Ja bym zrobił porządek rozkładowy z Tczewa do Chojnic, pociągi w takcie, tak, żeby każdy łatwo zapamiętal odjazdy najlepiej o tej samej godzinie. Przykładowo odjazdy z Tczewa:
13.30, 14.30*, 15.30, 16.30*, 17.30, 18.30*, 20.30*, 22.00*
*relacje bezpośr. Gdynia - Chojnice, pozostałe z Tczewa.
Pomorski Zakład Przewozów Regionalnych w Gdyni informuje, że ze względów technicznych, pociąg „TUR” z Chojnic i do Chojnic, kursuje w rozdzielonej relacji na stacji Tczew. Na odcinku Tczew – Gdańsk Gł./Gdynia Gł. – Tczew pociąg zestawiony z elektrycznych zespołów trakcyjnych EZT.
Ponadto od dnia 27 grudnia br. zmienia się rozkład jazdy na wcześniejszy odjazd pociągu „TUR” na odcinku z Tczewa do Chojnic (odjazd z Tczewa 17.16). Z kierunku Trójmiasta skomunikowanie na stacji Tczew z pociągami 2030 relacji Gdynia Chylonia - Bydgoszcz lub 91442 relacji Gdańsk Główny – Elbląg.
Dostałem odpowiedź na maila w sprawie połączeń na linii Chojnice - Tczew - Gdynia.
Takowy rozkład spowodowany jest pracami modernizacyjnymi, trasy pociągów zamawia przewoźnik jednakże całościowa konstrukcja należy do PKP PLK, uruchomienie nowych pociągów w tej chwili nie jest możliwe z uwagi na ograniczoną przepustowość ( a do Smętowa jakoś było możliwe?), "Tur" przez PR został zamówiony jako pociąg bezpośredni, od 1 marca "Tur" ma powrócić do kursowania w relacji bezpośredniej w zestawieniu Lok. + wagony.
To tak w skrócie jeśli chodzi o treść maila.
Oprócz samej treści to jestem zadowolony jeśli chodzi o zachowanie PR. Odpowiedź na maila przyszła w pliku .pdf z zachowaniem standardów co do takich wiadomości i odręcznym podpisem Zastępcy Dyrektora d/s Handlowych.
No to znaczy że się wszystko wyjaśniło. 1 marca dzień jest już nieco dłuższy więc będzie można wybrać się na wycieczkę pod składem
Swoją drogą mogliby też puścić coś równolegle z TURem ale przez Kościerzynę, kiedyś było na SN61 i ryflakach, dziś mogłoby być na szynobusach i tej bonanzie żółto - niebieskiej.
_________________ Pokuccy kopciarze - łączcie się !
Będzie pięknie ujrzeć znowu "Tura" na składzie i w pełnej relacji.Mam nadzieję,że nie skończy się tylko na obietnicach zawartych w mailu do sz89.Co do pociągu z Gdyni do Chojnic przez Kościerzynę,to do dawnych "motorów" nawiązywałby zestaw SA103+Bh niebiesko-żółta+SA103
Dzisiaj jechałem "Turem" i jedna pasażerka pytała kierownika pociągu czy pociąg powróci w bezpośredniej relacji do Gdyni. Ten odparł, że jego zdaniem przez najbliższe 4 miesiące jest to mało prawdopodobne z racji słabej przepustowości na trasie Tczew - Gdynia co jest spowodowane remontami.
Dzisiaj po wjeździe "Tura" do Tczewa czekały dwie podstawione jednostki do Gdyni. Szkoda tylko, że jedna jednostka była wyłączona z użycia z racji braku ogrzewania.
Ten odparł, że jego zdaniem przez najbliższe 4 miesiące jest to mało prawdopodobne z racji słabej przepustowości na trasie Tczew - Gdynia co jest spowodowane remontami.
Nie rozumiem, przecież ten pociąg i tak jedzie (dodatkowe jednostki w Tczewie). Co to za różnica czy pojedzie szynobus, jednostka czy lokomotywa z wagonami?
Czekam aż PR poda oficjalnie komunikat, że pociąg wraca do bezpośredniej jazdy.
_________________ Niech Przewozy Regionalne wracają na połączenia Chojnice - Bydgoszcz!
Nie mam takiej dokładniej wiedzy co do pojemności poszczególnych wagonów/szynobusów/jednostek ale chyba dwie jednostki mają większą liczbę miejsc niż np. dwa dwuczłonowe szynobusy (SA 132) czy 4 wagony?
Może tym się sugerowali. No ale poczekajmy do 1 marca..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum