tak jeździł do Bielska ale tylko w terminach z tego co pamiętam i zawsze w piątki, soboty i niedziele. + wakacje i ferie
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 02-07-2011, 12:23
Z tego co mi przychodzi do głowy to:
1) Rzeszów - Gorzów Wielkopolski (pośpieszny Hetman)
2) Gliwice - Warszawa Wschodnia - Olsztyn/Suwałki (TLK Augustyn Kordecki, codziennie do Warszawy, w wybrane dni do Olsztyna/Suwałk, w kolejny rozkładzie przez krótki okres kursował jako codzienny pociąg pośpieszny do Białegostoku, we wrześniu 2009 roku uwalony na trasie Gliwice - Warszawa)
3) Kraków Główny - Berlin Lichtenberg (grupa wagonów w nocnym pociągu relacji Kraków - Świnoujście)
4) Gdynia Główna - Opole Główne (Ex Opolanin)
5) Kraków Główny - Wrocław Główny (pośpieszny Pogórze - nie daję głowy, czy przypadkiem coś teraz nie jeździ w tych godzinach)
Exsimus napisał/a:
Katowice – Przemyśl z wagonami do Zagórza
Jeśli dobrze pamiętam, to ten pociąg kursował w relacji Gliwice - Zagórz (pośpieszny Bieszczady?).
Dawne Bieszczady są ale w rel Warszawa-Przemyśl od nowego rozkładu Czyli dawne Bieszczady poleciały na odcinku Katowice-Kraków ( od 1 marca 2011r. ) i Rzeszów- Zagórz.
-Racibórz- Warszawa Wschodnia/Ełk/Olsztyn "Hutnik"
-Wisła- Gdynia Główna (najpierw "Skrzyczne", później łącznik "Monciak-Krupówki")
-łącznik Wisły do "Podhalanina" Szczecin-Zakopane
-"Soła" Żywiec-Łódź Fabryczna o ile się nie mylę
-"Mamry" Wrocław-Suwałki
Ostatnio zmieniony przez okrutny69 dnia 02-07-2011, 12:39, w całości zmieniany 2 razy
z Gorzowa Wielkopolskiego zniknęły dzięki ukochanej spółce z dnia na dzień:
Kopernik (Kostrzyn - Warszawa)
Moniuszko (Berlin - Warszawa)
Hetman (Gorzów - Rzeszów/Lublin)
Czy nadejdą jeszcze czasy, że w Krzyżu będzie przetaczanie wagonów z części szczecińskiej do gorzowskiej lub na odwrót?
mk1992 -Usunięty- Gość
Wysłany: 02-07-2011, 14:53
kryniczanin napisał/a:
Soła przestała jeździć do Żywca w grudniu 2003. Jechałem tym ostatnim pociągiem z Żywca.
Po przejęciu pośpiesznych przez PKP IC Soła kursowała w relacji Bielsko Biała - Bydgoszcz. Nie wiem, czy przypadkiem teraz nie kursuje w relacji Katowice - Bydgoszcz?
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum