Wysłany: 19-12-2011, 13:42 Technikum kolejowe we Wroclawiu nr 12
Witam.
Mieszkam we Wroclawiu,i w moich okolicach znajduje sie szkola kolejowa nr 12 w zespole szkol nr 23.I mam pytanie zwiazane z ta placowka a dokladniej:Ktory kierunek najlepszy??I jezeli ktos sie orientuje jakie sa warunki przyjecia??
Kierunki w tej szkole to:
-Technik eksploatacji portow i terminali
-Technik automatyk sterowania ruchem kolejowym
-Technik transportu kolejowego
-Technik logistyk
-Technik spedytor
Ktory kierunek polecacie i czy macie jakies zastrzezenia do tej szkoly??
Z gory dziekuje za odpowiedzi:)
Najchetniej maszynista,a moze tez jako pomocnik,odprawiacz,i ogolnie na kolei ale nie do naprawiania,bo ja nie lubie naprawiac,wiec chyba automatyka odpada???
Technik Tranposrtu Kolejowego to masz podstawy budowy lokomotyw, bardzo dużo rzeczy z ruchu, urządzenia łączność, Urządzenia sterowania ruchem kolejowym, Infrastruktura kolejowa,
_________________ w pociągu:
2010-2012=14439km
2013-49706km
Witam;)Mam pytanko na jaki kierunek złożyłeś podanie i czy jak złożyłeś na technika transportu kolejowego to sie dostałeś?;> bo jak tak to jesteśmy razem w klasie;d
TECHNIK TRANSPORTU KOLEJOWEGO
takie przedmioty ja miałem w szkole:
- kolejowe pojazdy szynowe?
- infrastruktura kolejowa
- urządzenia sterowania ruchem kolejowym
- organizacja działalnośći usługowej kolei
- urządzenia łącznośći
- technologia transportu kolejowego
_________________ 2012/17- 149 556 km
2018- 55 920 km
2019- 69 888 km
2020- 50 138km
2021- 50 251km
2022- 18 455
2023 -
2024 -
Jestem teraz w 1 klasie na TRANSPORCIE KOLEJOWYM i mam takie przedmioty jak: Odprawa pociagow na stacji,technika ruchu kolejowego,podstawy ruchu kolejowego,infrastruktura kolejowa,budowa urzadzen srk ale kurcze na tych podstawach ruchu czy odprawie to tyle przepisujemy to co nauczycielka wyswietli na projektorze:D co to za lekcje;P
Pozdrawiam
Tak, pracuję Płaca jest żenująca, odpowiedzialność gigantyczna, a większość nie kolejarzy w realu i na tym forum wylewa na mnie swoje pomyje Ale to jest mój wybór, lubię to co robię
_________________ Manipulacja w najczystszej postaci
Dokładnie Cóż poradzić, wszyscy zarzucają nam postkomunistyczne myślenie, a sami plują peerelowskimi sloganami
Wracając do tematu, polecam Technikum nr 12 we Wrocławiu, a zwłaszcza kierunki kolejowe. W tej szkole spędziłem najlepsze 4 lata swojego życia. Kadra nauczycielska jest profesjonalna, dobrze przygotowała mnie do matury i egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe (ja 98%). Jest tylko jeden warunek - kolej trzeba kochać Z doświadczenia wiem, że "spadochroniarze", którzy przybyli do szkoły, bo nie dostali się gdzie indziej, albo nie wiedzieli dokąd iść kiepsko sobie poradzili. Ci co wiązali swoją przyszłość z koleją szkołę skończyli niemal wzorowo
Piękna szkoła, z tradycjami. Jedynie czego brakuje, to mundurów kolejowych! Kilka tysięcy pięknych mundurów gnije w magazynie. Pani S. , ma pani teraz mnóstwo przyszłych kolejarzy. Czy nie warto pomyśleć o powrocie do mundurów?
_________________ Manipulacja w najczystszej postaci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum