Wysłany: 28-10-2010, 08:24 Zarys rozkładu jazdy 2010/2011
Kursy w kierunku Trzebini podam za parę godzin, danych dotyczących "zakopianki" na razie nie mam. W wykazie umieściłem tylko pociągi Regio; IR, RE, EIC oraz TLK są znane z innych tematów W razie pytań prosze pisać, postaram się odpowiedzieć.
Kraków->Tarnów:
2:20 (1.I.)
4:11 (B Nowy Sącz, 6 do Tarnowa)
5:06 (H prócz kilku dni)
6:06 (H, Tarnów)
6:32 (H, przyspieszony osobowy do Koszyc)
7:26 (Rzeszów)
9:07 (H, Tarnów)
10:45 (H, Krynica)
12:40 (B, Rzeszów)
13:49 (D oprócz ferii i wakacji)
14:25 (H, Tarnów)
15:10 (H prócz kilku dni, Rzeszów)
15:45 (D, Tarnów)
16:30 (H, przyspieszony "Dunajec" do Nowego Sącza)
16:44 (H, Tarnów)
17:27 (H, przyspieszony "Rzeszowianin" do Rzeszowa)
17:51 (H, Nowy Sącz)
18:30 (D, przyspieszony "Mościcki" do Tarnowa)
18:50 (H, Tarnów)
19:47 (H, Nowy Sącz)
20:46 (H, Tarnów)
21:58 (H, Rzeszów)
23:16 (H, Tarnów)
No właśnie z tą "Jaworzyną" jest coś nie tak; rano nie jedzie do Krynicy (mam nadzieję, że będzie jakiś "ogryzek" z Muszyny do Krynicy, skomunikowany z tym do Koszyc), natomiast wieczór jedzie we względnie normalnym rozkładzie (tyle tylko, że nie ma nadanej nazwy).
Plus: załatali tę dziurę wreszcie między 7:30 a 10:40 z Krakowa do Tarnowa
Minus i to duży minus: wszyscy dojeżdżający rano do pracy Rzeszowianinem ucieszą się na pewno, że pojedzie ze 20 minut wcześniej i na dodatek będzie się w każdej dziurze zatrzymywał... Większość przerzuci się na RE WOŚP, gdzie będzie jeszcze większy ścisk...
hurricane, z tego co widzę, to między 7:18 a 7:26 do Krakowa Głównego codziennie przyjeżdżają aż 3 pociągi z kierunku Rzeszowa: 7:18 "Rzeszowianin", 7:22 RE "WOŚP" oraz 7:26 TLK relacji Przemyśl-Szczecin. Miejmy nadzieję, że pozostałe dwa pomogą trochę rozładować ścisk.
Trzebinia->Kraków (podane przyjazdy do stacji Kraków Gł.):
Cieszy załatana dziura w polaczeniach Krakowa z Tarnowa: ludzie spod tarnowskich wiosek na pewno uciesza sie z dodatkowego porannego polaczenia do Tarnowa.
Dunajec bez zmia (ogromna szkoda), fajnie ze są Koszyce i ostatni pociag z Sacza do Krakowa nie bedzie o 16:35 tylko po 19
Tylko co z Jaworzyną ....
Ogolnie bez rewolucyjnych zmian. A , i nie ma REGIO Tarnow-Krakow-Kielce-Skarzysko innych relacji tez widac nie polaczyli.
EDIT: a i jest osobowka z Tarnowa do Krakowa po 23, pewnie po to by EN81 wracal na przeglady do Krakowa, wiec pewnie bedzie w dzien jezdzil po kryniczance.
Ostatnio zmieniony przez urban2604 dnia 28-10-2010, 14:34, w całości zmieniany 1 raz
Tak jak sądziłem miejsce "Jaworzyny" zajął skład do Koszyc, ale zauważ że jest skład z Krynicy przyjeżdżający do Krakowa o 20.03 mniej więcej jak dotychczas "Jaworzyna", więc wiele się nie zmieniło, a wręcz przeciwnie bo godziny kursowania pociągu do Koszyc są super.
[ Dodano: 28-10-2010, 15:33 ]
Co do łączenia relacji to faktycznie szkoda bo sprzydałyby się regio Katowice-Tarnów, czy Kraków-Przemyśl.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum