Na tę informację oleśniczanie czekali od wielu lat – oleśnicki dworzec idzie do remontu. Jeszcze w tym roku zostaną przeprowadzone prace przygotowawcze i projektowe, a modernizacja rozpocznie się w przyszłym roku, przewidywany czas jej zakończenia to rok 2023.
Zabytkowy, odnowiony z dbałością o detale, przyjazny dla podróżnych i środowiska, bezpieczny oraz będący miejscem spotkań lokalnej społeczności – taki będzie dworzec w Świebodzinie po zakończeniu inwestycji. PKP S.A. podpisały umowę z wykonawcą prac budowlanych.
Przywrócenie historycznego wyglądu dworca, poprawa komfortu podróżnych, dostępności oraz bezpieczeństwa to tylko niektóre z celów modernizacji dworca w Rzepinie. PKP S.A. ogłosiły przetarg na wybór wykonawcy prac budowlanych obiektu.
Przywrócenie obsługi podróżnych, renowacja elewacji, wnętrz i otoczenia oraz poprawa komfortu oraz bezpieczeństwa – to priorytety zbliżającej się przebudowy dworca w Dąbrowie Górniczej. PKP S.A. ogłosiły przetarg na modernizację obiektu.
Zmodernizowany dworzec w Skarżysku-Kamiennej ponownie otwarty dla podróżnych
Komfortowy, bezpieczny, łatwo dostępny, poddany renowacji z poszanowaniem dla jego historii, ale i nowoczesny z elegancką przestrzenią obsługi podróżnych oraz nowym parkingiem na 120 miejsc. Dziś z dworca w Skarżysku-Kamiennej skorzystali pierwsi podróżni.
Byłem nie tak dawno w Skarżysku Kamiennej i pojechałem do tego miasta pociągiem z Radomia.
I jeszcze widziałem, jak dworzec ten był w remoncie. I to jest dość spory budynek dworca, jak na nie duże miasto.
Dolina Popradu. Ruszają prace przy sześciu kolejnych dworcach
Ruszają prace na kolejnych sześciu dworcach w Dolinie Popradu. PKP SA przekazały place budowy na dworcach w Miliku, Młodowie, Piwnicznej, Starym Sączu oraz Żegiestowie i Żegiestowie-Zdroju. Stare dworce mają otrzymać nowoczesne wnętrza, a nowe – górski charakter. Obiekty, które będą przyjazne środowisku, mają być gotowe w przyszłym roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum