Kończy się remont odcinka Kamieniec-Strzelin a czas jazdy wg korekty rozkładu praktycznie bez zmian
A co tam się miało skrócić, jak ograniczeń było niewiele i większą część jechało się 100 km/h? Na tych kilku ograniczeniach można było urwać minutę lub dwie. Większy efekt może dać remont odcinka do Barda, ale tam zdaje się prace jeszcze się nie zakończyły.
Wg moich obliczeń ograniczeń było 6 z czego niektóre dość długie i z v 40 . Faktem jest ,że od Kamieńca do Barda nic nie ruszone. Gorzej jednak wygląda sytuacja od Barda w kierunku Kłodzka gdzie pojawiło się kilka nowych ograniczeń .
Wg moich obliczeń ograniczeń było 6 z czego niektóre dość długie i z v 40 .
Jechałem pociągiem do/z Kłodzka tuż przez zamknięciem i poza szlakiem Biały Kościół - Henryków, specjalnie tych długich zwolnień nie stwierdziłem. Natomiast odniosłem wrażenie, że nie uwzględniono ich w rozkładzie, bo pociąg się do Wrocławia nie wyrobił.
Zakończony remont między Strzelinem a Kamieńcem docelowo miał być aż do Barda Przyłęk . Tyle wynikało z ogólnych informacji . Na dzień dzisiejszy nic od kamieńca się nie dzieje . Ma ktoś jakieś info na ten temat ??? Te prace utrzymaniowe to chyba inna działka ???
czy pociągi relacji Wrocław Ziebice nie mogły by byc odciągnięte do kamienca/kłodzka? Jedzie taki o 12:10 i stoi do 14:30 pare w ziebicach . Czy ten o 17:30 pare w tyg do ziebic w weekendy jedzie od kłodzka do Wrocławia....
Niestety w weekendy nie kursuje wogóle . Kurs 1-5, podobnie jak kurs z 17.40 ,który wogole pozbawiony jest sensu w obecnej relacji , powinien kursiować do/z Kłodzko Głowne.
Jednak jest nadzieja na lepsze
Od grudnia .... 12.10 wylatuje , za niego wchodzi Szczeliniec do Kudowy Zdroju KD , jak również kurs z 17.40 do Ziębic wylatuje i jak pamięć mnie nie myli .. wchodzi za niego KD na impulsie do Kłodzka Głównego lub Międzylesia.
Oba kursy chyba codziennie.
Synukz napisał/a:
czy pociągi relacji Wrocław Ziebice nie mogły by byc odciągnięte do kamienca/kłodzka? Jedzie taki o 12:10 i stoi do 14:30 pare w ziebicach . Czy ten o 17:30 pare w tyg do ziebic w weekendy jedzie od kłodzka do Wrocławia....
Tak swoją drogą "Ziębice" są przykładem polityki taborowej i kadrowej PR w zakresie wykorzystania jednostki i czasu pracy drużyny. Takich kwiatków jest więcej w rozkładzie jazdy, a taka niegospodarność wpływa na ofertę przewozową i koszty obsługi danej trasy. Widząc grafiki pracy niektórych zakładów PR to po prostu aż dziwne, że to jeszcze jeździ.
Dobrze, że jak KD przejmie trasę to nie będą do Ziębic tylko do Kłodzka.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 10-11-2017, 04:13
Impuls Kolei Dolnośląskich wjechał do Czech
Zgodnie z kontraktem pomiędzy Newagiem a Kolejami Dolnośląskimi 9 listopada dziewiąty elektryczny zespół trakcyjny został przekazany zamawiającemu. Producent musi dostarczyć KD jeszcze dwa pociągi. Stanie się to w połowie listopada.
– Również 9 listopada odbyła się jazda próbna na trasie Legnica – Lichkov. Próba ta miała przede wszystkim na celu sprawdzenie systemów bezpieczeństwa oraz łączności radiowej. Przejazd ten był pierwszym zagranicznym kursem pojazdu Impuls – poinformował producent z Nowego Sącza.
– Od 10 grudnia Impulsy zaczną wjeżdżać do czeskiego Lichkova, który jest dobry węzłem przesiadkowym. Po uzyskaniu pozwoleń na jazdę po całej sieci, będziemy chcieli przedłużyć relacje części pociągów do Usti nad Orlicą, a być może także do Pardubic – powiedział Piotr Rachwalski, prezes Kolei Dolnośląskich.
Okazuje się że według nowego rozkładu jazdy od grudnia tego roku do Poznania, do którego można obecnie dojechać bezpośrednio z Międzylesia dołączy kolejne odległe od czeskiej granicy miasto ponieważ PolRegio zdecydowało się uruchomić jedną bezpośrednią parę pociągów w relacji Międzylesie - Zielona Góra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum