Leniwiec, przedmówcy nie tyle chodzi o ubiór, co o podejście pracowników do wypełniania obowiązków oraz pasażerów. Jakoś nie widziałem jeszcze nowych pracowników KŚ, którzy np. przywitają pasażerów...
Mam takie pytanie, bo na stronie Kolei Śląskich bardzo ogólnikowo napisali, że honorują bilety turystyczne PR, lecz czy honorują także bilet turystyczny+Czechy?
Wg informacji na stronie PR, nie honorują. Ale fakt, że jest informacja umieszczona już dawno temu, a nowe zasady honorowania (mam nadzieję, że ostateczne) w pociągach KŚ obowiązują od wczoraj, więc niewykluczone, że to już nieaktualne.
A ja mam pytanie. Planuję w tygodniu przejazd do paru miast na cmentarze (31 października) i nigdzie nie umiem się doszukać informacji jak działa bilet liniowy. Jest ważny 120 minut z dowolną ilością przesiadek, czy jak?
Bilet liniowy w zależności od relacji jest ważny od 120 do 240 minut i uprawnia do nieograniczonej ilości przejazdów w relacji na niej wymienionej i tak np: kupując bilet L15 Gliwice - Katowice Szopienice Płd możemy na nim jeździć na tej trasie w różnych relacjach np od 6:15 do 8:15.
Kupując inny bilet np L65 Sosnowiec - Cieszyn (ważny 4 godziny) możemy jeździć między tymi stacjami np od 12:15 do 16:15.
Oczywiście na biletach tych możemy robić przesiadki, które są przewidziane w rozkładzie jazdy. Praktycznie wszystkie bilety liniowe są ważne 2 godziny oprócz L61, 62, 63, 64, 65
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum