Niestety w czercu br. jadąc z portu lotniczego również musiałem czekac ponad godzinę na szynobus, niestety dosyć często zdarza się odwołany kurs a na peronie w balicach nie ma żadnej informacji.
No niestety. W każdym razie dochodzą tez częste awarie szynobusu. najgorsze, że bywa, że o tym , że pociąg nie pojedzie dowiadujemy sie tuż przed jego odjazdem. tak się zastanawiam, czemu nie wprowadzą postoju na PO Łobzów dla większości pociągów
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Bo MZPR ma monopol a można by z powodzeniem przeprowadzić przetarg na obsługę tej trasy. Jest to jedyna linia w Małopolsce gdzie można to zrobić. ( szynobusy są własnością UM ). Ale też sa one za duże na tą trasę jak by ktoś w UM kupująć je dla obsługi tej trasy użył mózgu to z powodzeniem zamiast 2 szynonusów dwuczłonowych można było kupić 3 trzy jednoczłonowe ( dwa w ruchu, jeden rezerwa )
cezary1, zdażyło mi się kilka razy w tym roku jechać, i na niektórych kursach, taki jednoczłonowy SA135 (albo inne cudo) mogłoby nie zabrać wszystkich chętnych.
Chyba wtedy gdy zastępczo jeździł EN 81. Na lotnisku w Balicach nie lądują 300 osobowe samoloty co pól godziny. Często widzę te szynobusy na I peronie jak wysiada z nich garstka podróżnych ( w pojeździe który ma oficjalnie pojemność 290 osób nawet sto to jest mniej niż połowa ).
Nie to na pewno był ten trójczłonowy szynobus (niestety nie pamiętam nazw na pamięć), prawdopodobnie było tak, że poprzedni nie podjechał, i więcej osób zwaliło się na następny, ale tak jak wcześniej mowiłem to był pojedyńczy incydent.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum