A jak to jest z Głuchołazami, pociągi jadące z Krnova do Jesenika, wjeżdzają do PL i wyjeżdżają zatrzymując się tylko w Głuchołazach. W cenniku na ich HAFASIE nie widać żeby było drożej jak za jakiś pocią międzynarodowy. Wychodzi na to że zrobili sobie skrót przez Polskę i traktują to jak pociągi krajowe.
Czy zatem mogę wsiąść do pociągu w Głuchołazach i pojechać za normalną cenę CD. Wpisałem w ich HAFASIE, Głuchołazy - Staré Město p.Sněžníkem i wyszło cena 93 Kć.
Aha i czy mają w takim razie kasę CD w Głuchołazach, skoro chyba traktują to jak własną linię. A jeśli nie mają tam swojej kasy to czy mogę ich bilety kupić w polskiej a jeśli też nieto ile do tych 93 kć dopłace u konduktora ??
Można. Głuchołazy są normalnym punktem taryfowym CD. Konduktor może nie poradzić sobie z wymówieniem tej nazwy lub poprawnym zapisaniem, ale bilet na pewno sprzeda
Ile oszczędza się na połączeniu w tę i z powrotem na trasie Lichkov - Horní Dvořiště (przez Pardubice, 415 km, 508 koron w jedną stronę)?
Proszę o odpowiedź.
Witam czy ktoś się orientuje jak wygląda cennik Sone+ od 12.10.10r. ? Coś mi się obiło, że ma zostac tylko na wszystkie pociągi i ma zdrożeć do 550Kc. A co z Sone+ na osobowe i przyspieszone oraz z Sone+ plus Polska ?
@ witja - Cena atrakcyjna, jak tam będę pewnie kupię, Jednak trasy przejazdów planuję teraz siedząc w Polsce, a najlepszy ogląd co i jak jest właśnie w takich tabelach jak dla mnie.
czy ktos orientuje sie, ile kosztuje bilet studencki z wroclawia do bohumina?? przegladalem internet, ale nie znalazlem odpowiedzi - kazdy pisze co innego. i jak to jest z ta granica? czy kupuje sie od razu w kasie bilet do bohumina, czy do chalupek i u konduktora do bohumina, czy jak??
pozdrawiam!
[ Dodano: 19-10-2011, 20:14 ]
chodzi mi o ten pociag osobowy, z tego co dobrze pamietam okolo godziny 14.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum