Wysłany: 29-07-2009, 13:00 Nowe malowanie interREGIO
Jutro tj. 30 lipca w pociagu 'woodstockowym' z Warszawy do Kostrzyna (odj z Warszawy Gdanskiej g 6:20) pojedzie salonka w malowaniu przyszlych skladow InterRegio. Pociag ten bedzie mial postoj techniczny w Poznaniu Glownym w okolicach 10:35. Focisci do dziela
Jutro na próbę z ZNTK Mińsk Maz. wyjeżdża ED72-002 w takich barwach. Próba na odcinku Mińsk Maz. - Siedlce. A wracając do salonki to dziś była już z naklejką "interREGIO", to zdjęcie również w mojej galerii http://www.zbaszynek.stargardcom.pl/details.php?image_id=1456
paskudne malowanie, Boże ty widzisz a nie grzmisz!!!!!!!!
jak mozna nawet coś takiego pokazać..to wygląda tragicznie czy oni oszaleli? jesli jakieś pasy to wzdłuż a nie na poprzek to jest pomysł koszmarny ,kolor niebieski może być ale nie w ten sposób!
DNO BEZGUŚCIA
_________________ 2000-2010. Dziesięć lat upadku i niszczenia polskiej kolei,którego apogeum nastąpiło 1 grudnia 2008 - w dniu przejęcia pospiesznych przez PKP IC !!
Najciekawiej to nie wygląda faktycznie. ale co się dziwić w końcu to polskie pociagi. Mogło być gorzej choć ciężko to sobie wyobrazić. a na marginesie czy mnie oczy nie mylą. Polikwidowali Regio+, a te same składy jeżdzą teraz na IR. Tak mam wrazenie, że brakowało im 1 klasy to buchneli ją z Janosika i Kasprowego:D
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
No i kolejne malowanie, ciekawe po co?? Wystarczyło by dać na SPOT-owskich jednostkach napisy Inter Regio, a nie marnować forsę na kolejne malowanie, gdy nie zakończono przemalowywania normalnych EZT w barwy czerwone....
moim zdaniem WSZYSTKIE pociągi PKP PR powinny miec jednolite malowanie w kolorze czerwonym,ale nie takim nijakim jak obecnie (bordowym) tylko krwistoczerwonym (patrz: pociągi DB REGIO)!!!! piękny kolor i piękne pociągi,ale cóż, marzenia nic nie kosztują ...
_________________ 2000-2010. Dziesięć lat upadku i niszczenia polskiej kolei,którego apogeum nastąpiło 1 grudnia 2008 - w dniu przejęcia pospiesznych przez PKP IC !!
Fuj... wygląda jakbym widział klocki LEGO na torach...
ED-ki też będą tak wyglądać?
Naprawdę, mogliby przywrócić stare malowanie dla ED72 (bordowe z żółtym pasem, lub wersja z błękitnym zamiast bordowego).
W ogóle po co cała ta zabawa ze zmianą malowania? Pasażerowie naprawdę na to nie patrzą, bardziej ich obchodzi komfort jazdy, prędkość, ale najbardziej to, czy pociąg w ogóle jedzie! Stare malowanie dla EN57/71 (granatowo-jasnożółte lub błękitno-żółte) było OK, potem przyszło bydgoskie, nawet w porządku, ale potem smutne grafitowo-bordowe ('bazyl')... teraz mogliby tylko nalepić gdzieś małe logo IR i tyle...
Rany Boskie!Czy oni już naprawde tam powariowali?To malowanie jest bezsensowne.Tak pomalowany może być wóz cyrkowy,czy wesołe miasteczko,ale nie tabor poważnego przewożnika
Tak cyrk cyrk i jeszce raz cyrk. Albo można inaczej . na przykład każde województwo ma inny kolor. ale nieładnie wygląda to pomalowanie w poprzek tandeta i chłam, szkoda farby. Ciekawe kto to tak zmajstrował
[ Dodano: 31-07-2009, 17:10 ]
Mam może syn dyrektora poszedł na asp:D
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum