Mam pytanie do ludzi którzy korzystali z Regiokarnetu. Cena za taki karnet który jest ważny na wszystkie pociągi interregio to 99 zł. W zamian możemy w ciągu dwóch miesięcy trzy dni wielokrotnie podróżować. Pytanko brzmi: Czy jeżeli wykorzystam szybciej taki karnet to mogę kupić następny czy dopiero po upływie dwóch miesięcy? Inaczej, czy mogę sobie kupić np. 5 takich karnetów na dwa miesiące?
to ciekawe, a skad masz taka informacje? Teraz dzwonilem na infolinie i pani powiedziala ze nie mozna laczyc promocji... No i nie mozna kupic sobie kilku takich karnetow, wiec jak to jest w koncu?
A stąd strona 141 par.45
A pani z infolinii nie słuchaj, ściemnia nie mając pojęcia o czym mówi.
hmmm, no wlasnie czytalem ten regulamin i nie jest tam nic napisane, ze nie mozna sobie kilka karnetow takich zakupic w ciagu dwoch miesiecy. Po prostu nie ma zadnego ograniczenia, wiec czemu nie? Majac doswiadczenie ze paniom z infolinii nie nalezy ufac.... Rozumiem, ze kupowales takie karnety?
Hej, orientujecie się, jak teraz wygląda sprawa z zakupem biletu na rower do RK? Kiedyś (na pewno jeszcze w 2012) kupowałem bilety na rower na cały dzień ważności RK. Mam jeszcze takie wklejone do książeczki Kolarskiej Odznaki Turystycznej. Dziś w kasie nie chciano mi tego sprzedać, oferując bilety na konkretną relację (czyli musiałbym kupić 2 zamiast 1). Akurat takie problemy w kasie IC to nie nowość (sam RK kobita sprzedawała mi 10 minut z wyrazem twarzy, jakby właśnie jadła kozią kupę), ale chciałem ją pogonić warunkami taryfowymi i ze zdziwieniem skonstatowałem, że zniknął z nich zapis o możliwości zakupu biletu na cały dzień kursowania, a kiedyś chyba był. Teraz znalazłem tylko zapis na podstronie "przewóz roweru": "Bilet na przewóz roweru kupuje się bez określania relacji, a termin ważności takiego biletu jest uzależniony od rodzaju biletu na przejazd, do którego został sprzedany, np. bilet na przewóz roweru kupiony łącznie lub do okazanego biletu turystycznego jest ważny w terminie określonym na bilecie turystycznym." Czyli inaczej niż mi chciano wcisnąć w kasie (bo wyraźnie kasjerka chciała mi sprzedać bilet właśnie z określeniem relacji), ale przydałby mi się wyraźny zapis dotyczący RK. Zna ktoś stosowny ustęp?
Ostatecznie kupiłem tylko RK, a bilet na rower będę kupował jutro u kierownika pociągu.
[ Dodano: 13-02-2014, 20:24 ]
Sam sobie odpowiem, może się komuś przyda: u kierownika zakupiłem bilet bez najmniejszego problemu, gdyby ktoś potrzebował, to mogę podesłać skan. Jutro po raz drugi spróbuję kupić taki bilet w kasie biletowej (w końcu we Wrzeszczu jest kasa i teoretycznie nie powinno się kupować biletów w pociągu), ciekawe, co powiedzą w kasie, kiedy pokażę im pierwszy bilet
_________________ Polska - kraj, w którym samochód jest bogiem
na relację w jedną stronę to bilet na rower można kupić na trasę - jak do każdego bilety jednorazowego;
dla RKarnetów prosić o ofertę 605 - bilet na rower na cały dzień - opłaca się jak chcemy wracać tego samego dnia albo w tę i w tamtą stronę jak to RKarnetem bywa; w kasach bywają zaskoczeni - kasa KW w Lesznie i PR w Kielcach
Mam zamiar jechać pociągami Regio z rowerem. Rozumiem, że w jedną stronę wystarczy jeden bilet na rower, mimo tego że będę miał trzy przesiadki. Ale moje pytanie dotyczy takiego przypadku. Kolejnego dnia rano jadę z Tomaszowa Maz. do Łodzi -Połączenie w dobrej cenie. Wieczorem wracam z Łodzi do Tomaszowa. Oczywiście ktoś powie 7 zł za rower to żadne pieniądze, ale bilet za rower będzie droższy od biletu dla mnie.Posiadam RegioKartę, czy to robi różnicę jeśli chodzi o rower?
jeżeli stemplujesz RKarnet 2 dnia (czyli masz 2 bilet) to i na rower masz 2 bilet - w sumie to proste bo ważność RKarentu do 24.00 (albo do ostatniej stacji nawet po 24.00) to ważnośc biletu na rower (i na trasę i na cały dzień z oferty 605) jest taka sama jak ważność biletu podstawowego - czyli z RKarnetem do 24.00 (...)
plus ofert 605 jest taki, że jest ona tożsama jak RKarnetu - nieograniczona liczba dowolnych przejazdów-nieograniczona liczba dowolnych przewozów roweru (sztuk 1 zresztą)
[ Dodano: 18-02-2014, 10:28 ]
z TM do Łodzi jest PWDC (czy tam jak to się tam nazywa) to masz darmochę za 7PLN - normalny bilet byłby za ~15PLN; fantazja ustalenia ceny ryczałtowej (a kiedyś była kilometrówka za rower blisko 2PLN daleko do 13PLN) daje takie efekty; ryczałt za psa jest jeszcze wyższy ( w TLK albo PR tutaj nie pamiętam) - ryczałt to ryczałt
Witam,
wiecie, czy można kupić RegioKarnet u konduktora? Na stronie PR jest informacja tylko o tym, że można go kupić w kasie, a w systemie sprzedaży internetowej nie widzę możliwości zakupu RK. U mnie na stacji kasa nieczynna, więc czy kupię go u konduktora?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum