martin:Jeżeli występują problemy przez wyszukiwarke proponuje udać się do kasy biletowe na dworcu i tam zakupić bilet plus miejscówke. Miejscówka na miejsce sypilne w przedziale 6 osobowym kosztuje 81 zł plus bilet na przejazd , dziecko do lat 4 może jechać z rodzicem na jednym łózku , nie ma zniżek na miejsca sypialne . Pociąg nie posiada kuszetki w składzie.Istnieje jescze jedna mozliwość dojazdu do Kołobrzegu tj. pociągiem relacji Wrocław - Łeba z przesiadką w Koszalinie lub Białogardzie.Skład prowadzi wagon sypilny i tanią kuszetke.Pozdrawiam
Jestem niepełnosprawna. Planuję kupić miejsce na dole. Ale jeżeli będzie tam klaustrofobicznie , to albo wezmę środek ( co będzie trudne z niejakim schodzeniem czy wchodzeniem ) albo przedział double na dole.
Witajcie. Mam pytanie jak wygląda przedział sypialny w pociągu Łódź Kaliska-Kołobrzeg (TLK18502 PARSĘTA) chodzi mi o przedział dwóosobowy.Chcemy jechać w cztery osoby,ale w tym dwojka dzieci 2 i 5 lat.Chcemy wziąść dwójkę,a dzieci spałyby z nami.Będziemy mieć sporo bagażu bo dwa duże plecaki ze stelażem+ wózek.Czy wogóle jest szansa że my się zapakujemy.Patrząc na zdjęcia półka na bagaż jest dość wąska i obawiam się że plecak tam sięnie zmieści.A może lepiej wziąść zwykła jedynkę?
Zmieścicie się w 2 osobowym, choć ja polecam (testowane 2 lata temu z dwójką dzieci) przedział 3 osobowy. Śpicie na dole i środku na górę w razie czego wrzucacie część bagaży
Wysłany: 16-07-2013, 21:38 połączenie dwóch przedziałów sypialnych
To moj pierwszy post - dzień dobry wszystkim:)
Mam nast. pytanie: czy mozna połączyć dwa sąsiednie przedziały sypialne, np dwa duble lub dubla z trójką? Jadąc kiedys w sypialnej 2 na trasie Warszawa-Budapeszt zauwazylem jakies drzwi w scianie na przeciwko łózek. Oczywiscie byly zamkniete, ale przyszlo mi do glowy, ze ten sasiedni przedzial pewnie jest lustrzanym odbiciem i drzwi sluzą do polaczenia tych dwoch przedzialow na zyczenie podróżujących. Sprawa o tyle mnie ciekawi, ze w tym roku do Budapesztu wybieramy sie w 5 osob i fajnie by bylo połączyc sobie przedziały jesli by była taka możliwosc. Pytanie zatem do znawców, czy jest to mozliwe, a jesli tak, to czy trzeba to jakos specjalnie zaznaczyc przy zakupie biletów, tudzież wystarczy poprosic konduktora o otwarcie takich drzwi? Oczywiscie koniecznoscia jest zakup biletów na dwa sąsiednie przedziały, czego jestem świadomy:)
Jesli jednak nie ma takiej mozliwosci, to rozumiem, ze jest ryzyko, ze przy zakupie przez nas 5 biletow na kuszetki w Bc6 dostaniemy szostego zawodnika do kompletu (jesli bedzie oczywiscie duzo oblozenie), prawda? Jak najlepiej podrózowac w 5 osob, moze jest jakas konfiguracja jaką polecacie zeby nie jechac w kims na doczepkę?
Z gory dzieki za pomoc!
tomski
Witam.
Ponieważ to mój pierwszy post na forum to witam serdecznie.
Mam następujące pytanie.
Otóż nabyłem (a dokładnie zrobiła to moja narzeczona) bilety na trasie Kraków - Lwów oraz Lwów - Kraków
Ponoć były to jedne z ostatnich (albo i ostatnie) dostępne bilety dostaliśmy miejscówki w jednym przedziale, ale jest to przedział T3 - męski. Jak sądzę więc zostanie nam ktoś dokwaterowany.
Czy faktycznie jest to normalna procedura ? Czy coś Pani w kasie się jednak pomieszało ?
Z góry dziękuję za odpowiedź. Jeśli będą potrzebne jakieś dodatkowe informacje oczywiście przekażę.
Xth, jeżeli wszystko jest tak jak mówisz to Twoja narzeczona nie może podróżować na tym bilecie. W przedziałach turystycznych T3 istnieje podział na płeć. Można jechać w "mieszanym" towarzystwie, ale pod warunkiem wykupienia wszystkich miejsc w przedziale. Przy podróży w T3 musicie być ulokowani w osobnych przedziałach, nie ma zmiłuj. Ewentualnie możecie wykupić około dwóch razy droższy przedział dwuosobowy, w którym w tym wypadku nie ma podziału na płeć. Najdroższym rozwiązaniem jest - jeśli wyśpicie się na jednym łóżku - zakup dla narzeczonej przedziału 1-osobowego i Twoje "nieoficjalne" przejście do jej przedziału z Twojego T3
W ramach ciekawostki dla wszystkich - na biletach "SparNight" w przedziale dwuosobowym przy wykupieniu wszystkich miejsc trzeba (!) podać płeć podróżnych; w Polsce w takiej sytuacji płeć nie jest podawana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum