*Pociąg IR Warszawa Wschodnia - Bielsko Biała kursuje codziennie, Bielsko Biała - Żywiec w (C) jako pociąg Osobowy REGIO według taryfy osobowej REGIO
(C) Kursuje w (6)(7) i święta
(D) Kursuje (1)-(5) oprócz Świąt
(S) Nie Kursuje w Święta
p - pociąg przyspieszony
skład Katowice - Cieszyn w stacji Zebrzydowice skomunikowany ze składem Kraków / Bielsko - Bohumin
IC_Ondraszek, ciekawe czy nowy IR (Schultz) się przyjmie, nie masz relacji powrotnych?
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
IC_Ondraszek, niewiesz o ktorej z powrotem ten IR?
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Właśnie, bardzo ciekawe z tą Sucha-Beskidzką, 17:24 pokrywa się z Żywcem i z Żyliną więc chyba jakichś odnośników brakuje (Żywiec-Sucha Beskidzka). Mimo wszystko mam nadzieję, że to początek zmian na dobre.
_________________ hej tu IC_Ondraszek, usunąłem / zablokowałem sobie konto i nie wiem jak poprzedni nick to Alive23
Darek -Usunięty- Gość
Wysłany: 02-09-2010, 12:27
Katowice - Sucha Beskidzka - będzie to idealne połączenie dla turystów wybierających się w Beskidy. Byle tylko nie kursowała autobusowa komunikacja zastępcza jak teraz z Żywca.
Tak nawiasem, na ile te informacje o nowym rozkładzie są potwierdzone bo już wcześniej jeden z użytkowników przy którejś z korekt narobił złudnych nadziei na poprawę sytuacji a wyszło wiadomo co.
A na ile procent przecieki mogą być wiarygodne? System zero jedynkowy się kłania - albo przeciek się sprawdzi, albo nie. 50:50.
Logicznym jest, że w naszych polskich realiach żaden z przecieków nie będzie w 100% wiarygodny na 4 miesiące przed wprowadzeniem rozkładu jazdy. Ile to było przypadków, że 2 czy 3 tygodnie przed wprowadzeniem w życie nowego rozkładu jazdy okazywało się, że jednak jakiś pociąg, który miał pojechać, nie pojedzie? Mnóstwo tego było.
wydaje mi się że nie należy pytać na ile, tylko należy zadać pytanie gdzie słać maile aby tak to wyglądało...
bo siedzieć na forum i komentować każdy potrafi, to złe, to dobre, to mi się podoba, a to nie wypali, a to plotka...do jasnej ##### ludzie piszcie maile...ja w zeszłym roku wydrukowałam info o tym że chcą uwalić ostatni pociąg na odcinku Żywiec - Zwardoń i porozwieszałam na każdym słupie na stacjach w całym Bielsku, podałam maile i numery gdzie się odezwać aby ten pociąg kursował...PR zostało zasypane mailami i telefonami...
i co? pociąg jeździ...a to tylko kilka głupich kartek z informacją
_________________ wolność słowa - nie blokować SKALNICY!!!
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 02-09-2010, 18:50
@Skalnica, dokładnie. Wielu użytkowników z tego forum jest tylko mądrych tutaj, na infokolej, ale jeśli chodzi o wysłanie e-maila do UM czy PR-ów, to cisza jak makiem zasiał. A temat o propozycjach ma już przeszło 100 stron! Ludzie, piszcie mejle, w PR-ach i UM-ach odpisują, tylko trzeba umieć napisać urzędowe pismo. No i trzeba chcieć.
Za wzór w tym wypadku mogę podać kolegów z Ostrowa, którym udało się zainteresować problemem braku sensownych połączeń dalekobieżnych w Ostrowie lokalną TV! Kolejnym wzorowym przykładem jest kolega z Jeleniej Góry, który wraz ze swoim komitetem praktycznie przywrócił w rozkładzie jazdy 2009/2010 do kursowania pociąg pośpieszny "Karkonosze". A reszta tylko krzyczy i wymaga, ewentualnie proponuje dogodne przesiadki, wszak z Bytomia są superszybkie tramwaje do Katowic i mnóstwo połączeń regionalnych, a w Suwałkach dworzec jest oddalony od centrum miasta aż o 15 minut... Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać.
Ostatnio zmieniony przez Skalnica dnia 02-09-2010, 18:55, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum