Wysłany: 13-12-2011, 11:36 Elf w Cieszynie już 18 grudnia - zaproszenie
W imieniu kolegów z Cieszyńskiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei oraz Kolei Śląskich pragnę zaprosić wszystkich chętnych na przejazd Elfem, który odbędzie się 18 grudnia w niedzielę.
Wysłany: 14-12-2011, 15:57 ROZKŁAD DO POPRAWKACH PKP PLK
Pociąg o 15.20 odjeżdżając z Goleszowa będzie miał krzyżowanie na tej właśnie stacji z pociągami Wisła - Katowice i Katowice - Wisła, już za późno na wszelkie zmiany w rozkładach.
Przejazd mający na celu promocję transportu kolejowego na Śląsku Cieszyńskim odbędzie się już w najbliższą w niedzielę. Organizatorami są Koleje Śląskie i miłośnicy kolei z Cieszyna.
Pociąg odjedzie z Katowic o g. 9:16, po drodze zatrzyma się w Tychach, Pszczynie, Skoczowie, Skoczowie Bładnicach, Goleszowie, Goleszowie Górnym i Bażanowicach. Przyjazd do Cieszyna zaplanowany jest o g. 11:28.
- Potem pociąg wykona dwie pary kursów w relacji Cieszyn - Goleszów - Cieszyn. W drogę powrotną z Cieszyna odjedzie o g. 16, a do Katowic przyjedzie o g. 17:54 - informuje Adam Warzecha, rzecznik prasowy Kolei Śląskich.
Połączenie będzie obsługiwane będzie przez jednostkę typu EN76 - ELF. Przejazd będzie bezpłatny. Tutaj można znaleźć dokładny rozkład jazdy okazjonalnego pociągu.
Na pewno będą bilety okolicznościowe, a z resztą sam nie wiem, bo Koleje Śląskie tak późno zdecydowały się na przejazd, że załatwienie wszystkiego włącznie z drukowaniem biletów zamknęło się w 48 godzinach...
pospieszny, Uwierz mi, że od wtorku do piątku czas mi zleciał jak nigdy... Drukowanie i roznoszenie ulotek, znalezienie patrona medialnego, pociągi były ostatecznie wytrasowane w środę o godzinie 14.56 itd, itd mam nadzieję, że nikt i dziwnych Panów nam nie przeszkodzi.
Fantastyczna sprawa. Przejazd darmowy bardzo mnie zaskoczył. Mam nadzieję, że uda mi się uczestniczyć w tej akcji. Ps. Info o bezpłatnym przejeździe i rozkład już się nie zmienią?
Ciekawi mnie kto zaplaci za bezplatne pociagi, najlepiej obciazyc "genuiszy" marketingu (UM) ktorzy te akcje promuja. To w koncu pieniadze podatników a jak pozwala sie na darmowe pociagi to kierowcom samochodzow zorganizowac akcje na darmowe paliwo, przeglady itd obok kazdego urzedu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum