Z całym szacunkiem ale równie dobrze po co Rzeszowowi takie nowe wagony?? sorry ale linia z Poznania do Wawy jest kilka razy ważniejsza niż z Rzeszowa do Wa-wy wiec wybaczcie...Jeśli PR chcą zaistnieć na tej linii to muszą wrzucić nowy tabor. Tym bardziej że tu jest nieźle pomyślane aby z czasem odbijać ludzi z Lecha. Co do baru kolejne strony dywagacji...ludzie prosta piłka bar jeździ na Mazowszu i tyle...Na Mewie nie było w zeszłym roku i nadal nie ma. Z tego co wiem to w Szczecinie stoi cały rządek czerwonych barów wiec czemu ich nie wrzucą...sprawa Szczecina i Wawy nie Poznania.
Sheva17 a Ty tylko widzisz jedno wielkie podejrzenie wszędzie!? A jedyne podejrzenie się chyba wywodzi z stąd że jesteś z Kraka i już teraz do Ciebie tam te wagony nie jeżdzą...
Pawcio, owszem bary stoją w Szczecinie,ale nie mają napraw rewizyjnych i narazie nie ma na to pieniedzy. Natomiast Mewa, Portowiec mają minibar, Mewa (PR Poznań), Portowiec (PR Łódź).
Co do wagonów RegioExpress zdecydowanie jest ich za malo, moze gdyby Moraczewski był dalej prezesem to i by się dało zmodernizowac kolejne.
Swoją drogą trochę dziwna historia z tym poznańskim barem. Kasy na rewizje nie ma, ale ten wagon na nią poszedł, no i operator wyłoniony z czego? Przetargu ani konkursu ofert nie było, ale zawsze są znajomości...
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
nynuś, wiesz na 100% to nie wiem, bo z PR Gdynia w ogole trudno o czyms rozmawiac. Ale coś napewno jest PRowskie, oczywiscie bez rewizji, a szkoda. Z resztą w Krakowie coś chyba jest naszego z barów.
Moglby ktos ze Szczecina się przejsc na Pomorzany albo Wzgórze i zerknac, tylko chyba nikogo takiego na forum nie ma...
Na Mewę i IR po CMK bary powinny smigac.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Chyba? Jasne że mogę, ale w grę wchodzi dopiero sobota. Mam teraz egzaminy w szkole.
Cytat:
Moglby ktos ze Szczecina się przejsc na Pomorzany albo Wzgórze i zerknac
Na SWH na pewno nic nie ma bo dopiero tam byłem (same klopisze i wagony z Portowca), na Pomorzanach rządzi PKP IC, pozostaje Główny, tam z tego co pamiętam jest dużo odstawionych barów. Sprawdzę do kogo należą jak mówiłem, w sobotę.
OPi, no tak zapomniałem o tobie , to czekamy do soboty.
Z całym szacunkiem ale równie dobrze po co Rzeszowowi takie nowe wagony?? sorry ale linia z Poznania do Wawy jest kilka razy ważniejsza niż z Rzeszowa do Wa-wy wiec wybaczcie...
Nie chcę wszczynać głupiej dyskusji, ale skoro uważasz że pociąg łączący ze stolicą bodaj najdynamiczniej rozwijające się miasto wojewódzkie, i niejako "przy okazji" obsługujący linię Kraków-Warszawa po CMK, jest dużo ("kilka razy") mniej istotny niż pociąg do Poznania, to chyba masz po temu jakieś bardzo, ale to bardzo mocne, obiektywne podstawy. Chętnie je poznam.
Damian Łódź, Mam pytanie. Dziś chcąc kupić bilet na RegioExpres dowiedziałem się że nie można dokupić miejscówki ani na dworcu ani w internecie. Czyżby zrezygnowano z RF?
OPi, z niczego nie zrezygnowano. Gdzie się takiej nowiny dowiedziałeś?
Temat rezerwacji jest ściśle związany z wagonami 161, 162, 163 - jest dopuszczalna jedynie w nich, i jeśli z jakiegoś powodu brak ich w składzie - system rezerwacyjny pokazuje (nieco myląco) "brak wolnych miejsc" (ale bilet można kupić).
Rezerwacja internetowa na Mewę jest, jak widzę, dostępna (najdalej 7 dni w przód!). Możliwość rezerwacji w drugim RE ma pojawić się wkrótce (opóźnienie związane m.in. z przerzuceniem wagonów).
Nigdzie. O ile mi wiadomo, internetowy system rezerwacji miejsc i-PR nie jest podłączony do "ogólnokolejowego". Może to i lepiej - dzięki temu działa między północą a pierwszą i nie sypie głupimi, niezrozumiałymi komunikatami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum