Emillex, a co jezdzi za szynobus do Złotowa i Krzyża?
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
_________________ Kocham wolność słowa. . .,czy się to komus podoba czy nie! W środowisku kolejowym są tacy ludzie, którzy wyznają zasadę "wiem ale nie powiem", i tych ludzi nienawidzę, pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pracowników mojej spółki.
audrin, może opoznienie wtórne - przejście składu z jakiegoś mega opoznionego Regio.
Podejżewam że wszystkiemu winne są zamarznięte rozjazdy w Poznaniu czy właśnie Luboniu. Nie zmienia to faktu że naprawdę w tej sytuacji powinno się zapewnić transport zastępczy. Jak też przewidywałem, gdzieś na szlaku (w szczerym polu) nawalił szynobus.
Dzisiaj żaden pociąg z Poznania nie dotarł do Wolsztyna!!!
Brawa za super organizację dla Wielkopolskiego ZPRu i PKP PLK!
Bacznie będę obserwował na lokalizacji GPS R-77336 do Grodziska Wielkopolskiego. Jest to ostatnie jakiekolwiek połączenie w moje rejony o tej godzinie. Ostatni planowy PKS wyjeżdża o 19 (no chyba za się spóźni... )
[ Dodano: 02-12-2010, 23:44 ]
R-77336 punktualnie zamldował się w Grodzisku Wlkp. Napawam nadzieję ze szlak będzie przynajmniej do jutra drożny i że jutro ruch na linii 357( w miarę) wróci do normy.
sasho33, a wogóle coś zorganizowano dla tych pasażerów czy czekaj waść pan godzinę lub dwie na następny?
Nic nie zorganizowano. Najwytrwalsi czekali od piątej czy szóstej rano na stacjach.
TOM3 napisał/a:
coś koło 13 przyjechał pociąg, który miał być po 6 rano, bodajże TLK38200 z Przemyśla do Szczecina miał opóźnienie z czasem nieokreślonym, ktoś wie czy ten pociąg się pojawił?
Przyjechał o 14:40, odjechał o 17:00. +11 godzin.
Do tego jeszcze dodam, że R do Kołobrzegu z godziny 12:22 odjechał o 22:09. Pozdrawiam.
I znowu najwięcej pociągów jest opóźnionych w Wlkp..
Dziś poranny R-77320 do Wolsztyna przyjechał 5+ i już nie odjechał (zazwyczaj w tym pociągu jest po 30, 35 uczniów dojeżdzających do miasta, dziś było o 2/3 mniej niż zazwyczaj). W składzie był SA134 (na tym kursie od pewnego czasu jeździł skład zastępczy w postaci SU45+2xBh)
Dowiedziałem się od koleżanki że jej znajoma wyjeżdżała koło 5 godziny wczoraj do Poznania bo miała jakieś egzaminy na 12. Dotarła o 14 i 3 razy się przesiadała.
Dziś o 15:30 szynobus SA 108 - ?? ( zntk Poznań ) miał opóźnienie ponieważ wysiadła mu sprężarka dojechał z przeglądu w Lesznie i został podstawiony a następnie już się popsuł i z powrotem po 15 minutach pojechał na przegląd . Pył opóźniony ponad 110 minut .
W sobotę na R 78149 (22:47 z Poznania do Krzyża) pojechała potrójna jednostka EN57. Co z tego, jeżeli żaden ze składów nie był ogrzewany? Temperatura na dworze wynosiła ponad -10 stopni. Do tego, podróżni czekali do 22:45 na podstawienie składu (2 min przed odjazdem), a później jeszcze 25 min opóźniony był wyjazd ze stacji początkowej z powodu oczekiwania na TLK d. Starostę. Temperatura w środku w momencie przyjazdu do Wronek wynosiła 4 stopnie Celsjusza...
Podróżni jednogłośnie podpisali się pod skargą, i od niedzieli jeżdżą już do nas na tym pociągu ciepłe jednostki. Mam nadzieję, że to początek zmian na lepsze wreszcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum