Optymalne byłoby zostawienie chociaż części pociągów z Katowic do Sławkowa (Bukowna a jeszcze lepiej Olkusza) w cenach KŚ, jako uzupełnienie, ale mamy to co mamy. Ta propozycja jest dobra dla mieszkańców świętokrzyskiego, a i nie wszystkich z powodu mizernej ilości połączeń. Czy pasażerów będzie wystarczająco - czas pokaże.
Optymalne byłoby zostawienie chociaż części pociągów z Katowic do Sławkowa (Bukowna a jeszcze lepiej Olkusza) w cenach KŚ, jako uzupełnienie, ale mamy to co mamy. Ta propozycja jest dobra dla mieszkańców świętokrzyskiego, a i nie wszystkich z powodu mizernej ilości połączeń. Czy pasażerów będzie wystarczająco - czas pokaże.
Jedno z dwojga: Kolega doszedł do identycznego wniosku co ja, lub też przepisał mój post z 03-05-2013, 20:10
Cytat:
Proponowana siatka połączeń w mojej opinii nie zaspakaja potrzeb mieszkańców woj. śląskiego pracujących w Katowicach. Być może jest korzystna dla mieszkańców woj. świętokrzyskiego i małopolskiego, którzy będą korzystać z tego połączenia przy przyjazdach na zakupy, do klinik i szpitali, do akademików itp. Nie jest to grafik połączeń do codziennego podróżowania do pracy.
Wyjściem z tej sytuacji mogło by być „dołożenie” kilku połączeń realizowanych przez KŚ na trasie Olkusz (ewentualnie Bukowno) – Katowice. Niestety, przy zapowiedzianych redukcjach połączeń KŚ jest to mało prawdopodobne.
Bo to jest naturalne, tak by to wyglądało w normalnym świecie. Ale takie działania powinny być wdrożone od 9.12, ewentualnie zaraz po "grudniowym chaosie". Ale niestety, na innych "stykówkach" zadziałano konkretnie, tu pozwolono na dogorywanie linii przez 5 miesięcy. Teraz 5 miesięcy nie wystarczy by wrócić do poprzedniej ilości pasażerów
roman_bukowno -Usunięty- Gość
Wysłany: 12-05-2013, 23:08
z tego co wiem, to jest NIBY już wdrożona Taryfa "Bilet Olkuski"... Może jej nie być w internecie, bądź ja opieram się na błędnych źródłach.
Już jest w intercnecie. Dzisiaj zakład świętokrzyski ją wrzucił. W relacjach do 70 km taryfa mi się podoba.
Śmiesznie wygląda pod koniec. Upust jest znacznie mniejszy.. i taniej zamiast kupować bilet z Sędziszowa do Katowic za 21 zł. podzielić podróż na 2 bilety i wtedy zapłacimy 15 zł.
Pociągi są skonstruowane do podróżowania na dalsze odległoś ci ale promocja jest na krótkie odległości... Zupełnie się to kupy nie trzyma. Chociaż w sumie dobrze że promocja jest, jednak strefówki Katowice-Sławków ceną chyba nie przebiją.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 13-05-2013, 16:00
Dla PR się trzyma. Dla jadących dalej promocją jest połączenie bez przesiadek, dla jadących na krótszym odcinku zachętą są niższe ceny.
Pewnie jak wyjadą śląskie Impulsy promocja się skończy, puki co Elf nadal jeździ. Jakiś wiadukt będą remontować i ma to potrwać dłużej do 15 maja.Ciekawie się przedstawia projekt nowego rozkładu na 2016, który zakłada skrócenie przejazdu na tej trasie o ok 15-20 i dodatkowa jedna para pociągów więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum