi na serwerze są usuwane kilka razy w roku.

7. Jakie prawa przysługują ci w związku z przetwarzaniem przez nas danych?

Twoje dane osobowe można usunąć. Wiąże się to jednak z usunięciem konta użytkownika, gdyż podstawowe dane osobowe (nick i e-mail) są niezbędne do jego posiadania. Użytkownik może usunąć konto pisząc prośbę do administratora. Dane (nick, IP) przypisane do komentarzy mogą przetrwać z powodów technicznych, dlatego jeśli zależy ci na ich usunięciu – napisz do nas, a skasujemy je.

8. Czy przysługuje ci prawo do wniesienia skargi na przetwarzanie przez nas danych?

Tak, w każdej chwili możesz zgłosić skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeśli uważasz, że przetwarzanie przez nas twoich danych odbywa się z naruszeniem przepisów prawa.

9. Czy masz obowiązek udostępnienia nam swoich danych osobowych i jakie są konsekwencje niepodania danych?

Dane osobowe przekazujesz nam dobrowolnie. Niepodanie wymaganych przez nas danych sprawi jednak, że nie będziesz mógł założyć konta na naszym forum, publikować wpisów i komentarzy. Dane niezbędne do założenia konta to adres e-mail (wymagamy go by móc wysyłać ci np. nowe hasło do konta, kiedy je zapomnisz) i login (nick). Innych twoich danych osobowych nie wymagamy, bo cenimy prawo do jak najszerszej anonimowości użytkowników!

10. Czy twoje dane osobowe będą wykorzystywane w celu ich profilowania lub innego zautomatyzowanego podejmowania decyzji?

Nie wykorzystujemy danych osobowych do profilowania użytkowników, ani do zautomatyzowanego podejmowania decyzji. Jedyna automatyzacja związana z danymi osobowymi, to automatyczne generowanie nowego hasła i automatyczne wysyłanie go do Twojej skrzynki e-mail przez system CMS używany na naszym forum.

Administracja forum

Regulamin forum oraz informacje dotyczące kwestii prywatności i bezpieczeństwa

_________________
Dinozaury wyginęły przez asteroidę. Ludzie wyginą przez głupotę.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Powered by phpBB modified by Przemo © phpBB Group. Copyright © 2005-2022 infokolej.pl