I bardzo dobrze. "Dunajec" ma być szybkim i tanim połączeniem Nowego Sącza z Tarnowem i Krakowem, przecież z Tarnowa do Krakowa jest dostateczna ilość pociągów regio zatrzymujących się na każdej stacji.
Według mnie ten poranny pociąg WieliczkaR-Krzeszowice powinien jeździć jako REGIO do Kraków Business Park, a dalej jechałby jako pusty podsył do Krzeszowic i potem wracałbym do Krakowa jako REGIO na całej trasie. To bez sensu by do Krzeszowic woził powietrze.
Ten wieczorny coś koło 22-iej też powinien jeździć do Oświęcimia albo do Trzebini a nie do Chrzanowa bo znowu będzie muchy woził. I będzie pretekst do uwalenia.
Jakby jeździł do Trzebini to potem rano mógłby wrócić jako pociąg Trzebinia-Wieliczka R bo ten kibel o 3:13 z Oświęcimia do Wieliczki Rynek wozi muchy na odcinku Oświęcim-Trzebinia, ale z drugiej strony jakby o 22 jechał ten do Chrzanowa to też bez sensu bo za pół godziny jest następny i jedzie jeszcze do Oświęcimia więc ludzie albo poczekają na niego, albo w ogóle zrezygnują z podróży, chociaż to jest teoretycznie bo sam nie bywam na dworcu w Trzebini o tak późnej porze więc mogę się mylić.
Ciekawe czy ten skład do Chrzanowa jechałby na kiblu? I ten do Krzeszowic też? Bez sensu według mnie, o późniejszej porze jedzie do Oświęcimia, a wcześniej puszczają takiego do Chrzanowa bez skomunikowania. Mogliby zrobić tak jak jest teraz i połączyć parę kursów z Czechowicami czego dalej nie zrobili.
Ogolnie na plus zapełnienie luki do tarnowa, Jaworzyna zastąpiona przez Kosice i jedzie przyśpieszona, dodatkowy pociąg do Sącza przez wydłużenie relacji i 2 wieczorne z Krynicy i Kosic. czyli można powiedzieć , ze rozkład raczej z kosmetycznymi zmianami, zobaczymy co z tego wejdzie w nowy rozkład.
[ Dodano: 28-10-2010, 20:15 ]
Kamil KRK dzięki za info- super robota
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Jak to jest że do Muszyny są 2 a z Muszyny 3 kursy?
Trzymam kciuki za ten rozkład: zwł. za Koszyce i charakter Dunajca. Podpisuję się pod prośbą rozkładu dla zakopianki, linii Kalwaria-Bielsko oraz dodaję prośbę o Kraków Pł.-Oświęcim
Koszyce to super sprawa, ale jest jeden minus co do drugiego pociągu na Słowację, a mianowicie według zarysu RJ tamtejszej kolei Słowacy zamiast wydłużyć "Skalnicę" do Bratysławy skracają do Cadcy.
Masny, CottonwoodEN71, "zakopiankę" jak dostanę to z pewnym opoźnieniem w stosunku do reszty, bo tam jest najwięcej problemu (jak zwykle...).
Cytat:
Jak to jest że do Muszyny są 2 a z Muszyny 3 kursy?
Widocznie tak im pasowało ustawić obiegi; ja mam nadzieję, że w Muszynie będzie kibelek do Krynicy skomunikowany z pociągiem do Koszyc
Cytat:
(...) zamiast wydłużyć "Skalnicę" do Bratysławy skracają do Cadcy
Ja w zarysie mam "Skalnicę bez zmian, czyli do Żyliny...
Poza tym przypominam wszystkim, że to jest co prawda "mocny i dość pewny", ale jednak zarys
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 29-10-2010, 09:28
pavlo napisał/a:
Z tego co widze zero skomunikowań w Krakowie popołudniu na trasie Katowie-Kraków-Tarnów(Rzeszów) -czasy oczekiwania po 50 min.
PRy chcą na siłę przesadzic ludzi z osobowek do InterRegio, nieładnie
Co do Dunajca i braku postojow miedzy Tarnowem a Bochnia: czyli z Sacza bedzie wyjezdzal troche pozniej, bo pora przyjazdu do Krakowa - 8:36 nie zmieniła sie chyba?
TYlko jest mała zagadka: skoro ostatni osobowy z Krynicy zostaje zastapiony jakby przez Koszyce, to w takim razie musi ubyć coś w drugą stronę- czyzby z 5 par zostały 4 pary na Krynice?
Na taki ogryzek Muszyna-Krynica najlepszy by był EN81.
Kamil_krk. Co do Skalnicy to ja tą informacje że ma jeździć tylko do Cadcy zdobyłem z zarysu słowackiego i oby ten się nie sprawdził. Do tej pory Skalnica na terenie Słowacji był jako rychlik (pośpieszny), a od nowego rozkładu będzie jako osobowy.
Witam wszystkich.
Brawo, że w końcu trochę pomyśleli. Na trasie Kraków-Trzebinia pociągi do Oświęcimia i Katowic w końcu się uzupełniają a nie jeżdżą jeden po drugim jak teraz. Oby tylko tego nie zmienili. Jednak do oficjalnych wersji, wolę być jeszcze wstrzemięźliwy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum